HerNews.gr
Αφιερώματα

PlaymoGreek: Τα Playmobil ντύθηκαν με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές

Τα αγαπημένα παιδικά παιχνίδια Playmobil ντύνονται με παραδοσιακές φορεσιές από κάθε μέρος της χώρας μας, γίνονται PlaymoGreek και το μοναδικό αποτέλεσμα κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Οι παραδοσιακές φορεσιές των PlaymoGreek, είναι όλες χειροποίητα φτιαγμένες, δημιουργίες του Πέτρου Καμινιώτη και είναι πραγματικά μικρά έργα τέχνης.

Οι αντρικές και οι γυναικείες φιγούρες PlaymoGreek έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον συλλεκτών από όλο τον κόσμο, ενδιαφέρον από μουσεία, πολιτιστικούς συλλόγους, ακόμα και ομογενών Ελλήνων της διασποράς που βλέπουν στις λιλιπούτιες φορεσιές ως ένα κομμάτι της πατρίδας τους.

Η ιδέα για το PlaymoGreek γεννήθηκε με την μορφή παιχνιδιού, όταν ο Πέτρος Καμινιώτης ήταν ακόμα παιδί και έπαιζε με τα Playmobil του. Η άλλη μεγάλη αγάπη του Πέτρου Καμινιώτη ήταν οι ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί και οι παραδοσιακές φορεσιές.

Τα αγαπημένα playmobill ντύνονται με παραδοσιακές, χειροποίητες φορεσιές, φωτογραφίζονται και “ανεβαίνουν” στο Instagram. Αποτέλεσμα να γίνουν viral και  δείχνοντας πόσο σημαντική είναι η ελληνική μας παράδοση.

Νεότερα Άρθρα

«Τί σήμερα, τί αύριο, τί τώρα» – Η θλιβερή ιστορία του τραγουδιού που σφράγισε το τέλος του παράνομου έρωτα της Μαρίκας Νίνου με τον Τσιτσάνη

Her News

Η Philologist-ina μας μαθαίνει ελληνικά: Παγετός ή παγετώνας;

Her News

Vintage stories: O Λάμπρος Κωνσταντάρας μέσα από τις αφηγήσεις των συγγενών και των συνεργατών του

Her News