HerNews.gr
BRIDE NEWS

Γάμος: Οι τάσεις στις βέρες γάμου για το 2021

Μία από τις πιο ρομαντικές διαδικασίες κατά την προετοιμασία του γάμου σας είναι η επιλογή της βέρας! Οι βέρες γάμου είναι το κόσμημα που θα σας συνοδεύει σε όλη σας τη ζωή, ένα σύμβολο αιώνιας κι απέραντης αγάπης!

Γράφει η Μίνα Κούκου

Ποια είναι, όμως, τα σημεία που πρέπει να προσέξετε για να καταλήξετε στο ιδανικό δαχτυλίδι; Γιατί μη ξεχνάτε, πως οι βέρες γάμου θα είναι στα δάκτυλο σας για μια ζωή..

 

 

Τι χρώμα να διαλέξω

Το χρώμα στις βέρες γάμου ποικίλει. Μπορεί κανείς να τη βρει σε κίτρινο χρυσό, λευκόχρυσο ή ροζ χρυσό, ενώ δεν λείπουν και οι συνδυασμοί των δύο ή ακόμη και των τριών χρωμάτων. Η συνηθέστερη επιλογή είναι ο κίτρινος χρυσός που αποτελεί διαχρονική επιλογή.

 

Τα Καράτια..

Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια στις βέρες γάμου που πρέπει να λάβετε υπόψη σας. είναι τα καράτια, δηλαδή η περιεκτικότητα του δαχτυλιδιού σε χρυσό και άλλες προσμίξεις. Ο καθαρός χρυσός είναι 24 καράτια (1000/1000). Οι βέρες είναι 9 (375/1000), 14 (585/1000) ή 18 καράτια (750/1000). Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι στα 9 καράτια το 37,5% είναι καθαρός χρυσός, στα 14 το 58,5% και στα 18 το 75%. Η αυθεντικότητα της βέρας φαίνεται επίσης στην σφραγίδα της που βρίσκεται χαραγμένη στο εσωτερικό της με τον κωδικό 375, 585 και 750 που αντιστοιχούν στα 9, 14 και 18 καράτια. Οι περισσότερες βέρες που κατασκευάζονται είναι 14 καρατίων, καθώς το μέταλλο τους είναι πιο ανθεκτικό στις καθημερινές φθορές. 

 

 

Το σχέδιο, το σχήμα, το φινίρισμα..

Κλασικές βέρες γάμου, μοντέρνες, σφυρήλατες, βέρες με αμμοβολή ή σαγρέ, ματ ή γυαλιστερές,  στρογγυλεμένες  ή τετράγωνες, με διαμάντια ή χωρίς, ό,τι και να διαλέξετε θα πρέπει να το κάνετε με γνώμονα του τι σας αρέσει και τι σας ταιριάζει!
Όλες οι βέρες γάμου φθείρονται λόγω της καθημερινής τους χρήσης, όμως αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα στην επιλογή του σχήματος και του σχεδίου που σας αρέσει πραγματικά. Μην ξεχνάτε άλλωστε, ότι μπορείτε πάντα να φρεσκάρετε το σχέδιο του δαχτυλιδιού σας με μία επίσκεψή σας σε γνωστό σας κοσμηματοπωλείο! 

Το μέγεθος!

Κατά κανόνα δεν υπάρχουν έτοιμες βέρες γάμου προς πώληση στα κοσμηματοπωλεία. Οι βέρες από τις οποίες διαλέγετε την δική σας είναι δείγματα. Αφού καταλήξετε στην βέρα της επιλογής σας, ο χρυσοχόος θα σας πάρει μέτρα και θα γίνει ειδική παραγγελία για εσάς. 

Η χάραξη..

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι οι βέρες γάμου χαράσσονται εσωτερικά (το όνομα του συντρόφου και ημερομηνία γάμου ή γνωριμίας) αποτυπώνοντας για πάντα την ένωση σας με το έτερον ήμισυ! 


Για να βρείτε ακόμα περισσότερες επιλογές που να ταιριάζουν στο στυλ και την προσωπικότητα σας, ρίξτε μια ματιά ΕΔΩ:

http://makriskosmimata.gr/

https://www.instagram.com/makris_kosmimata/

Νεότερα Άρθρα

Πώς να εντάξετε το νεογέννητο μωρό σας στο γάμο σας

HerNews ka

Μπομπονιέρες γάμου: Οι ωραιότερες επιλογές για εσένα

Her News

Bridal Fashion Week: Μία ανάσα πριν από την έναρξη!

Her News