HerNews.gr
NEWS

Σκύλος και άνοιξη: Να τι χρειάζεται ο πιστός μας φίλος

Η εποχή που όλοι περιμέναμε έφτασε και για εμάς, αλλά και για τον σκύλο μας.

Παρόλο που στη συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι αυτή που είχαμε ονειρευτεί, σίγουρα περιλαμβάνει περισσότερες βόλτες και μεγαλύτερη παραμονή του πιστού μας φίλου σε εξωτερικούς χώρους όπως αυλές, κήπους κλπ.

Ακόμα περισσότερο μιας και στις μέρες μας είναι ίσως μια καλή διέξοδος για εμάς του τυχερούς που έχουμε σκύλο, μια βόλτα μαζί του ή το παιχνίδι στο κήπο μας τώρα την άνοιξη.

Η περίοδος που περνάμε όμως δεν αλλάζει κάτι από όλα αυτά που ήδη ίσχυαν για τα τετράποδα παιδιά μας και όλοι μας πρέπει να προσέχουμε περισσότερο τις παγίδες που κρύβει αυτή η όμορφη και μυρωδάτη εποχή.

1. Αποπαρασίτωση

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξουμε τώρα την άνοιξη, είναι να έχουμε εφοδιάσει το σκυλάκι μας με τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση από τους ψύλλους, τα τσιμπούρια, τις σκνίπες και τα κουνούπια.
Το κάθε κατοικίδιο έχει τις δικές του ανάγκες και μόνο ο κτηνίατρος μας είναι ο ειδικός για να μας ενημερώσει ποια μέθοδο αποπαρασίτωσης θα χρησιμοποιήσουμε στο δικό μας κατοικίδιο.
Υπάρχουν κολάρα, αμπούλες, χάπια αποπαρασίτωσης κλπ, τα οποία όμως είναι μέτρα πρόληψης και προστασίας.

 

2. Αλλεργίες

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα σκυλιά μας αυτή την εποχή, είναι οι κάμπιες και η γύρη τα οποία μπορούν να τους προκαλέσουν κνησμό, φτάρνισμα, ερεθισμό ματιών, δερματικά εξανθήματα (μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας σκύλος και κάμπιες).
Όπως και να έχει καλό είναι τώρα την άνοιξη να προσέχουμε να μη πλησιάζουν τα σκυλιά μας κοντά σε πεύκα και όπου υπάρχει έντονη γύρη.
Προσοχή επίσης χρειάζεται για όλους όσους επιχειρήσουν να καθαρίσουν την αυλή και το κήπο τους, πολλά καθαριστικά, λιπάσματα, παρασιτοκτόνα, ζιζανιοκτόνα,  μπορούν να γίνουν επικίνδυνα για τους μικρούς μας φίλους.

 

ΠΗΓΗ: BubbleVan

Νεότερα Άρθρα

Γιορτή του Πατέρα: Πότε πέφτει για το 2021

Her News b

Μένουμε Σπίτι με τον σκύλο μας

Her News

Ατζούν: Διεκδικεί τους κριτές του MasterChef με αστρονομικό ποσό

Her News b