HerNews.gr
Rainbow

ΛΟΑΤΚΙ: Ο άνεμος της αλλαγής φυσά πλέον για τα καλά..

ΛΟΑΤΚΙ: Παγκοσμίως, άνθρωποι με διαφορετική σεξουαλική προτίμηση, διαπρέπουν στον στίβο της πολιτικής, στον κόσμο του θεάματος, στη διανόηση, τις τέχνες και τον ακτιβισμό. 

Γράφει Η Μπάγια Αντωνοπούλου

 

Όμως, σε πολλές χώρες του κόσμου, το να είσαι ομοφυλόφιλος, λεσβία, αμφιφυλόφιλος ή τρανς, ΛΟΑΤΚΙ, ισοδυναμεί με σκληρές διακρίσεις στην καθημερινότητα σου. Ισοδυναμεί με bulling, άνιση μεταχείριση, χλευασμό, εκφοβισμό, έως και απειλές για τη ζωή ενός ανθρώπου. Σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι δέχονται επίθεση για το ποιον ή ποια αγαπούν, για το πώς ντύνονται και τελικά για το ποιοι είναι..
 
Η σύγχρονη ιστορία μΕΤΡαει συνεχώς ομοφοβικά εγκλήματα. εγκλήματα μίσους..
Υπάρχουν άπειρες περιπτώσεις ατόμων της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ που έχουν ξυλοκοπηθεί στο δρόμο, παρενοχληθεί σεξουαλικά, ακόμα και δολοφονηθεί εξαιτίας της προσωπικής τους επιλογής. Συνάνθρωποι μας που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Που φοβούνται να μιλήσουν ανοικτά για την επιλογή τους. Που η ψυχή τους βιάζεται κάθε μέρα από την υπόλοιπη κοινωνία, με περιθωριοποίηση, επιθετικές συμπεριφορές και αποκλεισμό.
Ο κοινωνικός ρατσισμός που δέχονται όσοι δεν ανήκουν στην… «κανονικότητα»  οφείλει να είναι καταδικαστέος από όλους μας.
Ακτιβιστές και ακτιβίστριες σε ολόκληρο τον κόσμο δίνουν έναν καθημερινό αγώνα, καταγγέλλοντας συνεχώς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ, κάτι που έχει αποφέρει απτά αποτελέσματα, κυρίως τα τελευταία χρόνια.
Η Διεθνής Αμνηστία αναλαμβάνει δράση για να σταματήσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που έχουν διαπραχθεί αλλά και για να προλάβει τις παραβιάσεις πριν διαπραχθούν, μέσω αποτελεσματικών διεθνών προτύπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Επίσης προωθεί το σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Η σκληρή αλήθεια είναι όμως, πως ακόμα δεν είναι ώρα για χειροκροτήματα.
Είναι πολλά αυτά που πρέπει να κατακτηθούν ώστε η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ να σταματήσει να αισθάνεται ότι υφίσταται διακρίσεις.
Ο άνεμος της αλλαγής φυσά πλέον για τα καλά..
Το Hernews στηρίζει την άνευ όρων αποδοχή, με ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους μας.
Μάθε περισσότερα:

Νεότερα Άρθρα

Λάκης Γαβαλάς: «Έχω φάει χυλόπιτα από άνδρα που θα γούσταρα να είμαι μαζί του»

Her News b

Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: «Το παιδί μάς ήρθε σαν ένα γρήγορο δώρο»

Her News

Η Τζεφ Μοντάνα μιλά στο HerNews: «Δυστυχώς έχω νιώσει πολλές φορές ασφάλεια σε μέρη ανασφαλή»

HerNews ka