HerNews.gr
Σχέσεις

Γιατί η σεξουαλική μας ζωή χρειάζεται τακτικές ανανεώσεις;

Ο έρωτας είναι αυτός που ξεκινά και πυροδοτεί στις περισσότερες των περιπτώσεων την έναρξη μιας σχέσης. Στη συνέχεια υπάρχει η κατανόηση, ένας είδος σύνδεσης με κοινά θέλω και ‘’τέλος’’ σαφώς η σεξουαλική ζωή.

Όποιος πει το αντίθετο ή κατατάξει τη σεξουαλική ζωή σε αρκετά χαμηλή θέση, είτε ψεύδεται στους άλλους, είτε στον ίδιο του τον εαυτό. Η αμοιβαία ερωτική χημεία σε ένα ζευγάρι είναι αυτό το συστατικό που μπορεί ν’ απογειώσει τη σχέση.

Και ενώ στην αρχή δοκιμάζουμε πολλά, νέα και διαφορετικά στοιχεία μέσα στη σεξουαλική ζωή, στην συνέχεια έχει παρατηρηθεί φθίνουσα πορεία σε φαντασία και ζωντάνια στον εν λόγω τομέα. Γιατί συμβαίνει αυτό και πως να το αποτρέψουμε;

Οι λόγοι είναι κυρίως η συνήθεια, η οικειότητα και η αίσθηση άνεσης και ασφάλειας μέσα στην σχέση. Επαναπαυόμαστε, νιώθοντας ότι ο σύντροφός μας, μας ξέρει, έχει δει τις πτυχές μας και έχουμε περάσει πολύ όμορφα μαζί, οπότε δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω προσπάθεια αφού η συνταγή πετυχαίνει.

Και εδώ είναι το λάθος.

Η συνταγή δεν μπορεί να πετυχαίνει πάντα. Η επανάληψη είναι μήτηρ μαθήσεως όμως μετά την αφομοίωση προχωράμε σε νέο κεφάλαιο. Δεν γίνεται να μένουμε πάντα στα ίδια και γνωστά. Αυτό που είναι όμορφο να διατηρείται είναι η οικειότητα και το πάθος την επίμαχη ώρα.

Τρόποι ανανέωσης της σεξουαλικής ζωής

  • Δημιουργία θεματικής βραδιάς. Αποφασίστε τι αρέσει και στους δυο ή ας πάρει ένας απ’ τους δυο τα ηνία, ώστε να εκπλήξει τον άλλο με κάτι καινούριο από άποψη θέματος της βραδιάς. Αυτό μπορεί να είναι αισθησιακή μουσική και χοροί, ή γευστικές απολαύσεις.
  • Νέα μέρη, νέες ανακαλύψεις. Σίγουρα το lockdown δε βοηθάει σε αυτό, αλλά είμαστε σίγουροι ότι έχουμε εξερευνήσει όλα τα μέρη στο σπίτι;
  • Βραδιά φαγητού. Μια γευστική δημιουργία και ένα καλό κρασί με χαμηλό φωτισμό είναι μια εναλλακτική πρόταση. Bonus, να θέσετε κανόνες όπως για παράδειγμα, μακριά τα κινητά από το δωμάτιο ή να μη μιλήσετε καθόλου για δουλειά.
  • Η καθαυτή σεξουαλική πράξη. Νέες στάσεις, νέα οπτική, νέες εκφράσεις πάθους και συναισθήματος. Χωρίς ειδικές φόρμουλες και μαγικά φίλτρα. Απλή εξερεύνηση του τι άλλο μπορείτε να δώσετε εκείνη τη στιγμή και μια καλπάζουσα φαντασία για δοκιμή νέων στάσεων. Μότο αυτού του bullet: Νιώσε ελεύθερος/η και αφέσου.

Αυτοί οι τρόποι φυσικά δεν μπορεί να είναι μονόπλευροι στην εφαρμογή τους. Χρειάζεται αμφότεροι να ανανεώνουν τη σχέση, σε τακτικά χρονικά διαστήματα και με τρόπο που δεν κουράζει ή δεν απαιτεί υπερπροσπάθεια. Απλώς αφέσου, ξεκόλλα λίγο απ’ την ζώνη ασφαλείας και τόλμησε να πειραματιστείς. Από τα πιο απλά στα πιο σύνθετα.

 

Νεότερα Άρθρα

Boyfriend soft launch: Η τάση για να ανακοινώνουμε την νέα μας σχέση στο Instagram

Her News

Γενέθλια: Δώρα που θα λατρέψουν οι φίλες σου

Her News

Τρόποι για να καταλάβετε εάν ένας άντρας σας θέλει

Her News