HerNews.gr
Γνώμες

Το σεξ στην εποχή του Tinder

Ακούω, όλο και περισσότερους συνομίλικους μου, (22 είμαι) να λένε πως κλείνουν ραντεβού για σεξ μέσω του Tinder και απορώ με την ωμή εξομολόγηση τους. Δεν πρόκειται για έγκλημα, ούτε για λάθος κίνηση και εγώ πουριτανή δεν έχω υπάρξει  στην ζωή μου..Όταν, όμως, η σεξουαλική σου ζωή θεμελιώνεται αποκλειστικά απο εφαρμογές γνωριμιών…STOP!

Γράφει η Σοφία Λεούση

Μιας και είμαστε σε καραντίνα έδω και (ούτε που θυμάμαι) μπορώ να καταλάβω οτι οι κοινωνικές μας σχέσεις πληρώνουν την νύφη…Όσο για τις νέες γνωριμίες, το πολύ πολύ να γνωρίσεις τον νέο φαρμακοποιό της γειτονιάς σου, που και ωραίος να είναι δεν θα το καταλάβεις απο την μάσκα..Τραγικό! Και κάπου εδώ, το διαδικτυακό flerting παίρνει τα πάνω του. Δεν μας έφτανε το γεγονός οτι είχαμε και προ πανδημίας, 4 – 5 τύπους που αντιδρούσαν μόνιμα σε κάθε μας Instagram story (μέχρι και σε σαλάτα μου έχουν αντιδράσει με καρδούλες), πλέον νομίζω πως καθιερώθηκε το λεγόμενο “πέσιμο” μέσα απο τα dating apps. 

Δεν σκέφτηκα ποτέ να δημιουργήσω λογαριασμό σε μια εφαρμογή που αφορά, υποτίθεται, το ραντεβού αλλά σκοπεύει, πολλές φορές, στην αναζήτηση του σεξ. Ενδεχομένως, να ιντριγκάρει το πλαίσιο της συνομιλίας και το γεγονός οτι βρίσκεσαι κοντά με όσους σου εμφανίζει το Tinder. 

-Για όσους δεν ξέρουν- Πως λειτουργεί το Tinder;

Είναι μια εφαρμογή που κατεβάζεις στο κινητό σου και σύμφωνα με τις ηλικιακές προτιμήσεις και την τοποθεσία σου που ανιχνεύεται μέσω GPS, σου προτείνει άτομα του φύλου που σε ενδιαφέρει. 

Εμφανίζεται λοιπόν η φωτογραφία του χρήστη στην οθόνη σου με μερικές βασικές πληροφορίες, όπως το όνομα, ηλικία, φωτογραφίες και οι σελίδες που έχουν κάνει like. Εσύ αυτό που έχεις να κάνεις είναι να σαρώνεις την εικόνα δεξιά ή αριστερά (like ή nope). Από τη στιγμή που το άτομο που έκανες like σε κάνει και αυτό με τη σειρά του –χωρίς να γνωρίζει πως ήδη έχει εμφανιστεί και σε σένα-, τότε έχουμε match και μόνο τότε μπορείτε να μιλήσετε στο chat με απευθείας μηνύματα. 

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα άτομα που συνδέουν το Tinder με το σεξ δεν το κάνουν με τον ίδιο τρόπο στην πραγματική τους ζωή. Το ιντερνετικό chat είναι σαφώς πιο εύκολο γιατί είναι απρόσωπο και απόμακρο. Επομένως, οι αντιδράσεις σου εκφράζονται πολύ πιο δύσκολα από ότι στην άμεση έπαφη. 

Όπως ανέφερα και παραπάνω, δεν είναι κακό να σου αρέσει το κανονισμένο σεξ…  Κακό είναι (για εσένα και μόνο) η σεξουαλική επιθυμία μέσω εφαρμογών να γίνεται τρόπος ζωής. Μην υποτιμάς τις προσωπικές σχέσεις και προσπάθησε να προσθέσεις μερικές στην ζωή σου.

Σοφία Λεούση 

Contact me @ :

Insta: https://www.instagram.com/sophia.leoush/

FB:https://www.facebook.com/profile.php?id=100028386426632 

Twitter:https://twitter.com/LeousiSophia?s=09 

Νεότερα Άρθρα

HisStories 10: “Κυριακή… Κάποιου Αυγούστου”

Her News b

HisStories 03: Δεν θα μάθεις ποτέ γυναικοκτόνε γιατί θα είσαι πάντα μόνος. Με τις «κακές στιγμές σου».

Her News b

Εσένα τι σου έμαθε το φετινό καλοκαίρι;

Her News