HerNews.gr
Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Ομιλία της ΠτΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Αύριο, την Πέμπτη 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, μέσω τηλεδιάσκεψης, απο τα εθνικά κοινοβούλια της, με θέμα “ο ρόλος της γυναίκας στην καταπολέμηση της νόσου COVID-19”.

Στην διακοινοβουλευτική συνεδρίαση που γίνεται εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρα της Γυναίκας θα συμμετάσχουν μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και βουλευτές από τα κράτη-μέλη. Σκοπός της συζήτησης είναι η ανάλυση για θέματα ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών. Φέτος, το θέμα είναι «Είμαστε δυνατές: Γυναίκες που πρωτοστατούν στη μάχη κατά της νόσου COVID-19».

Μια πρώτη εισαγωγή θα αναλάβει η πρόεδρος της επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών του Ευρωπαϊκού  Κοινοβουλίου, Έβελιν Ρέγκνερ (Σοσιαλιστές, Αυστρία), θα απευθυνθούν χαιρετισμοί από τον Πρόεδρο του ΕΚ Νταίηβιντ Σασόλι και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν , ακολουθούμενοι από τηνομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Οι γυναίκες στην εμπροσθοφυλακή: διδάγματα από τη διαχείριση κρίσεων», θα συμμετάσχουν οι:

  • Khadija Arib, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Κάτω Χωρών
  • Δρ. Isabelle Loeb, Ιατρική Διευθύντρια στο νοσοκομείο Saint-Pierre στις Βρυξέλλες
  • Kristel Krustuuk, ιδρυτής και διευθύντρια δοκιμών της Testlio
  • Carlien Scheele, Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων
  • Concha Andreu, εισηγήτρια για τη στρατηγική για την ισότητα των φύλων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

 

Νεότερα Άρθρα

Αίγινα: Στο χειρουργείο η 14χρονη που εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε δύο πούλμαν

HerNews ka

Φωτιά στη Ρόδο: Η μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έγινε ποτέ σε πυρκαγιά στη χώρα – Μετακινήθηκαν περίπου 19.000 άτομα (Εικόνες και βίντεο)

Her News b

Υπόθεση Πάτρας: Ο Αλέξης Κούγιας ζητά την αναβολή της απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου

HerNews ka