HerNews.gr
Travel & more Ταξίδια

Ερμιόνη: Το διαμάντι του Αργοσαρωνικού

Ερμιόνη..
Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις. Αν υπάρχει επίγειος παράδεισος, απέχει 2 ώρες από την Αθήνα και είναι στην Αργολίδα. Ερμιόνη Αργολίδος, να το θυμάσαι..
Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Αν η καρδιά μας χωρίζεται σε 10 μέρη, τα 8 ανήκουν στην Ερμιόνη και τις ομορφιές της. Όλες οι αναμνήσεις της ζωής μου εκεί. Έφυγα το 2012 για να σπουδάσω στην Αθήνα και ακόμη θυμάμαι την βαλίτσα που έφτιαχνα και αναρωτιόμουν πως θα αφήσω αυτόν τον τόπο;

Από το λιμάνι στην Παναγία και από την Παναγία στα σοκάκια της Αγίας Ερμιόνης, και πίσω. Όλα τα γέλια και τα κλάματα έπαιρναν μορφή στα γραφικά σκαλάκια που βρίσκεις όπου και αν πας.

Με μια τσάντα στην πλάτη, γυρίζοντας από το δημοτικό σχολείο, διέσχιζες μια διαδρομή που όταν είσαι 12 δεν καταλαβαίνεις για το πόσο τυχερός είσαι. Στον δρόμο «βαριόσουν» να χαιρετάς γνωστούς και να δίνεις λογαριασμό για το πως πήγε το σχολείο.

Φίλοι, παιδικοί & εφηβικοί έρωτες είναι χαραγμένοι στην καρδιά, το μυαλό και φυσικά στα παγκάκια στο Μπίστι. Θα μου πεις τώρα τι είναι το Μπίστι; Είναι ένα πευκόδασος, το «διαμάντι» της κωμόπολης ή πόλης – νησί όπως αρέσει να αποκαλούν κάποιοι. Την ιστορία του την έμαθα αφότου μεγάλωσα. Ένιωσα ενθουσιασμό! Θα παραθέσω όλες τις πληροφορίες στο τέλος του άρθρου για το Μπίστι.

Μεγαλώσαμε.. πάμε λύκειο. Αλλάζουν οι παρέες, αλλάζουν τα στέκια. Το λιμάνι της καρδιάς μου (που έχει όνομα και επώνυμο, Maria’s ή αλλιώς «στου Στάικου») πάει σε «δεύτερη» μοίρα και έρχεται η σειρά για τα Μαντράκια. Τι ομορφιά και αυτή.

Ξεκινούν τα ξενύχτια με ένα χαλαρό ποτό στο στέκι όλων το Yacht (αξίζει να πας όλες τις ώρες της ημέρας) και έπειτα ένα δεύτερο στο Casa Dei. Βρίσκεις γνωστούς και η παρέα μεγαλώνει. Δίνετε ραντεβού στο Εν λευκώ (αφού έχετε πιει και ένα σφηνάκι στον «Θάνος») και η συνεννόηση με τα μάτια για την κατάληξη της νύχτας (που μην λέμε ψέματα, είναι μέρα) είναι γνωστή. Το Madraki. Αν είχε στόμα αυτό το μαγαζί ίσως να μην σας έγραφα αυτό το άρθρο. Να είχα φύγει για Αυστραλία ή κάπου μακριά..

Η Ερμιόνη όμως δεν είναι μόνο αυτό. Η Ερμιόνη έχει ναούς, έχει παραλίες με τα πιο «in» ονόματα. Κουβέρτα, σεντόνι και άλλες πολλές. Δεν θέλω να τα γράψω όλα σε αυτό το άρθρο. Θέλω να έρθουν και άλλα πολλά.

Ο Άγιος Γεράσιμος είναι το μέρος που εκτός της προσευχής στο Ιερό είναι της ψυχικής ηρεμίας. Η θέα σου κόβει την ανάσα. Δεν χρειάζεται να πω κάτι. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Όταν καταφέρεις να «ξεκολλήσεις» από αυτό το μέρος και κατεβαίνεις προς τα κάτω αντικρύζεις πολλά μαγαζιά στα οποία μπορείς να απολαύσεις πεντανόστιμο φαγητό. Δεν θέλω να αδικήσω κανένα ή να ξεχάσω κάποιο και γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θα γράψω επωνυμίες.

Η Ερμιόνη βρίσκεται απέναντι από την Ύδρα και «αδέρφια» της είναι τα Δίδυμα, οι Φούρνοι, η Κοιλάδα, το Κρανίδι και το Πόρτο Χέλι. Όλα αυτά σε 20 λεπτά! Είναι ένα «σύμπλεγμα ομορφιάς» που δύσκολα βρίσκεις. Ποιος δεν θυμάται τις ελληνικές ταινίες στο Πόρτο Ύδρα με Κωνσταντάρα και άλλους τόσους «θρύλους» του ελληνικού κινηματογράφου; Στην Αργολίδα βρίσκεται και αυτό!

Θέλω και έχω να γράψω τόσα πολλά πράγματα…ας μην φλυαρώ.

Ερμιόνη, σ’ αγαπώ και σ’ ευχαριστώ γι’ όλα!

«Υπόσχομαι στο επόμενο άρθρο για την Ερμιόνη, το «χωριό» μου να γράψω παραπάνω πράγματα»

 

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.ermion.gr – κλικ στον Τουρισμό και Πολιτισμό! Ιδανική για ζευγάρια, φίλους και οικογένειες με μοναδικά καταλύματα και ξενοδοχεία..  

Νεότερα Άρθρα

Οι 10 καλύτερες παραλίες στην Κρήτη

HerNews ka

Πήλιο: Χειμωνιάτικες διακοπές στο μαγικό βουνό – Όσα πρέπει να δεις

Her News

Σαντορίνη: Τα 5 καλύτερα παραδοσιακά πιάτα του νησιού που πρέπει να δοκιμάσετε

HerNews ka