HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Πάμε θέατρο;

Μήπως ήρθε η ώρα για λίγη πνευματική τροφή; Ωραίο και το Netflix εν όψει καραντίνας… ίσως όμως ένα εναλλακτικό πλάνο για στην καραντίνα θα ήταν μια όμορφη αλλαγή.. το θέατρο! Όχι… δεν χρειάζεται να παρθεί κάποια απόφαση φύρδην μίγδην, άλλωστε χρόνος υπάρχει!

 

Γράφει η Νικολέτα Γατζούδη

 

Πάμε θέατρο λοιπόν; Ναι τα θέατρα είναι κλειστά όμως οι θεατρόφιλοι έχουν πλέον την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση μέσω online streaming.
Η πρότασή μας  είναι η παράσταση «ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, Το κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα» του Στέφανου Δάνδολου υπό την σκηνοθετική σκέπη του Κώστα Γάκη, την οποία θα μπορέσετε να απολαύσετε μέσω online streaming.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση θα είναι διαθέσιμη από 6/3 στις 18:00 μέχρι και 21/3 στις 23:59.

Η διαδικασία για το θέατρο είναι απλή. Αρχικά γίνεται η αγορά του εισιτηρίου της παράστασης. Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της αγοράς εισιτηρίου / κωδικού για την προβολή της παράστασης, θα μεταφερθείτε στη σελίδα της παραγγελίας σας, όπου θα φαίνεται, όπως παρακάτω, ο κωδικός εισόδου σας. 

 

Ταυτόχρονα, θα  λάβετε  email  από την Viva Services  με  θέμα  ”Viva Παραγγελία  Νο  ΧΧΧΧΧΧΧΧΧ”, όπου  θα βλέπετε επίσης τον κωδικό εισόδου. Ο κωδικός εισόδου σας φαίνεται και στο PDF εισιτήριο σας (κάτω από το barcode του εισιτηρίου), το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από τη σελίδα παραγγελίας σας. Αφού μεταβείτε στη σελίδα προβολής σας, εισάγετε τον κωδικό σας και παρακολουθείτε την παράσταση.
Από τη στιγμή που θα κάνετε login / είσοδο στη σελίδα προβολής, έχετε 4 ώρες στη διάθεσή σας για να παρακολουθήσετε την παράσταση. Μετά τις 5 ώρες, το login στην παράσταση, θα σταματήσει να είναι διαθέσιμο.    

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πλοκή της παράστασης, αφού αναφέρεται στο κρυφό πάθος της Πηνελόπης Δέλτα για τον Ίωνα Δραγούμη. Τον Ιούνιο του 1908, η Πηνελόπη Δέλτα βρίσκεται σε ένα σανατόριο στα περίχωρα της Βιέννης. Είναι μια γυναίκα με κηλιδωμένη ζωή. Σε αυτό το άσυλο των ταλαιπωρημένων ψυχών, μακριά από τις κόρες της, την έστειλαν για να ξεχάσει τον Ίωνα Δραγούμη, τον γοητευτικό διπλωμάτη που αγάπησε παράφορα, τον άνθρωπο που έγινε η αιτία να κλυδωνιστεί ο γάμος της. Όμως η επίσκεψή του εκεί τα αλλάζει όλα.

Με φόντο τις καταπράσινες ερημιές και τα μεσαιωνικά πλακόστρωτα της κεντρικής Ευρώπης θα παλέψει για τη λύτρωση της καρδιάς της, ζώντας μαζί του τρεις μέρες που θα τη σημαδέψουν για πάντα Τριάντα τρία χρόνια αργότερα, τον Απρίλιο του 1941, οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα, και εκείνη, καθηλωμένη στο σαλόνι του σπιτιού της στην Κηφισιά, επιχειρεί τον τελευταίο απολογισμό της ζωής της, έχοντας πάρει μια μοιραία απόφαση. Να ανταμώσει στον ουρανό τον άντρα που στερήθηκε κάποτε.

Με το υποκριτικό τους ταλέντο «έντυσαν» την παράσταση Ο Τάσος Νούσιας, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς της γενιάς του στο θέατρο, ενσαρκώνει τον εμβληματικό και για πολλούς αμφιλεγόμενο διπλωμάτη, λόγιο και πολιτικό Ίωνα Δραγούμη. Η εξαιρετική Μπέτυ Λιβανού και η αποκαλυπτική Μαρία Παπαφωτίου μοιράζονται δύο διαφορετικές εποχές της σπουδαίας συγγραφέως και ιστορικής προσωπικότητας, Πηνελόπης Δέλτα.

Στη διανομή του έργου προστίθεται φέτος και ο Νίκος Ορφανός, στον ρόλο του Στέφανου Δέλτα. Επίσης με το υποκριτικό τους ταλέντο ξεχώρισαν και οι ηθοποιοί Στάθης Μαντζώρος, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά, Μιχάλης Κωτσόγιαννης. Η «Ιστορία χωρίς όνομα» είναι η παράσταση που σάρωσε στα θεατρικά βραβεία Θεσσαλονίκης αποσπώντας 4 βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Παράστασης της χρονιάς. Τιμήθηκε επίσης, με το Βραβείο Σκηνοθεσίας (Κώστας Γάκης), με το Βραβείο Ερμηνευτικού συνόλου (Τάσος Νούσιας, Μπέτυ Λιβάνου, Μαρία Παπαφωτίου, Στάθης Μαντζώρος, Αργύρης Γκαγκάνης, Στέλιος Γιαννακός, Ανθή Φουντά, Μιχάλης Κωτσόγιαννης) και με το Βραβείο Σκηνικών (Κωνσταντίνος Ζαμάνης).

Απολαύστε λοιπόν από τον καναπέ του σαλονιού σας θέατρο, μια αξιοζήλευτη παράσταση, με μια πολυκάμερη εγγραφή Hi Definition από τη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Καλή θέαση λοιπόν!

 

Νικολέτα Γατζούδη

Ειδική Παιδαγωγός-Θεατρολόγος-Δημοσιογράφος

MSc, Med

Contact @:

https://www.instagram.com/gatzoudinikoleta/

Νεότερα Άρθρα

Χριστόφορος Παπακαλιάτης: «Πάντα μετά τον έρωτα έγραφα για τον έρωτα. Όταν τον έχω γιατί να γράψω;»

Her News

Το απόλυτο “girl power” στο Netflix !

Her News

Top Gun Maverick: Έτσι εκπαιδεύτηκαν οι ηθοποιοί (video)

Her News