HerNews.gr
Γνώμες

Δευτέρα: Ξεκίνα την εβδομάδα σου με χαμόγελο

Η Δευτέρα έφτασε και μαζί με αυτήν οι υποχρεώσεις που τρέχουν. Ξύπνα νωρίς, ετοιμάσου και ξεκίνα την εβδομάδα.. με χαμόγελο!

Μάλιστα, με χαμόγελο. Ξέρω πως έχεις δύσκολο πρόγραμμα, ξέρω πως δεν σου έφτασε το Σαββατοκύριακο και ποιος πάει πάλι στο γραφείο, με τους γκρινιάρηδες και τις μάσκες που σε πιέζουν και κρύβουν το υπέροχο προσωπάκι σου, αλλά τις φοράς, διπλές μάλιστα για να γλιτώσεις εσύ και οι δικοί σου από την πανδημία που μας βρήκε και χάσαμε το χαμόγελο πίσω από τις μάσκες.

Ξεκινάς τη Δευτέρα σου ψάχνοντας κλειδιά, κινητό, στο δρόμο σου χύνεται ο καφές..
Κλασσικά έχεις αργήσει, δεν βρίσκεις να παρκάρεις, κοιτιέσαι στον καθρέφτη και παρατηρείς ότι έχει βγει η ρίζα (ευτυχώς ανοίγουν τα κομμωτήρια σήμερα)..

Φτάνεις στη δουλειά σου με νεύρα, μπαίνεις στο ασανσέρ σκεπτόμενη ότι θα ήθελες να είσαι η Ντένη Μαρκορά που το πρόβλημα της είναι η αυθάδεια της Μαρούσκας και το κους κους με τη Νινέτα. (Μαρούσκα, το evian)

Αλλά δεν είσαι, είσαι το κορίτσι της διπλανής πόρτας όπως όλες μας, που ουδεμία σχέση έχει με Ντέμη Μαρκορά (μη σου πω ότι Μαρούσκα νιώθεις τώρα που διαβάζεις αυτό το άρθρο) οπότε πάμε να δούμε πως θα κάνεις την Δευτέρα σου ομορφότερη!

Ξεκινώντας:
  • Κάνε αισιόδοξες σκέψεις μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι.
    Αν δεν έχεις κάτι πραγματικά δυσάρεστο να σε βασανίζει, πες ευχαριστώ στο Θεό, τη ζωή ή όπου αλλού πιστεύεις και σκέψου θετικά. Έρευνες λένε πως αν κάνουμε θετικές σκέψεις στο ξεκίνημα της ημέρας, καθοδηγούμε το μυαλό μας στο να έχει μια πιο θετική προσέγγιση της πραγματικότητας.
  • Φτιάξε πρωινό
    Ναι, ξέρω ότι δεν θες να αργήσεις (πάλι) σήκω όμως 10 λεπτά νωρίτερα και φάε ένα δυναμωτικό πρωινό για να χαρίσεις ενέργεια στον οργανισμό σου. Έχεις μια δύσκολη ημέρα μπροστά σου και πρέπει να τον βοηθήσεις να ανταπεξέλθει. Του αξίζει.
  • Μην πνίγεσαι σε μια κουταλιά νερό.
    Όχι, δεν θα τα λύσεις όλα πρωί πρωί. Προσπάθησε να μη βάζεις όλα τα θέματα στο μυαλουδάκι σου Δευτεριάτικα. Κάποια προβλήματα λύνονται, κάποια θέλουν τον χρόνο τους, κάποια τα αφήνουμε για την επόμενη ζωή. Άσε που είμαι σίγουρη ότι τα περισσότερα δεν είναι καν δικά σου, βγες λοιπόν από τον ρόλο της Μητέρας Τερέζας και άφησε τα βαρίδια στις πλάτες αυτού που πρέπει να τα κουβαλήσει.
  • Χαμογέλα!
    Γιατί σου πάει και γιατί σου αξίζει. Επιστημονικές ανακαλύψεις δείχνουν ότι το χαμόγελο έχει άμεση επίδραση, τόσο στη φυσική όσο και στην πνευματική μας κατάσταση. Το χαμόγελο επίσης, επηρεάζει τόσο την δική μας συμπεριφορά όσο και αυτή των γύρω μας. Ρίξε ένα χαμόγελο στον καθρέφτη πριν φύγεις από το σπίτι, ένα ακόμα στη δύστροπη συνάδελφο (που σου σπάει τα νεύρα, αλλά ποιος ξέρει τι τραβάει κι αυτή, μη την παρεξηγείς) χαμογέλα στη ζωή και στους γύρω σου και η εβδομάδα θα κυλήσει νεράκι.

Εύχομαι η Δευτέρα σου να ξεκινήσει θετικά!

 

Μπάγια Αντωνοπούλου
Contact me @ : 
Twitter

Νεότερα Άρθρα

«Θα με λέτε Φούστα»: Γιατί γυναίκα είναι τίτλος τιμής!

Her News

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Her News

Προστάτευσε την ψυχή σου…

Her News b