HerNews.gr
Pets

Τα κατοικίδια βελτιώνουν την ψυχολογία μας

Και όμως το νιαούρισμα της γάτας ή το κούνημα της ουράς του σκύλου έχει βοηθήσει άτομο που έπασχε από κατάθλιψη. Τα κατοικίδια, αποδεδειγμένα, οδηγούν στην βελτίωση της ψυχολογίας του ανθρώπου.

«Τα κατοικίδια προσφέρουν μια άνευ όρων αγάπη που μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για τους ανθρώπους με κατάθλιψη», αναφέρει ο Dr. Ian Cook, ψυχίατρος και διευθυντής του Προγράμματος Έρευνα της Κατάθλιψης στο αμερικανικό πανεπιστήμιο UCLA.

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι τετράποδοι φίλοι μας βοηθούν στην μείωση του άγχους και στην βελτίωση της ψυχικής και ψυχολογικής μας διάθεσης. Ακόμα, οποιοδήποτε κατοικίδιο είναι ικανό να κάνει έναν άνθρωπο με κατάθλιψη να αισθανθεί καλύτερα. 

Τι προσφέρουν τα κατοικίδια ζώα στους ιδιοκτήτες τους και όχι μόνο; 

Aγάπη! Μεγάλη αξία, που συχνά, χάνεται στις επάλξεις της καθημερινότητας. Έχετε περάσει μία δύσκολη ημέρα στο γραφείο και θέλετε, επιστρέφοντας στο σπίτι, να ηρεμήσετε και να περάσετε χρόνο με τους αγαπημένους σας αλλά και αυτοί δεν σας καταλαβαίνουν και συνειδητοποιείτε ότι οι σχέσεις φθείρονται. Το κατοικίδιο, όμως, διαφέρει από τους ανθρώπους. Ό,τι και αν τους πείτε δεν θα σας εγκαταλείψουν, υπενθυμίζοντας σας, έτσι, την αγάπη τους.  Να θυμάστε πως αν τους παρέχετε την φροντίδα που χρειάζονται και τα αγαπάτε, τα κατοικίδια θα επιστρέψουν την αγάπη αυτή σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Αν σας φοβίζει η ευθύνη (γιατί υπάρχει) καλό είναι να αναλάβετε λίγη, αφού θα σας προσφέρουν πολύ περισσότερα. Ναι, μεν, θα έχετε μια επιπλέον έγνοια, αλλά η ζωή σας θα αλλάξει. Θα μάθετε να εκτιμάτε αυτά που έχετε.  

Επίσης θα βάλετε στην καθημερινότητα σας την δραστηριότητα, μέσω της βόλτας που θα τα βγάζετε αλλά και του παιχνιδιού που θα σας “αναγκάσει” να παίξετε. Έστω και μια μικρή βόλτα το βράδυ είναι αναγκαία για το κατοικίδιο μας αλλά και σημαντική για την σωματική και ψυχολογική μας υγεία. 

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο σκύλος μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, τις ορμόνες του άγχους και να αυξήσει τα επίπεδα των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, που θα σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα.

Νεότερα Άρθρα

Πώς βοηθάει η βόλτα με τον σκύλο την υγεία μας

Her News

Αναστασία Παναγιωτοπούλου: Η ιδιοκτήτρια του THE PET μιλάει για την αλλαγή που θέλει να φέρει στον κόσμο των κατοικιδίων

Her News b

Δύο νέα πάρκα αποκλειστικά για σκύλους στην Αθήνα

Her News