HerNews.gr
NEWS Social News

Espresso Home Edition: Τι προέλευση να διαλέξω;

Ο Espresso στο σπίτι έχει γίνει το must της καραντίνας. Όχι ότι δεν ήταν πριν, αλλά τώρα, οι λάτρεις του, λίγο πολύ έχουν εντρυφήσει στο να βρουν τις αγαπημένες τους γεύσεις, δηλαδή προελεύσεις και ποικιλίες.

Αν ανήκετε στις ομάδες που τώρα μαθαίνουν τα πάντα γι’ αυτόν τον μαγικό, καφετί κόσμο των αρωμάτων και των χαρμανιών και δη του espresso ή επιθυμείτε να γευτείτε ακόμη πιο εξειδικευμένες γεύσεις, από τα κλασικά που συνηθίζατε μέχρι τώρα, το άρθρο αυτό είναι για εσάς.

Προέλευση: Βραζιλία, Κολομβία.

Ο καφές αυτών των προελεύσεων είναι ο πιο κοινός και ευκολόπιοτος. Είναι ομαλές γεύσεις, που αφήνουν τη γεύση της σοκολάτας. Οι ποικιλίες αυτές έχουν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χωρίς υπερβολικές εντάσεις.

Προέλευση: Αιθιοπία

Οι καφέδες που προέρχονται από την Αιθιοπία ανήκουν σε μια πολύ διαφορετική κατηγορία από εκείνους της Βραζιλίας και της Κολομβίας. Λόγω των εντάσεων τους και των εσπεριδοειδών, ο espresso σίγουρα θα βγάλει μια οξύτητα περισσότερο, όμως οι γευστικοί κάλυκες θα ικανοποιηθούν από αυτή τη διαφορετική γεύση που ίσως να μην έχει συνηθίσει.

Προέλευση Κόστα Ρίκα. 

Παρόμοια με την Αιθιοπία στην ένταση των γεύσεων της, ο καφές από την Κόστα Ρίκα θα είναι ένα δυνατό espresso γεύσεων με αρκετή οξύτητα και γεύση σοκολάτας.

Αν λοιπόν αναρωτιέσαι που μπορείς να προμηθευτείς αλεσμένο καφέ για την καφετιέρα του σπιτιού σου, για να πειραματιστείς με αρώματα και γευσιγνωσία, έχουμε την απάντηση.

Τα speciality coffees και συγκεκριμένα αυτά που ανήκουν στα roastery, καθώς αλέθουν καφέ, είναι εκείνα που θα σου δώσουν τον espresso σου αλεσμένο πριν μπει στην μηχανή.

Το The Roosters, που στα ελληνικά σημαίνει ”κόκορες”, είναι το μαγαζί, ναός του καλού ιδιαίτερου καφέ.

Εκεί, θα συναντήσεις καφέ από την: Ινδονησία, Παναμά, Αιθιοπία και τον βιολογικά επεξεργασμένο καφέ Κολομβίας που δίνει ιδιαίτερο τόνο στη γεύση.

Η ώρα ν’ αρχίσει η απόλαυση πιο ιδιαίτερων espresso και όχι των κλασικών χαρμανιών, μόλις έφτασε!

Νεότερα Άρθρα

Ανίτα Μπραντ: Η τρυφερή ανάρτηση για τους άνδρες της ζωής της

Her News

Instagram Stories: Έρχεται τεράστια αλλαγή!

Her News

Γιάννης Μπέζος: Όλα όσα είπε για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Her News b