HerNews.gr
Beauty

Πέντε μύθοι για την επιδερμίδα που πρέπει να γνωρίζεις

Η επιδερμίδα μας είναι το μεγαλύτερο όργανο του οργανισμού μας και χρειάζεται αυστηρή φροντίδα. 

Πολύ συχνά, τα beauty tips που ακολουθούμε δεν είναι αξιόπιστα και μπορεί να προκαλέσουμε ερεθισμό στην επιδερμίδα μας, σπυράκια κ.α. Καλό είναι να είμαστε ενημερωμένες για τις επιπτώσεις που μπορεί να εμφανιστούν κατά την περιποίηση του δέρματος ώστε να μην κυκλοφορούν οι μύθοι που επικρατούν. 

Παρακάτω θα δείτε 5 διαδεδομένες συνήθειες που δεν έχουν καμία ισχύ στην πραγματικότητα: 

Η σοκολάτα προκαλεί ακμή

Η σοκολάτα δεν είναι πάντα επιβλαβής για την επιδερμίδα σας καθώς εξαρτάται από την πρώτη ύλη, τα συστατικά και τον τύπο της, όπως αναφέρει η δερματολόγος Δρ. Melanie Palm. Η μαύρη σοκολάτα προσφέρει πολλά θετικά στην επιδερμίδα μας. Αν το κακάο είναι πάνω από 70% κακάο αποτελεί εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, η οποία προστατεύει το δέρμα.

Ο καφές είναι καλός για το δέρμα σας

Η καφεΐνη δεν επιφέρει κινδύνους στον οργανισμό μας αλλά είναι διουρητική και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, σύμφωνα με τη δερματολόγο Δρ. Rhonda Klein

Το λιπαρό φαγητό προκαλεί σπυράκια

Τα λιπαρά φαγητά δεν αυξάνουν την  λιπαρότητα της επιδερμίδας και δεν ευθύνονται για την εμφάνιση των πόρων. Τα κορεσμένα λίπη είναι αυτά που συνήθως περιέχουν συστατικά που προωθούν τη φλεγμονή και φράσσουν τους πόρους.

Το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σπυράκια

Το αλκοόλ μπορεί να κάνει πιο έντονες τις κοκκινίλες και να αφυδατώνει το δέρμα, όμως δεν έχουν βρεθεί ακόμα χειροπιαστά στοιχεία. 

Το αβοκάντο συστήνεται ως βασικό συστατικό σε φυσικές μάσκες ομορφιάς 

Παρόλο που το αβοκάντο θεωρείται ιδανικό προϊόν για διάφορες συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας, η δερματολόγος Δρ. Melanie Palm αναφέρει ότι αυτές οι λύσεις δεν ισχύουν για όλους. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση αλλεργιών και δερματικών προβλημάτων.

Νεότερα Άρθρα

Tόνια Σωτηροπούλου: Tο naked manicure της είναι η πιο κομψή τάση!

HerNewskl

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Έκανε το μανικιούρ που ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες!

HerNewskl

Το ευεργετικό βούτυρο κακάο για το δέρμα

Her News