HerNews.gr
Ψυχολογία

Έχετε άγχος; Οι βασικές αλλαγές που πρέπει να εφαρμόσετε στη ζωή σας

Όσοι και αν υποστηρίζουν οτι το άγχος είναι παραγωγικό σε ορισμένο βαθμό, όταν αυτό γίνεται παρατεταμένα και συχνά υπάρχει κίνδυνος για. Δυστυχώς, η καθημερινότητα μας βάζει στην διαδικασία των συνεχόμενων υποχρεώσεων.

Το γεγονός απο μόνο του είναι πολύ πιθανό να επιφέρει συνέπειες στην υγεία αλλα και στην συμπεριφορά μας, όπως για παράδειγμα, στην διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων ή έντονων συναισθημάτων. 

Το HerNews σας προτείνει έξι τρόπους για να αφαιρέσετε το άγχος απο την ζωή σας:

1.Διαλογισμός

Η άσκηση του διαλογισμού προσφέρει καλύτερη απόδοση σε αγχωτικές καταστάσεις. Για να τα καταφέρετε, πρέπει να είστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στις αναπνοές σας, εισπνέοντας και εκπνέοντας μέσω της μύτης.

gunaikakaneidialogismo

2.Χόμπι 

Όποια δραστηριότητα σας αρέσει ή είχατε σκεφτέι πως θέλετε να ξεκινήσετε είναι ικανή να σας κάνει να ξεχαστείτε απο ό,τι σας αγχώνει. Μπορεί να είναι απο πιάνο μέχρι χειμερινή κολύμβηση. Το κλειδί είναι να επικεντρωθείς σε αυτό που κάνεις για να αποκλείσεις το υπόλοιπο από αυτό που συμβαίνει.

3.Άσκηση – Γυμναστική 

Η κίνηση είναι απαραίτητη ενέργεια για το σώμα και τον οργανισμό μας, καθώς μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, ειδικά της αδρεναλίνης και της κορτιζόλης. Όσο συχνότερα γυμνάζεστε, θα δείτε οτι το αγχός θα μειώνεται. Για αυτό, ιδανική λύση είναι η αερόβια άσκηση για 30 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα. 

gynaikakaneigumnastiki

4.Διατροφή, όχι δίαιτα 

Οι δίαιτες που είναι πολύ χαμηλές σε υδατάνθρακες αυξάνουν τα επίπεδα κορτιζόλης. Αυτό σημαίνει πως ο υδατάνθρακας έχει ηρεμιστική επίδραση στον οργανισμό. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγετε μεγάλες χρονικές περιόδους χωρίς φαγητό. Προσπαθήστε να τρώτε κάτι κάθε τέσσερις ώρες περίπου.

5.Καφές

Αν είστε απο εκείνους που αν δεν πιούν καφέ το πρωί δεν ξυπνούν ίσως να πρέπει να περιορίσετε τους δυο και τρείς καφέδες μέσα στην ημέρα ή ακόμα και να κάνετε μια αποτοξίνωση για λίγο διάστημα.

6.Μουσική

Το να ακούμε τραγούδια που μας ηρεμούν και μας φτιάχνουν την διάθεση είναι μια πολύ ευχάριστη λύση. Η αισιόδοξη μουσική μπορεί να φανεί χρήσιμη στην μείωση του στρες. Να είστε προσεκτικοί στην επιλογή τραγουδιού. Φτιάξτε μια λίστα με αργά αλλα και ζωντανά κομμάτια, λωστε να ηρεμήσετε και να ενισχύσετε την διάθεση σας. 

Νεότερα Άρθρα

Αν με ρωτάς τι έχει αξία, θα σου πω! Το να ζεις.

Her News

Η πεθερά σου , η καλύτερή σου φίλη!

Her News b

Η αποχή από τα social media μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία

Her News