HerNews.gr
Αφιερώματα

Ρένα Βασιλάκη: Η γυναίκα της κοινωνικής προσφοράς.

Μια γυναίκα που όταν θα τη γνωρίσεις, δε μπορείς παρά να τη θαυμάσεις.
Να τη σεβαστείς. Να θες να της μοιάσεις. Για την κοινωνική της προσφορά, την ευγένεια και την ευαισθησία της.
Η Ρένα Βασιλάκη είναι πρότυπο σύγχρονης γυναίκας.

Δυναμική, επιτυχημένη, εξαίρετη επαγγελματίας. Αλλά πάνω από όλα, μια γυναίκα που αφιερώνει τη ζωή της στη φιλανθρωπική δράση και στην αγάπη για τον συνάνθρωπο. Αυτή είναι η Ρένα Βασιλάκη
Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.
Γεννημένη κι μεγαλωμένη στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τα ιδανικά, τις αξίες, αλλά και αυτό που λέμε «Κρητική Λεβεντιά»..
Έχει καταφέρει πολλά στη ζωή της. Δεν της χαρίστηκε όμως τίποτα. Τα κέρδισε μόνη της, με σκληρή δουλειά. Έμαθε από μικρή να ακούει τον πόνο των ανθρώπων και έβαλε σκοπό της ζωής της να τον ανακουφίζει.

 

Μια επιτυχημένη γυναίκα
Υπηρετεί με ήθος και συνέπεια τη Δημόσια Διοίκηση εδώ και 30 χρόνια. Μέσα από μία σειρά νευραλγικών θέσεων ευθύνης, γνωρίζει πολύ καλά τον πολυδιάστατο χώρο της Ναυτιλίας. Ιδιαίτερα επιτυχημένη στον απαιτητικό τομέα των Δημοσίων Σχέσεων των ιδιαιτέρων γραφείων τεσσάρων Υπουργών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος των Ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας. Το 2006 εξελέγη Νομαρχιακή σύμβουλος Πειραιά και το 2010 έλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς ως Περιφερειακή σύμβουλος στο Νότιο Τομέα Αθηνών. Το 2009 και το 2019 έθεσε υποψηφιότητα για το βουλευτικό αξίωμα, με τη Νέα Δημοκρατία.

 

Ίδρυσε τις Αθηναΐδες
Ξεχωριστός σταθμός της διαδρομής της, αποτελεί η ίδρυση των Αθηναΐδων, τμήματος των Daughters of Penelope του μεγαλύτερου Ελληνοαμερικανικού οργανισμού των AHEPA όπου η Ρένα Βασιλάκη είναι Πρόεδρος.

 

Γυναίκες ενωμένες κάτω από μια κοινή αξία, την προσφορά. Με σημαντικές φιλανθρωπικές δράσεις στηρίζουν ιδρύματα αλλά κι ευπαθείς ομάδες που έχουν ανάγκη.

 

•Τι είναι οι Αθηναΐδες:
Ο σκοπός των Αθηναΐδων είναι να προωθήσουν και να ενισχύσουν τους θεσμούς του Ελληνισμού, της Εκπαίδευσης, της Φιλανθρωπίας, της Κοινωνικής Ευθύνης και της Οικογένειας.
Υποστηρίζουν παιδιά που δεν έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους αλλά και τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Συντονίζουν ενέργειες που έχουν πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα, στην προσπάθειά τους να διαδώσουν το μήνυμα του Ελληνισμού, αλλά και επιστημονικές ημερίδες με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη. Κάθε χρόνο οι Αθηναϊδες βραβεύουν μια σημαντική προσωπικότητα που έχει διαπρέψει στις φιλανθρωπικές δράσεις και την κοινωνική προσφορά!

 

 

Νεότερα Άρθρα

Κατερίνα Ιωαννίδου: Η ηρωίδα του ‘21

Her News

Το σύγχρονο Orient Express υπόσχεται παραμυθένια ταξίδια – Ένα νέο κεφάλαιο στο πολυτελέστερο τρένο του κόσμου

Her News

Τέμπη: Ξύπνησαν μνήμες του 2003 – Η νέα τραγωδία 20 χρόνια μετά και οι συμπτώσεις

Vip Group