HerNews.gr
Σχέσεις

Γνώμες “OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

H OlinaΛΥΣΗous ξαναχτυπά! Κεφάλαιο σχέσεις. Άνοιξε το τετράδιο της αριθμητικής και πάμε να κάνουμε σωστά τις πράξεις! 

Είναι ωραίο πράγμα να διεκδικείς. Να το κάνεις όμως. Περνάνε τα χρόνια, γνωρίζεις κόσμο, μιλάς. Είναι τόσο δύσκολο να “κουμπώσεις” με κάποιον. Και να που συμβαίνει. Εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι το κάρμα σου. Και είσαι το δικό του. Και προσπαθείς να του δείξεις με κάθε τρόπο. Εκείνος όμως; Φοβάται; 

Και τρομάζεις. Τρομάζεις που θέλεις. Πώς ξέρεις ότι δεν θα σε πληγώσει; Εκνευρίζεσαι με τον εαυτό σου γιατί σε κάνει να στεναχωριέσαι. Αλλά περνάς τόσο ωραία. Τώρα θα μου πεις πότε; Όταν είστε μαζί, όταν μιλάτε. Μέχρι να δεις ότι υπάρχουν εμπόδια. Και αυτή είναι η λέξη κλειδί. «εμπόδιο».

Η σχέση πρέπει να σε ανεβάζει. Πρέπει να σε γεμίζει. Κανένα εμπόδιο δεν χωράει στο «σε θέλω»
Τα εμπόδια μπορείς να τα προσπεράσεις αν έχεις θέληση. 
Τις μέρες που χάνεται αμφισβητείς τα πάντα. Δεν χάνεται γιατί δεν θέλει αλλά γιατί δεν πρέπει. Δεν υπάρχει πρέπει. Υπάρχει θέλω ή δεν θέλω. Στην αρχή το δέχεσαι. Νευριάζεις γιατί για πρώτη φορά αφήνεις εγωισμούς και προσπαθείς. Το δείχνεις. Όμως ο τοίχος είναι μπροστά σου. Και πίσω; Αυτός και η ζωή του. Χωρίς εσένα. Όσο και αν δεν θέλεις να το πιστέψεις έχει κάνει την επιλογή του. Και δεν είσαι εσύ. Είναι αλλού. Και το ξέρεις. Στους δύο λοιπόν τρίτος δε χωρεί. Η χημεία φίλε. Σαν αυτήν τίποτα. Θα το καταλάβει αλλά τότε θα είναι αργά. 
Και έρχεται η στιγμή που με ένα μαγικό τρόπο αφήνεις την ατίθαση σου πλευρά για ύπνο και ξυπνάει μέσα σου η δίψα για να είσαι μαζί του. 
Έχεις αναρωτηθεί όμως τι θέλεις πραγματικά;
Αφού δεν έχεις περάσει χρόνο μαζί του. Απλά σκέφτεσαι τι θα ήταν ωραίο να κάνατε μαζί. Όμως μια σχέση δεν είναι έτσι. Δεν πρέπει καν να μπαίνεις στη διαδικασία να σκέφτεσαι τι θα ήταν ωραίο. Θα έπρεπε απλά να το ζεις. Μην τα μεγαλοποιείς στο κεφάλι σου. Δεν σου αξίζει. Σου αξίζει ΜΟΝΟ να χαμογελάς. Και αυτό συμβαίνει στο «μαζί».
Άραγε σε θέλει; Σε σκέφτεται όσο εσύ; Ξέρεις, αυτή η ενοχλητική σκέψη που προσπαθείς να κάνεις χίλια πράγματα το δευτερόλεπτο μπας και σταματήσει να υπάρχει. Δηλαδή και στο περίπτερο να πας θα δεις μια βλακεία που θα σου θυμίσει κάτι. Και κάπου εκεί η ένταση γίνεται μόνιμη σκιά σου. Ένταση. Πολύ ένταση. Χωρίς λόγο. Απλά θέλεις να είσαι εκεί. Αναθεωρείς. Ξεσπάς. Τα πράγματα είναι απλά. 

1+1=2 και όχι 3.

Και μετά; Θυμός. Θυμώνεις πολύ. Με τον εαυτό σου κυρίως. Αποφάσισες να “ξεκλειδώσεις” τα συναισθήματα σου και απογοητεύεσαι. Ψάχνεις επιβεβαίωση. Όχι εκεί. Φύγε. Δεν σου αξίζει. Σου αξίζουν λόγια και με πράξεις.

Και ξέρεις κάτι; Μόνο όταν το αποφασίσεις εσύ θα έρθει η αλλαγή και θα προχωρήσεις. Γιατί τότε θα είσαι έτοιμη. Μην πιέζεις τον εαυτό σου και μην εξιδανικεύεις καταστάσεις. 

Μαζί. Το μαζί είναι η μεγαλύτερη ευτυχία. Είναι το πινέλο που θα ζωγραφίσει το χαμόγελο μόνιμα στο πρόσωπό σου. Γι αυτό κάντο. Και θα δεις. Αξίζει! Και θα φανεί. Θα φανεί πολύ σύντομα. Κάνε ένα βήμα, να κάνω εγώ το επόμενο που λέει και το άσμα. 

Η θέληση είναι το μεγαλύτερο όπλο. Η γιαγιά μου έλεγε αν θέλεις όλα τα κάνεις. Και στο διάστημα φτάνεις. Μια φορά ζεις και πρέπει να τολμάς. Γιατί να είσαι κάπου που δεν σε γεμίζει; Μπορεί να μη σε γεμίζει επειδή απλά έκανε τον κύκλο του. Το συναίσθημα δεν ήταν το ίδιο και στις δύο πλευρές. 

Ένα πράγμα να αποφεύγεις. Τη σιωπή. Γιατί η σιωπή είναι καταστροφική. Μπορεί να ναυαγήσει τον μεγαλύτερο πόθο. Μίλα. Δείξε αυτό που θες, κάντον να νιώσει όμορφα, πες όσα θες και θέλει να ακούσει. Πες όσα νιώθεις. Μη φοβάσαι την επαφή. Με ένα μαγικό τρόπο. Απλά ΚΑΝΤΟ. Και μην αργήσεις. Μην είσαι δειλός.

 
Οι σχέσεις πρέπει να σε κάνουν να «πετάς». Μην επιλέγεις καταστροφικές καταστάσεις. Η ομορφιά είναι μέσα σου. Ο καθρέφτης της ψυχής είναι τα μάτια. Και χαμογελούν όταν χαμογελά η καρδιά σου. 
 
Φόρεσε τα μαγικά φτερά σου και πέτα εκεί που τα χρώματα φωτίζουν τα μάτια σου! Όλα θα είναι αλλιώς! 
Contact @:
Instagram: @olgatsaousselou
Twitter: @olgatsaousselou

Σε φιλώ στη μούρη.


Oli

xxx

Νεότερα Άρθρα

Ποια τα θετικά και τα αρνητικά των σχέσων μέσω social media;

HerNews ka

Σχέσεις: Γιατί πρέπει να αγαπάμε τους πρώην μας αντί να τους μισούμε

HerNews ka

Μου χρωστάς ένα καλοκαίρι μαζί σου και εκείνο το τελευταίο φιλί

HerNewskl