HerNews.gr
Social News

Ένα ποτήρι (καφέ) είναι λίγο, πολύ λίγο..

Δηλώνω λάτρης του καφέ και σίγουρα ξεπερνώ τον μέσο όρο στην κατανάλωση καθώς πολλές φορές φτάνω τους 4 ημερησίως. Αλλά εντάξει εγώ είμαι δημοσιογράφος δεν πιάνομαι.

Για εσένα όμως που πίνεις 1 με 2 καφέδες την ημέρα, κάνεις ένα μεγάλο δώρο στον οργανισμό σου.

 

1. Θερμίδες
Ο σκέτος καφές φίλτρου (χωρίς ζάχαρη ή γάλα), περιέχει συνήθως μόνο δύο θερμίδες ανά κούπα. Φυσικά αυτό ισχύει για τον σκέτο καφέ χωρίς ζάχαρη. Extra tip μπορείς να προσθέσεις κανέλα η οποία είναι λιποδιαλυτική.

2. Αντιοξειδωτικά
Ο καφές κάνει καλό στην υγεία καθώς είναι η κυριότερη πηγή αντιοξειδωτικών, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου Scranton. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν περισσότερα αντιοξειδωτικά από τον καφέ σε σχέση με τα φρούτα και τα λαχανικά . Επίσης ο καφές βοηθάει στην μακροχρόνια προστασία έναντι των πολλών προβλημάτων υγείας π.χ καρκίνος.

3. Κατάθλιψη
Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε το 2011, οι γυναίκες που έπιναν 4 ή περισσότερα φλιτζάνια την ημέρα είχαν 20% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης. Η τονωτική δράση της καφεΐνης είναι γνωστή σε όλους! Ως ήπιο διεγερτικό του κεντρικού νευρικού μας συστήματος η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης φαίνεται να επηρεάζει θετικά πολλές παραμέτρους της πνευματικής μας λειτουργίας όπως η διάθεση και η αντίληψη.

Είναι γεγονός ότι ο καφές μας βοηθάει να ζήσουμε περισσότερο και να αισθανόμαστε καλύτερα.

Στην υγεία μας..

 

 

 

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @: 

Instagram: KELLY VRANAKI✨ (@story_kelling) • Instagram photos and videos

Facebook: Story_kelling – Home | Facebook

 

Νεότερα Άρθρα

«Ας μείνουμε φίλοι»- Διάσημα χωρισμένα ζευγάρια που κράτησαν ιδανικές σχέσεις

Her News

Νίκος Μπάρκουλης: “Ξύπνησε το «μικρόβιο» μέσα μου“

Her News b

Kourtney Kardashian: Η απίστευτη εξομολόγησή της για το τι κάνει με το μητρικό γάλα

HerNews ka