HerNews.gr
Health

Πόνος στη μέση; Ποιες ασκήσεις θα σας ανακουφίσουν

Ο πόνος στη μέση ταλαιπωρεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ενώ παράλληλα δεν λαμβάνει υπόψιν του την ηλικία. Μπορείτε με μερικές βασικές αλλαγές στην καθημερινότητά σας να μειώσετε τις ενοχλήσεις. 

Το πιο συχνό ψέμα είναι οτι χρειάζεται ξεκούραση για να αισθανθείτε καλύτερα και ότι η γυμναστική δεν θα βοηθήσει. Η αλήθεια είναι πως οι ειδικοί δεν προτείνουν την μακροχρόνια παραμονή στο κρεβάτι. Έαν λοιπόν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στην μέση σας, δοκιμάστε την άσκηση σε καθημερινή συχνότητα.

Η κακή στάση του σώματος, η ακατάλληλη θέση στον ύπνο, η καθιστική ζωή και οι απότομες κινήσεις συμβάλλουν στον πόνο της μέσης. Ωστόσο, λίγες και απλές ασκήσεις είναι ικανές να σας ανακουφίσουν. 

Ποιοι τύποι ασκήσεων επιτρέπονται

Θα πρέπει να αποφύγετε τα βάρη και την έντονη κίνηση της μέσης για τις πρώτες τουλάχιστον εβδομάδες από όταν εμφανίστηκε ο πόνος. Αρχικά, αθληθείτε μετα απο δύο εβδομάδες και συμβουλευτείτε έναν φυσιοθεραπευτή ο οποίος θα σας συστήσει τις ασκήσεις που σας ταιριάζουν. 

Με την γυμναστική θα πετύχετε:

Καλό θα είναι να ακολουθήσετε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει τρεις τύπους ασκήσεων: Αερόβια άσκηση, ενδυνάμωση και stretching. Η συνήθεια, όμως, θα σας επιφέρει τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Αν δεν ακολουθήσετε μια ρουτίνα στο πλαίσιο της άσκησης δεν θα χτίσετε άμυνες απέναντι στην ταλαιπωρία του πόνου. 

Εφόσον αντιμετωπίσετε τον πόνο στη μέση, θα πρέπει να αποτρέψετε τους μελλοντικούς 

Η διόρθωση στη στάση του σώματος θα βοηθήσει περισσότερο απο όλες τις κακές συνήθειες που επιβαρύνουν την μέση. Αν μάθουμε επίσης να σηκώνουμε σωστά τα βάρη είναι πολύ πιθανό να απαλλαχθούμε απο τις ενοχλήσεις. 

Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

  • Ανοίξτε ελάχιστα τα πόδια σας, όταν θα πρέπει να σκύψετε ώστε να δημιουργήσετε μια σταθερή βάση που θα στηρίξει τον κοσμό σας.
  •  Προτιμήστε να λυγίσετε τα γόνατα και όχι τη μέση σας με σκοπό να μείνει  ο κορμός σας στην ευθεία.
  • Σφίξτε την κοιλιά σας όταν θα σηκώνετε ένα αντικείμενο. 
  • Όσο σηκώνετε το αντικείμενο, χρησιμοποιήστε περισσότερο τους μύες των ποδιών. 

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι χαλάρωσης μετά την δουλειά

Her News

Βήχας: Τι να κάνω;

Her News

Η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον έρχεται εν μέσω πρώιμης έναρξης «επιδημίας» καρκίνου λένε οι ειδικοί

HerNews ka