HerNews.gr
Ψυχολογία

Η βόλτα θα επηρεάσει την διάθεση σου

Μια βόλτα είναι πάντα μια καλή επιλογή ώστε να δεις τα πράγματα αλλίως. Δεν πρέπει όμως να βγεις απο το σπίτι και να περπατάς δίχως προορισμό. Ειδικοί  πραγματοποίησαν έρευνα για να βρουν τους καλύτερους προορισμούς προκειμένου να διαπιστώσουν αν η διάθεση μπορεί να εξαρτηθεί απο το είδος της βόλτας.

Στην έρευνα που έγινε γνωστή στο περιοδικό Emotion, συμμετείχαν 15 ενήλικες επί 8 εβδομάδες. Η βόλτα που έκαναν ήταν σε φυσικό περιβάλλον με απέραντη θέα. Οι ειδικοί ήθελαν να δουν αν με αυτές τις συνθήκες θα τους έφτιαχνε τη διάθεση. Κατά τη διάρκεια της βόλτας, κατέγραφαν τα συναισθήματα των 15. 

Το συμπέρασμα της έρευνας:

«Το δέος είναι ένα θετικό συναίσθημα που προκαλείται από την αντίληψη ότι υπάρχει κάτι πολύ μεγαλύτερο και σπουδαιότερο από εμάς. Όπως είναι η τέχνη, η φύση και η μουσική. Όταν το βιώνεις σε μία βόλτα, νιώθεις υπέροχα πράγματα, μεταξύ αυτών και ευγνωμοσύνη» τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Dacher Kelner, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Μπέρκλει. 

Εδω κατάφεραν 15 (λογικά) άγνωστοι μεταξύ τους να αισθανθούν χαρούμενοι διότι παρατηρούσαν τις λεπτομέρειες της φύσης. Σκέψου εσυ και η καλύτερη παρέα σου να οργανώσετε μια πιο μακρίνη βόλτα απο την συνηθισμένη σας. Διάλεξε έναν προορισμό που αγαπάς να επισκέπτεσαι και ξεκίνα να περπατάς παρατηρώντας τις αξίες γύρω σου. Αυτή θα είναι η καλύτερη σου βόλτα! 

 

 

 

Νεότερα Άρθρα

Τα βασικά ψυχοσωματικά συμπτώματα του στρες

Her News

Άνδρες ή γυναίκες; Ποιο φύλο είναι πιο άπιστο;

Her News b

Μοναξιά: Με αυτούς τους τρόπους μπορεί να σε επηρεάσει

Her News b