HerNews.gr
Fitness LIFESTYLE

Yoga: 3 λόγοι να την αγαπήσεις

Η σχέση του κόσμου με τη yoga έχει ως εξής: Την γνώρισε μέσα από πληθώρα βίντεο στο Youtube και το Instagram και την έχει κάνει τάση. Μήπως είναι κάτι παραπάνω από αυτό;

Εκτός από το cool ύφος όλων των yogis παγκοσμίως που ποστάρουν βίντεο και φωτογραφίες (και κατά τη γνώμη μου καλά κάνουν, με μέτρο πάντα), η yoga χρονολογείται πολλά χρόνια πριν και προσφέρει τόσα, που δεν συνοψίζονται απλά στον ορισμό των κουλ και άνετων θέσεων. Είναι υπέροχο να την προβάλλουμε όχι μόνο ως τρόπο εκγύμνασης αλλά και ως φιλοσοφίας, εμβαθύνοντας λίγο περισσότερο.

Ανάπνευσες;

Ο βασικότερος λόγος να ξεκινήσει κάποιος πρακτική, κατά την άποψή μου, είναι η αναπνοή. Δεν είναι τυχαίο που όταν έχουμε θυμό, νεύρα, άγχος, έντονη καθημερινότητα, νιώθουμε να κόβεται η αναπνοή. Τα έντονα συναισθήματα ή οι φορτισμένες στιγμές, ανακόπτουν την αναπνοή και δεν λειτουργούμε σωστά οργανικά. Η γιόγκα σταθερά και μεθοδικά θα σου μάθει να αναπνέεις και να παίρνεις όσο χρόνο χρειαστεί για να το κάνεις αυτό, βρίσκοντας καλύτερα πατήματα και ισορροπώντας τόσο στο στρώμα όσο και στη ζωή.

Σώμα μου φτιαγμένο από πηλό

Δεν μπορούσε να πει κάτι πιο αντιπροσωπευτικό ο Σφακιανάκης για να παρομοιάσουμε το σώμα μας χωρίς γιόγκα. Πηλός. Εύθραυστο αν πέσει έντονα, αλλά γερό σκαρί στο να κρατήσει χρόνια. Όπως το σώμα αν το φροντίσουμε. Και η yoga το κάνει αυτό μοναδικά, σαν απολαυστικό μασάζ σε ολόκληρο το κορμί που δίνει ελαστικότητα. Λυγίζω, δεν σπάω. Ανάρπαστο quote.

Μυαλό χωρίς σκέψεις

Εδώ γελάνε οι περισσότεροι, αλλά κυρίως όσοι ξέρουν ότι όντως γίνεται. Θέλει χρόνο και αφοσίωση 5 λεπτά στον εαυτό μας στο τέλος της πρακτικής. Και όλοι το αξίζουμε αυτό δεν δέχομαι άλλη απάντηση, παρόλο που διαρκώς μας αμελούμε. Πρακτική με την πρακτική, θα μπορούμε ξαπλώνοντας ή μένοντας σε θέση οκλαδόν να έχουμε το απόλυτο κενό έστω 2 με 5 λεπτά και όχι μαγείρεμα, δουλειά, σχέσεις και όλα όσα καθημερινά περιτριγυρίζουν το νου.

Ξεκινάμε;

 

 

Νεότερα Άρθρα

Panettone MiTo 21 Viennese: Μια ακόμα γεύση φτάνει αυτά τα Χριστούγεννα

HerNewskl

Σχοινάκι: ο πιο fun τρόπος γυμναστικής!

Her News

Αβγά: Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση

Her News