HerNews.gr
Γνώμες

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα ή το αντίθετο; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Αμαρτίες γονέων…
Μιας και οι μέρες αναφέρονται στο παρελθόν και σε κληρονομιά…πολιτιστική…ηθική κλπ..
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να θίξουμε ένα θέμα που για πολλά χρόνια…το ακούμε…το συζητάμε και εννοείται ότι το μεταφέρουμε από γενιά σε γενιά τελικά Αμαρτίες γονέων παιδέυουσι τεκνα; ή το αντίθετο;

Σίγουρα το λέμε με λάθος έννοια, γιατί σαν λαός έχουμε την τάση όλα να τα χρησιμοποιούμε με μεταφορική έννοια ,με τη σωστή έννοια λοιπόν…. εννοούμε ότι οι Αμαρτίες των γονιών μας πρέπει να λειτουργούν διδακτικά προς εμάς και όχι ότι μας ακολουθούν.

Μεταφορικά όμως… Πόσο σωστό είναι να μας βαραίνουν οι αμαρτίες….

Οι επιλογές (θα έλεγα εγώ) των γονέων μας;
Εντάξει μέχρι ένα σημείο είναι λογικό να ακολουθούμε κατά κύριο λόγο αυτά που μας λένε οι δικοί μας…. Αλλά μέχρι πότε είναι αυτό λογικό;

Άποψη μου είναι ότι….μετά από κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να βασίζουμε τις δικές μας επιλογές (λανθασμένες ή μή) στις επιλογές και στις απόψεις των γονιών μας .
Εκείνη είναι η στιγμή που αρχίζουν να βαραίνουν οι δικές μας αμαρτίες τους γονείς μας και δυστυχώς σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί με τίποτα να θεωρηθεί διδακτικό για τους γονείς….πάρα μόνο τεράστιο βάρος.

Αμαρτίες γονέων…

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι οφείλουμε στους εαυτούς μας μετά από κάποια ηλικία να λειτουργούμε σαν άτομα…να κάνουμε τις δικές μας επιλογές και να δεχόμαστε και τις λανθασμένες ως δικές μας και όχι να κρυβόμαστε πίσω από την ατάκα “έτσι με μεγαλώσανε οι γονείς μου “.

Όλοι οι γονείς προσπαθούν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους με όλα αυτά που τους έμαθαν….που διδάχθηκαν…που έζησαν εκείνοι, εμείς όμως μετά από κάποια στιγμή οφείλουμε στους εαυτούς μας να κρίνουμε για την δική μας ζωή να ξεχωρίσουμε τι θα κρατήσουμε από εκείνους και τι θα απορρίψουμε ,για να μπορέσουμε μέσα από τις δικές μας εμπειρίες να χτίσουμε αυτό που λέμε τη δική μας προσωπικότητα και τη δική μας ζωή.
Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να πανηγυρίζουμε τις νίκες και τα κατορθώματά μας… Αλλά όλα να είναι δικά μας και να μην βαρύνουν κανέναν άλλον!!!

Υ.Γ.: Χαμογελάτε έστω και στραβά…κάποια στιγμή θα ισιώσει…. 

 

 

Μαριλένα Γεωργιοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Αλλάζουν τελικά οι άνθρωποι;

Her News

HisStories 06: “Eίναι σημαντικό να πιστέψεις στους ανθρώπους…”

Her News b

“OlinaΛΥΣΗous” – Episode 16: Καλοκαίρι θα πει…

Her News