HerNews.gr
Σχέσεις

Πόσα χρόνια νεότερος δείχνει όποιος κάνει συχνά Σεξ

Το συχνό Σεξ αποδεδειγμένα βοηθάει στην μακροζωία και στην άμυνα του ανοσοποιητικού 

Το τακτικό σεξ -1,2 φορές την εβδομάδα- αυξάνουν την ανοσοσφαιρίνη Α, η οποία σχετίζεται με την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας, με βάση έρευνα ψυχολόγων του Πανεπιστημίου “Wilkes”. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής ερευνητής ψυχολόγος Δρ. Carl Charnetski ανέφερε: «Η ανοσοσφαιρίνη Α είναι η πρώτη γραμμή άμυνας οργανισμού σε περίπτωση εισβολής ιών».

Στην έρευνα συμμετείχαν 111 φοιτητές του Πανεπιστημίου “Wilkes” και σύφωνα με τα αποτελέσματα όσοι έκαναν σεξ 1-2 φορές την εβδομάδα είχαν κατά 30% υψηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Α.

Έως και οκτώ χρόνια πιο νέος μπορεί να φαίνεται όποιος έχει τακτική αλλά και ικανοποιητική ερωτική ζωή, σύμφωνα με ειδικούς. 

Σημαντικό μυστικό για την γερή άμυνα του οργανισμού εκτός από το Σεξ, λαμβάνονται και τα φιλιά. Σύμφωνα με ερευνητές τα φιλιά προστατεύουν την άμυνα μέσα από την ανταλλαγή μικροοοργανισμών με το σάλιο.

Εκείνοι που έχουν την μεγαλύτερη συχνότητα οργασμών είναι δυνατόν να εξασφαλίσουν μέχρι και 3 – 8 χρόνια ζωής. Αντιθέτως, όσοι έρχονται σε οργασμό πιο σπάνια έχουν έως και 50% υψηλότερες πιθανότητες θνησιμότητας. 

Ακόμα, σε σουηδική μελέτη αποδείχθηκε ότι η αυξημένη συχνότητα του Σεξ (3 φορές την εβδομάδα) προσδοκούσε σε μεγαλύτερα ποσοστά επιβίωσης σε σύγκριση με όσους είχαν λιγότερες επαφές (π.χ. 2 φορές την εβδομάδα).

Νεότερα Άρθρα

Πως να ξεπεράσω τον χωρισμό;

Her News b

Σχέσεις: Ποια είναι τα 3 πιο κοινά προβλήματα;

Her News b

Πόσο μπορούν να βλάψουν τις προσωπικές σχέσεις τα social media; Ο ψυχολόγος Πάνος Πλουμίδης μας εξηγεί

HerNews ka