HerNews.gr
Διεθνή

Το 2027 έτοιμο το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο

Η κατασκευή του ξενοδοχείου αναμένεται ότι θα ξεκινήσει το 2025 γύρω από τη γη, ενώ θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2027.

Το διαστημικό ξενοδοχείο θα αναλάβει η εταιρεία Orbital Assembly Corporation (OAC), η οποία ιδρύθηκε το 2018, με στόχο να θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα μέχρι το 2027. Η εταιρεία δεν έχει γνωστοποιήσει το κόστος κατασκευής, αλλά αξίζει να ξέρουμε ότι η εταιρεία υποστηρίζει πως οι κατασκευές της είναι φθηνότερες, εξαιτίας των επαναχρησιμοποιημένων υλικών. 

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει εστιατόρια, κινηματογράφο, spa και δωμάτια για 400 άτομα. Για όσους θελήσουν να ζήσουν για αρκετό διάστημα θα υπάρχει γυμναστήριο, κουζίνα, εστιατόριο, μπαρ και άλλες παροχές. Η διαστημική κατασκευή θα έχει κυκλικό σχήμα  και θα περιφέρεται για να δημιουργήσει τεχνητή βαρύτητα. Οι υπηρεσίες του θα θυμίζουν στους “τυχερούς” τις παροχές ενός κρουαζιερόπλοιου. 

station

station.voyager

Πώς σχεδιάζονται να είναι οι μονάδες του διαστημικού σταθμού

Αυτός που θα θέλει να αγοράσει έναν χώρο, για παράδειγμα, θα μπορεί να επιλέξει τα τετραγωνικά μέτρα με βάση και την χρήση που θα κάνει. Δηλαδή να θέλει να αγοράσει μια μονάδα για προσωπική χρήση ή πολλές μονάδες για να δημιουργήσει ξενοδοχείο με τις παραπάνω υπηρεσίες. 

Κυβερνήσεις και ιδιωτικές εταιρείες επρόκειτο να αγοράσουν ή να ενοικιάσουν συγκεκριμένους χώρους. Οι κυβερνητικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τον σταθμό για να φιλοξενήσουν επιστήμονες ή αστροναύτες που ετοιμάζονται να πάνε στον Άρη. Πάντως η ιδέα για η δημιουργία ενός διαστημικού σταθμού ανήκει στον Wernher von Braun, αρχιτέκτονα του προγράμματος Apollo της NASA.

Τι θα περιλαμβάνουν οι 24 ενσωματωμένες μονάδες

Η ομάδα κατασκευής περιλαμβάνει έμπειρους πιλότους, μηχανικούς και αρχιτέκτονες της NASA. Κάθε μία από τις 24 ενσωματωμένες μονάδες θα έχει μήκος 20 μέτρων και 12 μέτρα πλάτος. Αναμένεται ότι η εταιρεία θα δημιουργήσει σαλόνια, χώρους συναυλιών, μπαρ, βιβλιοθήκες, γυμναστήρια και spa.

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lawrence: Aποκάλυψε το φύλο του μωρού της!

HerNewskl

Kailia Posey: Νεκρή στα 16 της η σταρ του «Toddlers & Tiaras»

Her News

Άγιος Βαλεντίνος: Τα ακριβότερα δώρα για τη γιορτή των ερωτευμένων – Κοσμήματα, αυτοκίνητα και… νησιά

Her News