HerNews.gr
Παιδί

Γιατί το μωρό σας δεν κοιμάται το βράδυ

Όταν φτάνει η ιερή ώρα του ύπνου και εύχεσαι να ξεκουραστείς μετά απο το καθημερινό  έργο της μητρότητας, αλλά το μωρό σας έχει άλλα σχέδια..

Η αλήθεια είναι ότι τους πρώτους μήνες της ζωής του, το μωρό δυσκολεύεται να κοιμηθεί καθώς συνεχώς αναπτύσσεται. Ακόμα και όταν έχεις πέσει για ύπνο, το μωρό μένει ξύπνιο αλλα ξέρεις τους λόγους. Δες τι μπορεί να φταίει. 

Λάθος στάση ύπνου

Σύμφωνα με έρευνες, τα μωρά συνήθως απολαμβάνουν τον ύπνο, όταν κοιμούνται ανάσκελα. Για να το καταφέρεις, θα πρέπει να καθιερώσεις μια ρουτίνα, την ώρα που το αφήνεις στην κούνια του. Για παράδειγμα, να το σκεπάζεις με τον ίδιο τρόπο, ώστε να μάθει οτι μετά απο αυτη την κίνηση ήρθε η ώρα του ύπνου

Η μέρα με τη νύχτα

Ένα μωρό που δεν έχει συμπληρώσει 5 μήνες εν ζωή δεν έχει μάθει ακόμα να ξεχωρίζει την ημέρα με τη νύχτα. Τα βρέφη αυτής της ηλικίας κοιμούνται από 15 έως 18 ώρες την ημέρα. Πρόσεξε, λοιπόν, τον φωτισμό που θα υπάρχει στο δωμάτιο του. 

Θηλασμός

Θέλει να κοιμηθεί με την συντροφιά σου. Επείδη, όμως, αυτό δεν είναι σωστό, φρόντισε να καθιερώσεις τον θηλασμό μέσα στην ημέρα, που θα είστε και οι δυο ξύπνιοι.  

Βγαίνουν τα πρώτα του δοντάκια

Τα πρώτα δόντια κάνουν την εμφάνιση τους μετά τον έκτο μήνα. Η καλύτερη λύση είναι μια αγκαλιά, ενώ αν δεις οτι το μωρό δεν σταματά να πονάει θα πρέπει να  συμβουλευτείς τον παιδίατρο σου. 

Έχει υπερένταση


Υπάρχει περίπτωση το μωρό σας να μην έχει όρεξη για ύπνο, είτε γιατί την προηγούμενη ημέρα κοιμήθηκε παραπάνω ώρες, είτε γιατί έχει υπερένταση απο την ώρα του παιχνιδιού. 

Νεότερα Άρθρα

Πως να διευκολύνετε τη μετάβαση του παιδιού σας απο το νηπιαγωγείο στο δημοτικό – Συμβουλές για γονείς

Her News

Τί προκαλεί στην όραση των παιδιών η πολύωρη τηλεκπαίδευση; Πότε επισκεπτόμαστε γιατρό;

Her News

Back to school: Tips για χαρούμενη επιστροφή στο σχολείο

HerNews ka