HerNews.gr
Health

Ξυπνάς και εσύ πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι;

Τι συμβαίνει όταν ξυπνάς προτού ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο του ξυπνητηριού; Μήπως ανησυχεις ότι μπορεί ν’ αργήσεις στη δουλειά;

 

Το σώμα αγαπάει το ομαλό ξύπνημα και απεχθάνεται την απότομη ενεργοποίηση, είδικα μετα απο έναν καλό ύπνο. Ενδεχομένως αυτό να σημαίνει πως είσαι μαθημένος, ώστε να ξέρεις πότε πρέπει να ξυπνήσεις. Σύχνα αυτό επιφέρει και την αίσθηση του πανικού, όταν πεταγόμαστε όρθιοι, θεωρώντας πως μας πήρε ο ύπνος. Αν, απο την άλλη, ειλικρινά δεν αντέχεις να ξυπνάς με ξυπνητήρι, ίσως δεν κοιμάσαι καλά ή πρέπει να αλλάξεις άμεσα τον ήχο που έχεις επιλέξει. 

Η ρουτίνα είναι το απόλυτο μυστικό της επιτυχίας, αλλιώς το ρολόι του σώματος δεν θα ανταποκριθεί σωστά στο πρόγραμμα σου. Αν κοιμάσαι την ίδια ώρα περίπου κάθε βράδυ, συνηθίζεις σε έναν χρονικό κύκλο και έτσι θα γνωρίζεις πότε πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί.

 

Ακόμα και αν κοιμάσαι πάρα πολύ την μια μέρα, ενώ την άλλην πολύ λίγο, μπορεί να αλλάξει το ρολόι του σώματος και να πιστέψεις πως δεν λειτουργεί η προσπάθεια της ρουτίνας.

Αν αρνείσαι να “συνεργαστείς” με το ξυπνητήρι σου, δοκίμασε το φως 

Αρχικά προσπάθησε να βρεις έναν ομαλά αυξανόμενο ήχο στο ξυπνητήρι, ώστε να σηκωθείς το πρωί σταδιακά και ήρεμα.

Διαφορετικά, μπορείς να αποκλήσεις τον ήχο εντελώς απο την ζωή σου και να επιλέξεις το φυσικό φως, που εγγυημένα θα σε ξυπνήσει ομαλά. Υπάρχουν στην αγορά οπτικά εφέ του φυσικού φωτός ειδικά σε εσωτερικούς χώρους. 

 

Νεότερα Άρθρα

Φάρμακο για την παχυσαρκία μειώνει τον κίνδυνο για διαβήτη

Her News

Στρεπτόκοκκος: Ποια τα σημάδια και πότε πρέπει να ανησυχήσουμε

HerNews ka

Ποια είναι η χειρότερη ώρα να καταναλώσετε χυμό πορτοκαλιού;

HerNewskl