HerNews.gr
LIFESTYLE Συνταγές

Υγιεινό πρωινό για γευστική απόλαυση

Ποιος είπε ότι το πρωινό για να είναι υγιεινό, χρειάζεται πολύς κόπος και εξεζητημένα υλικά;

Σίγουρα, αν αναλογιστούμε τα αμέτρητα βιντεάκια που υπάρχουν στο YouTube και τις εκατομμύρια συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο, θα βρούμε ότι οι περισσότερες, δείχνουν μια μέτρια προετοιμασία, στη συνέχεια μια εκτέλεση που μπορεί να χρειαστούν διάφορα σκεύη και εν τέλει ένα αποτέλεσμα που μέχρι να γίνει δεν ξέρεις αν θα πετύχει και στο τέλος, αφού το γευτείς δεν είσαι σίγουρη για την επιτυχία του.

Αποφεύγοντας όλα τα παραπάνω, σου έχουμε την εύκολη μα πολύ νόστιμη λύση για ένα πρωινό που το δημιουργεί μια εργαζόμενη γυναίκα – μητέρα – , μια γυναίκα που βρίσκεται αρκετές ώρες στο σπίτι, μια μητέρα και μια έφηβη ή φοιτήτρια. Κοινώς, κάνει για όλες και όλους – δεν βγάζουμε τους άνδρες βεβαίως βεβαίως -.

Θα χρειαστούμε:

Κουάκερ, βρώμη στην πιο απλή της εκδοχή

αναμειγμένους ξηρούς καρπούς (προτιμώ, καρύδια, σταφίδες, λιναρόσπορο ή ηλιόσπορο)

γάλα αμυγδάλου

μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ δικής μας επιλογής, αναμειγνύουμε όλα τα άνωθεν υλικά. Το μέλι το βάζουμε στο τέλος και μόνο αν το επιθυμούμε. Λόγω της γλυκύτητας της σταφίδας, μπορούμε να το αποφύγουμε.

Το συγκεκριμένο πρωϊνό μπορεί να σερβιριστεί και ζεστό, τοποθετώντας πρώτα την βρώμη με το γάλα και μόλις πάρει βράση και αρχίζει να πήζει, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά.

Όπως λένε λοιπόν όλοι και τελικά έχουν δίκιο το υγιεινό πρωινό, δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Δεν χρειάζονται πολλά, εξεζητημένα ή ακριβά υλικά. Μόνο τα σωστά, θρεπτικά για τον οργανισμό και στις κατάλληλες ποσότητες, ώστε να μας κρατήσει για όλη την ημέρα.

Καλή απόλαυση!

Νεότερα Άρθρα

Η πιο εύκολη συνταγή για Lemon Pie με σπιτική ζύμη

HerNews ka

Πρωινό στο κρεβάτι: Γιατί η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται

Her News

Αλάτι στο δέρμα: Άστο να σε κάψει ή ξέπλυνέ το αμέσως;

Her News