HerNews.gr
DECORNEWS

Έξυπνα έπιπλα για το σπίτι

Το πρόβλημα έχει ως εξής.
Γυρνάς μία μέρα στο σπίτι  και είναι το παιδί σου με δύο φίλους του οι οποίοι θέλουν να διανυκτερεύσουν εκείνο το βράδυ στο δωμάτιό του. Και δεν υπάρχουν  στο σπίτι σου έξυπνα έπιπλα για να σε διευκολύνουν. 
Ή χτυπάει το τηλέφωνο και είναι η ξαδέρφη η Νίτσα η οποία έρχεται για επίσκεψη και θα πρέπει να βολευτεί για 1-2 βράδια!
Ή ακόμα πιο σημαντικό ψάχνεις μία λύση για το μικρό διαμέρισμα σου ως μόνιμη για καθημερινή χρήση αλλά τα δωμάτια δεν επαρκούν, οπότε το θες στο σαλόνι! 

Για όλες αυτές τις περιπτώσεις και ακόμα περισσότερες τη λύση δίνουν τα έξυπνα έπιπλα. 

Πτυσσόμενα έπιπλα ή έξυπνα έπιπλα είναι καναπέδες που γίνονται κρεβάτια, τραπεζάκια που μεγαλώνουν για να καθίσουν περισσότερα άτομα, κρεβάτια που κλείνουν στον τοίχο, κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο και άλλα

Η εντύπωση είναι πως ένας καναπές κρεβάτι είναι κάτι το πρόχειρο μία λύση ανάγκης και πολλοί πιστεύουν πως το να κοιμηθείς σε ένα καναπέ-κρεβάτι δεν είναι ότι καλύτερο για την ανατομία του σώματός σου. 

Και σε μεγάλο βαθμό αυτό ισχύει ειδικά όταν επιλέγουμε την οικονομικότερη λύση που μπορούμε να βρούμε. 

Εδώ ταιριάζει η παροιμία ότι πληρώνεις παίρνεις.  

 

Αν πραγματικά είναι μία περιστασιακή λύση τότε δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις πολλά χρήματα αλλά αν πρόκειται για το κρεβάτι που θα κοιμάσαι συχνά τότε εκεί πρέπει να το δεις σαν επένδυση για την καλή υγεία του σώματος σου. 

Οι καναπέδες κρεβάτι ανοίγουν με πάρα πολλούς τρόπους οπότε υπάρχει ο κατάλληλος για εσένα, ασχέτως χώρου και ιδιαιτεροτήτων του. 

Καναπέδες οι οποίοι ανοίγουν μπροστά, καναπέδες οι οποίοι ανοίγουν στα πλάγια, κουκέτες που ανοίγουν προς τα πάνω, κρεβατάκια που τραβιούνται από κάτω, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. 

Σημαντικό είναι για ένα καναπέ-κρεβάτι να υπάρχει υποστήριξη και εγγύηση εφόσον μιλάμε για μεταλλικούς μηχανισμούς οι οποίοι θα ανοιγοκλείνουν συχνά αλλά και αφαιρούμενα / πλενόμενα καλύμματα γιατί δε θες να μπλέξεις με ταπετσιέρηδες, πίστεψέ με! 

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά είναι τα εξής: 

  • Πόσα χρόνια εγγύηση έχει ο μηχανισμός 
  • Αν τα καλύμματα βγαίνουν για να πλυθούν 
  • Αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του υφάσματος στο μέλλον 
  • Αν το στρώμα είναι ανατομικό. 
  • Αν υπάρχουν επιλογές ως προς τα υφάσματα και τις διαστάσεις. 

Κοιτάζοντας ένα καναπέ κρεβάτι, αυτό που δεν μπορούμε να δούμε με το μάτι είναι το πάχος της σωλήνας, αν δηλαδή το μέταλλο από το οποίο έχει κατασκευαστεί ο καναπές είναι δυνατό! Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχει τουλάχιστον 5 χρόνια εγγύηση ο μηχανισμός, αλλιώς θα ψάχνετε βίδες αριστερά δεξιά μετά το πρώτο χρόνο! 

Το στρώμα είναι πάρα πολύ σημαντικό! Όσο ωραίος κι αν είναι ένας καναπές και οικονομικά ελκυστικός, μη ξεχνάς πως εκεί θα κοιμηθείς!
Θέλεις λοιπόν το στρώμα να είναι αναπαυτικό, ανατομικό και να μη σηκωθείς το πρωί ψάχνοντας του τηλέφωνο του ορθοπεδικού! 

 

Ας δούμε όμως τα είδη των καναπέδων και γενικά έξυπνων επίπλων που υπάρχουν μεταξύ άλλων

  • Καναπέδες που ανοίγουν μπροστά 

Οι καναπέδες αυτοί ανοίγουν σαν ένα κανονικό διπλό κρεβάτι κάθετα στον τοίχο και μπορούν να φιλοξενήσουν από 1 άτομο στην περίπτωση της πολυθρόνας έως και ζευγάρι εφόσον φτάνουν σε διαστάσεις 1,60 queen size κρεβάτι. 

 

  • Καναπέδες που ανοίγουν στο πλάι 

Εάν δεν έχουμε χώρο να ανοίξει ένας καναπές μπροστά τότε μία καλή λύση είναι οι καναπέδες που πέφτουν τα μπράτσα τους αριστερά και δεξιά δίνοντας μας ένα μονό κρεβάτι. Στις περιπτώσεις αυτές συνήθως υπάρχει και αποθηκευτικός χώρος όταν ανασηκώσουμε το κάθισμα. 

 

  • Καναπέδες με τροχήλατο κρεβάτι 

Μία πολύ ευέλικτη λύση είναι οι καναπέδες που βγάζουν κρεβάτι από κάτω και αυτό γιατί εκεί μπορούμε να εκτιμήσουμε είτε ένα άτομο στον ίδιο τον καναπέ είτε ένα δεύτερο στο τροχήλατο κρεβάτι είτε ένα ζευγάρι εφόσον ενώσουμε το τροχήλατο με τον καναπέ. 

  • Κρεβάτια τοίχου 

Στην περίπτωση που δεν μας ενδιαφέρει να έχουμε έναν καναπέ στο δωμάτιό μας αλλά μας ενδιαφέρει πάρα πολύ ένα διπλό κρεβάτι που να μην πιάνει χώρο κατάλληλη είναι η επιλογή ενός κρεβατιού που θα κλείνει στον τοίχο μέσα σε ντουλάπα.
Είναι μία εξαιρετική λύση από έξυπνα έπιπλα, για μικρά δωμάτια ή ακόμα και για ξενοδοχεία όταν θα πρέπει να φιλοξενήσουν έξτρα άτομα.
Παράγονται είτε όρθια (βλ. φωτογραφία) είτε στο πλάι είτε σε κουκέτα με κρεβάτι πάνω-κάτω! 

 

  • Κρεβάτι εκστρατείας 

Τα γνωστά σε όλους μας ράντζα! Ράντζα στην αγορά υπάρχουν πάρα πολλά σε πολλές ποιότητες και για όλα τα βαλάντια. Εάν πρόκειται να φιλοξενήσουμε κάποιο άτομο για ένα βράδυ τότε δεν χρειάζεται να αγοράσουμε κάτι ακριβό. Αν όμως θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν κανονικό μονό κρεβάτι τότε θα πρέπει να ξοδέψουμε λίγα παραπάνω χρήματα για να πάρουμε κάτι μόνιμο και αξιόλογο. 

Οι επιλογές που έχουμε σε μπράτσα είναι είτε τα γνωστά που διπλώνουν στη μέση είτε νέου τύπου κρεβάτια με ρόδες τα οποία δέχονται και στρώμα με ελατήρια. 

  • Κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο 

Πλέον δεν νοείται να υπάρχει κρεβάτι χωρίς αποθηκευτικό χώρο από κάτω.
Είναι ένας χώρος που υπάρχει έτσι και αλλιώς και θα πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε για να αποθηκεύσουμε εκεί χειμερινά ή καλοκαιρινά ρούχα κουβέρτες ακόμη και χαλιά εάν και εφόσον ο αποθηκευτικός χώρος είναι ενιαίος. Τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο είναι από τα έξυπνα έπιπλα, μπορούν να ανοίγουν από τα πόδια ή από το πλάι πράγμα που βολεύει πάρα πολύ όταν μιλάμε για μονό κρεβάτι. 

 

  • Σκαμπό που γίνεται κρεβάτι 

Μία πολύ πρακτική λύση όταν χρειαζόμαστε ένα πολύ μικρό έπιπλο στο χώρο μας το οποίο θα γίνεται μόνο κρεβάτι είναι η λύση του σκαμπό. Σε διαστάσεις που κυμαίνονται στους 80 * 80 πόντους δεν καταλαβαίνει μεγάλο αποτύπωμα στο χώρο μας εννοώ μας δίνει ένα κρεβάτι κανονικών διαστάσεων 80 x 2m μήκος. 

  • Πτυσσόμενα τραπέζια 

Αυτά κι αν είναι απολύτως χρήσιμα σε κάθε σαλόνι! Ουσιαστικά με ένα πτυσσόμενο τραπέζι, γλυτώνεις τη «ταλαιπωρία» της τραπεζαρίας, αφού με μία κίνηση, το τραπεζάκι καθιστικού, μετατρέπεται σε τραπέζι για 6-8 άτομα! Τα τραπέζια αυτά θεωρούνται έξυπνα έπιπλα,  ρυθμίζονται και στο ύψος, οπότε ακόμα κι αν καθόμαστε σε καναπέ με μαλακό μαξιλάρι, μπορούμε να το προσαρμόσουμε πιο χαμηλά για σωστή στάση του σώματός μας! 

Ελπίζουμε να βρήκες τις έξυπνες αυτές λύσεις ενδιαφέρουσες και να σε βοηθήσαμε να βρεις αυτό που ταιριάζει στο δικό σου χώρο

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία Xdesign Χρυσοβιτσιώτης για το υλικό που μας διέθεσε!  

 

Νεότερα Άρθρα

Πως θα κάνετε τα φυτά εσωτερικού χώρου να φαίνονται υπερυψωμένα & ακριβά

HerNews ka

Χύτρα ταχύτητας: Η απόλυτη επένδυση στην κουζίνα σας

HerNews ka

Κρεβατοκάμαρα: Tips για μια μίνιμαλ διακόσμηση

Her News