HerNews.gr
Σχέσεις

4 tips για να “κρατήσεις” τις φιλίες σου εξ αποστάσεως

Οι φιλίες μας είναι οι άνθρωποι που επιλέγουμε να πούμε τα μυστικά μας, να φτιάξουμε μαζί τους τις πιο τρελές αναμνήσεις και να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Οι άνθρωποι που λαμβάνουν την θέση του φίλου στη ζωή σου θα πρέπει να σε εκτιμούν, όπως και εσύ. Ωστόσο, σίγουρα, θα έχεις “χάσει” ή “βγάλει” από την ζωή σου έναν τουλάχιστον “φίλο“, που τελικά δεν ήταν. Εκτός αυτού του σεναρίου, θα γνωρίζεις πως οι φιλίες είναι πολύ δύσκολο να παραμείνουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου, ειδικά εκείνες που προσπαθούν να παραμείνουν ζωντανές εξ αποστάσεως.

Γράφει η Σοφία Λεούση

Είναι λογική η έννοια της απόστασης: Αν αισθάνεσαι ότι έχετε απομακρυνθεί, επειδή δεν μένετε κοντά, ώστε να στείλετε το 6 και να πάτε μια βόλτα, τότε πρέπει να δεχθείτε τις συνθήκες. Να εκφράζεστε στον φίλο σας. Να λέτε ότι θα θέλατε πολύ τα πράγματα να είναι διαφορετικά και να είστε παρέα κάπου χέρι χέρι. 

Αφιέρωσε χρόνο: Αφού δεν μπορείτε να συναντηθείτε από κοντά, τότε στείλτε μηνύματα, μιλήστε  τηλεφωνικά ή ακόμα καλύτερα, κάντε μια βιντεοκλήση. Να λέτε να νέα σας ή ο,τι άλλο θα συζητούσατε στον Κυριακάτικο καφέ σας. 

Έκφραση συναισθημάτων: Καλό είναι να επικοινωνούμε συχνά και ουσιαστικά με τους ανθρώπους στην ζωή μας. Από το παράπονο μέχρι και την “φιλική κριτική”, τα πάντα! Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως όταν δεν μιλάμε για τα συναισθήματα μας, δημιουργούμε την τάση της απόκρυψης από τους κοντινούς μας! Μην φοβάσαι να ενημερώσεις για τα συναισθήματα σου και τους στόχους σου. 

Ενημέρωση από Instagram stories: Καθημερινά βλέπουμε τα Instagram stories αλλά και τις αναρτήσεις φίλων και γνωστών. Ωστόσο, δεν πρέπει να μαθαίνουμε τα νέα των δικών μας αποκλειστικά από τα social media, καθώς έτσι, μειώνουμε την επικοινωνία με τους ίδιους. Θυμήσου πως ένα μήνυμα σου μπορεί να φτιάξει την διάθεση του φίλου σου ή και να τον παρηγορήσει. 

Νεότερα Άρθρα

Delusionship: Ο νέος όρος dating που μας έχει μπερδέψει

Her News

Κακό timing: Υπάρχει στον έρωτα ή είναι απλά μια δικαιολογία;

Her News b

Πόσα χρόνια νεότερος δείχνει όποιος κάνει συχνά Σεξ

Her News b