HerNews.gr
NEWS

Ψηφιακός εξοπλισμός: Μια ανάσα ανακούφισης για τους γονείς!

Τα σχολικά γεύματα φεύγουν, έρχεται όμως ο ψηφιακός εξοπλισμός στο σχολικό περιβάλλον.

Γράφει η Νικολέτα Γατζούδη

 

Η πανδημία του 2020 με το κλείσιμο των σχολείων, δημιούργησε μια νέα συνθήκη ως προς τον τρόπο σχολικής και όχι μόνο διδασκαλίας. Δημιουργήθηκε η ανάγκη για μια εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να μην παρίστανται δηλαδή οι μαθητές σε μια παραδοσιακή τάξη.
Μάλιστα, στον τομέα της εκπαίδευσης και ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, υπήρξαν πολλά άτομα όπου αποδοκίμασαν τη μέθοδο της τηλεδιασκέψεως. Σίγουρα, δεν είναι όλα ιδανικά πλασμένα, δεδομένου ότι ήδη από την αρχή, παρατηρήθηκαν προβλήματα στις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται (Skype for Business, ZOOM, WebEx etc.) λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής των μαθημάτων, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημά τους
. Και έτσι ξεκίνησε η εφαρμογή Ψηφιακός εξοπλισμός.

Πολλώ δε μάλλον κάποια από τα παιδιά αυτά παρουσίασαν μια μαθησιακή παλινδρόμηση, αλλά όχι μόνο τα παιδιά που ήδη έχουν μαθησιακές δυσκολίες. Πολλές μαμάδες έχουν αρχίσει να απελπίζονται όπως είναι φυσικό αφού μαζί με τα παιδιά τους βιώνουν 3η αλλαγή διδασκαλίας-επικοινωνίας μέσα στο ίδιο σχολικό έτος και κατ΄ επέκταση να έχει κλονιστεί και η ψυχολογική τους κατάσταση.
Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν τα περισσότερα νοικοκυριά ήταν ότι δεν είχαν τεχνολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε οι μαθητές να μπορούν να παρακολουθούν την e-τάξη τους.

Μια ανάσα ανακούφισης έρχεται να δώσει το νέο voucher ύψους 200 ευρώ για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα στις επόμενες ημέρες θα «ανοίξει» η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher για αγορά ψηφιακού εξοπλισμού, με σκοπό την ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαρτίου.
Ο τρόπος θα είναι απλός, οι αιτήσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας gov.gr και θα απαιτηθούν οι κωδικοί του taxisnet.
Σε πρώτο επίπεδο θα υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους προμηθευτές, ενώ στους δικαιούχους θα αποδοθεί ηλεκτρονικός κωδικός που θα ισχύσει ως «κουπόνι» για την αγορά εξοπλισμού. Δηλαδή, δεν θα δοθούν μετρητά ή απευθείας οικονομική στήριξη στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές έως 24 ετών, βάσει αυστηρών οικογενειακών εισοδηματικών κριτηρίων.

 

Πιο αναλυτικά:

Τα κριτήρια για οικογένειες με δύο γονείς:

  • Για ένα παιδί έως 10.500 ευρώ
  • Για 2 παιδιά έως 12.000 ευρώ
  • Για 3 παιδιά έως 13.500 ευρώ 

Τα κριτήρια για τις μονογονεϊκές οικογένειες:

  • Για ένα παιδί έως 9.000 ευρώ
  • Για 2 παιδιά 10.500 ευρώ
  • Για 3 παιδιά 12.000 ευρώ
Εννοείται πώς ακόμα «καραδοκεί» ένας ιός που «απειλεί» ένα από τα πολυτιμότερα, αγαθά του ανθρώπου, την υγεία όλων μας, όμως και η ψυχική υγεία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για τη ζωή μας!

Ίσως με αυτό το μικρό βοήθημα, που λέγεται Ψηφιακός Εξοπλισμός, γίνει πιο εύκολη η ζωή κάποιων μαθητών-παιδιών, που είναι κλεισμένα στο σπίτι και με ένα τεχνολογικό μέσο θα έχουν ένα παράθυρο επικοινωνίας τόσο με τους συνομηλίκους τους όσο και με το σχολικό τους περιβάλλον.
Αυτή την καινοτομία της τηλε-εκπαίδευσης ας την δούμε ως μια νέα έμπνευση και σαν ένα τρόπο να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία μας! Άλλωστε όπως έχει ειπωθεί και από τον Βίκτωρα Ουγκώ, «Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή».

Νικολέτα Γατζούδη

Ειδική Παιδαγωγός-Θεατρολόγος-Δημοσιογράφος
MSc, Med

Contact @:
Instagram: https://www.instagram.com/gatzoudinikoleta/

Νεότερα Άρθρα

Self tests: Πως γίνεται η διαδικασία και πως καταγράφεται το αποτέλεσμα

Her News

Eurovision: Τι λένε τα προγνωστικά για Ελλάδα και Κύπρο;

Her News b

Λευτέρης Πετρούνιας: Μας κάνει ξανά υπερήφανους!

Her News b