HerNews.gr
Συνταγές

Μους σοκολάτας με κακάο και κομματάκια σοκολάτας

Αξίζει να δοκιμάσεις μια υπέροχη, κρεμώδη και ανάλαφρη μους σοκολάτας.

Ο Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef – προτείνει μια δοκιμασμένη συνταγή για το πιο ελαφρύ και νόστιμο γλύκισμα σοκολάτας. 

 

Υλικά

  • 250 γρ σοκολάτας υγείας (για ζαχαροπλαστική)
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος (35%) λιπαρά
  • 250 γρ κρέμα γάλακτος (35%) λιπαρά για σαντιγύ
  • 1 κουτ γλ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή ουίσκι ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας μας
  • 1 πρέζα αλάτι (2 γρ)
  • 1 τεμ κάψουλα βανίλια
  • 20 γρ κακάο

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα 250 γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγύ. Σε μέτρια ταχύτητα για 3’ περίπου με την κρυσταλλική ζάχαρη,όταν αρχίζει να δένει αυξάνουμε σταδιακά την ταχύτητα έως το μέγιστο.Οταν σφίξει η σαντιγί τόσο ώστε να κάθεται επάνω στο μίξερ κ να κάνει μια μυτούλα είναι έτοιμη. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να την ενσωματώσουμε με την σοκολάτα.

Σε ένα κατσαρολάκι βαζουμε τα 125 γρ κρέμας γάλακτος με το κακάο,το κονιάκ την βανίλια και το αλάτι να ζεσταθούν καλά, αφαιρούμε λίγο πριν πάρει βράση.

Εκτός φωτιάς ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα ή μια μαρίζ αν υπάρχει, έως ότου να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

10’ αργότερα ενσωματώνουμε με την σοκολάτα, προσθέτωντας την σοκολάτα σιγά σιγά στην σαντιγί και ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει περίπου 6 ώρες και σερβίρουμε σε ποτήρια ή μπολακια με λίγη έξτρα σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας και κακάο.

Είναι μια πολύ ελαφριά και δοκιμασμένη συνταγή,με ελάχιστη ζάχαρη και πολύ πλούσια γεύση.

Tip 1: Μπορούμε να προσθέσουμε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας

Tip 2: Φρούτα και καραμέλα είναι ευπρόσδεκτα.

Tip 3: Λιωμένη σοκολάτα λίγο πρίν το σερβίρισμα θα το απογειώσει.

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Φτιάξε Παν-εύκολα Pancakes στο σπίτι!

Her News

Νόστιμα χειροποίητα μπιφτέκια κοτόπουλο με ρύζι: Μια απλή & γευστική συνταγή

HerNews ka

Ελιές: Mαύρες ή πράσινες; Η διαφορά στη διατροφική τους αξία

Her News