HerNews.gr
NEWS Ελλάδα

Εμβολιασμένη κατά του κορονοϊού γέννησε μωρό με αντισώματα

Μια γυναίκα στην υγειονομικός πρώτης γραμμής στη Φλόριντα των ΗΠΑ, γέννησε ένα υγιέστατο μωρό το οποίο έχει ήδη αντισώματα για τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα, είχε εμβολιαστεί τον Ιανουάριο με την πρώτη δόση, κατά την 36 εβδομάδα της κύησής της και το μωρό βρέθηκε αμέσως μόλις γεννήθηκε, ήδη με αντισώματα. Οι γιατροί ανέφεραν ότι χάρη στα αντισώματα «υπάρχει πιθανότητα για προστασία και μείωση του κινδύνου λοίμωξης του μωρού από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 μετά τον εμβολιασμό της μητέρας». 

Mother holding her newborn baby after labor in the hospital.

Πάμε να δούμε συγκεκριμένα τι αναφέρει το ρεπορτάζ της huffingtonpost 

 Οι Αμερικανοί παιδίατροι του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου Φλόριντα-Ατλαντικού, με επικεφαλής τον δρα Πολ Γκίλμπερτ, ανέλυσαν το αίμα του μωρού και βρήκαν τα αντισώματα IgG. Έκαναν τη σχετική προδημοσίευση στο medRxiv, σύμφωνα με τον Guardian.  

Στο παρελθόν έχει διαπιστωθεί ότι και σε άλλα εμβόλια, όπως το αντιγριπικό, περνάνε -μέσω του πλακούντα- αντισώματα από την εμβολιασμένη έγκυο μητέρα στο έμβρυο. Οι επιστήμονες έχουν αρχίσει να μαθαίνουν περισσότερα πράγματα για το πώς το εμβόλιο κατά του κορονοϊού επιδρά στις εγκύους και μερικές φαρμακευτικές εταιρείες, ήδη, έχουν αρχίσει να περιλαμβάνουν γυναίκες σε εγκυμοσύνη στις μελέτες των εμβολίων τους.

Νεότερα Άρθρα

Νέα εκπομπή του Netflix για προβολή των πολυτελών ακινήτων της Ελλάδας

HerNews ka

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Η αντίστροφη μέτρηση

Her News b

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Όσο είμαι υγιής θα φοράω τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας»

HerNews ka