HerNews.gr
Συνταγές

Υγρό κέικ σοκολάτας

Όσοι είναι λάτρεις της σοκολάτας σίγουρα θα έχουν δοκιμάσει ένα υγρό κέικ σοκολάτας ή αλλιώς lava cake…

Όσοι δεν έχουν προλάβει ακόμα, ήρθε η ώρα για μια μικρή περιγραφή. Ο πυρήνας του συγκεκριμένου κέικ είναι γεμάτος με μπόλικη παχύρευστη σοκολάτα, το ενδιάμεσο σημείο ζουμερό, ενώ το περίγραμμα τραγανό. Θα το χαρακτηρίζαμε κάτι ανάμεσα σε μπράουνι και σουφλέ. Το πλεονέκτημα αυτής της συνταγής; Είναι αρκετό για να κλείσει ένα τραπέζι αλλά και τρομερά απλό για εκείνες τις μέρες που χρειαζόμαστε “κάτι γλυκό”(κάθε μέρα).

Συνταγή 

  • Μερίδες: 6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα και 10 λεπτά
  • Σκεύος: φόρμα διαμέτρου 22εκ.
  • Φυλάμε το κέικ καλυμμένο στο ψυγείο για 3 μέρες.

Υλικά 

  • 1 κουβερτούρα 
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 265 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 

Εκτέλεση 

1) Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι (20 ή 22 εκατοστά διάμετρο), το περνάμε με λαδόκολλα και βουτυρώνουμε και τη λαδόκολλα.

2) Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (ένα μεταλλικό μπόλ, πάνω σε κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει), ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίσει να λιώνει, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν εντελώς και τα δύο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά κι αφήνουμε το μπόλ στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς.

3)Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά το καθένα. Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι κι ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

4)Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190οC στον αέρα, για 25-30 λεπτά ή μέχρι το κέντρο του κέικ να δείχνει ψημένο και να έχει σχηματίσει κρούστα με “τραγανές” άκρες.

5)Βγάζουμε το κέικ απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψάκι για τουλάχιστον 10 λεπτά και αφού το αφαιρέσουμε προσεκτικά, το τοποθετούμε σε πιατέλα με την κρούστα προς τα πάνω. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς μέχρι να σερβίρουμε.

Tip:Το υγρό κέικ σοκολάτας σερβίρεται καλύτερα αφού κρυώσει λίγο απο το φούρνο, το βάλετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

 

Νεότερα Άρθρα

Bomboloni: H πιο λαχταριστή συνταγή για ιταλικά donuts

HerNewskl

Νηστίσιμες τηγανίτες με σάλτσα από ταχίνι και φράουλες – Η συνταγή της Εύης Κατσιώνη θα σας ξετρελάνει

Her News

Κρέπες: Η ωραιότερη συνταγή για να τις φτιάξεις στο σπίτι

Her News