HerNews.gr
Ψυχολογία

Χορός: Η θεραπεία στην κατάθλιψη!

Εκτιμάται ότι το 33% των ανθρώπων θα βιώσει κατάθλιψη κάποια στιγμή στη διάρκεια της ζωής του. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων αυτών, προσπαθούν να την καταπολεμήσουν μέσα από λήψη φαρμάκων και προσωπικής θεραπείας.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες αποδεικνύουν την θεραπευτική ιδιότητα του χορού σε μια τόσο σοβαρή αλλά και συχνή πάθηση. Ο χορός εν γένει, προάγει τη συναισθηματική απελευθέρωση, την εξωστρέφεια, τη σωματική αλλά και ψυχική χαλάρωση αλλά και τη δημιουργική συμμετοχή του ατόμου στη διαδικασία.

 

Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη, συχνότερα κυριαρχούνται από συναισθήματα κόπωσης , θλίψης, απογοήτευσης και ματαιότητας.

Αυτό έχει πολλές φορές ως αποτέλεσμα, ο άνθρωπος να μη θέλει να μιλήσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς αυτό του προκαλεί περισσότερη θλίψη ή απόγνωση.

Ξεκινώντας μαθήματα, ο χορός, και η διαδικασία εκμάθησής του ενεργοποιούν τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα μπαίνουν σε μια διαδικασία εγρήγορσης και κινητοποίησης, το οποίο από μόνο του λειτουργεί ως αναλγητικό.  Έρευνες αποδεικνύουν ότι θεραπευτική δεν είναι μόνο η ώρα του χορού αλλά και η διαδικασία της ετοιμασίας και της διαδρομής προς τη σχολή για χορό!

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ψυχολόγοι προτείνουν στους θεραπευόμενούς τους τον χορό για τη βελτίωση της διάθεσης, της καθημερινότητας και τελικά της ψυχικής τους υγείας. Ας μην ξεχνάμε ότι όποιος μπορεί να περπατήσει, μπορεί και να χορέψει! 

 

Που θα βρείς την Ιωάννα Μπερτσιμά: 

https://www.facebook.com/joanna.bertsima

https://www.instagram.com/ioanna_bertsima/

Νεότερα Άρθρα

Πανδημία: Το είδος ταινιών που προτιμήσαμε!

Her News b

Γιατί βλέπουμε εφιάλτες;

Her News b

Γιατί κλαίμε όταν βλέπουμε ταινίες: Η επιστημονική εξήγηση πίσω από τα συναισθήματα που προκαλούν οι κινηματογραφικές εικόνες

HerNews ka