HerNews.gr
Ψυχαγωγία

Ώρα για διάβασμα: Ένα εξαιρετικό παραμύθι

Ήρθε η ώρα για διάβασμα;
Όμορφες περιπέτειες μας υπόσχεται μέσα από το βιβλίο του ο Γιώργος Λυμπέρης! Αφού η τηλε-εκπαίδευση καλά κρατεί… Πολλοί γονείς επιθυμούν να δουν τα παιδιά τους να «ξεκολλούν» από τις άχαρες οθόνες και να γίνουν πάλι δημιουργικά και χαρούμενα… Κι όμως υπάρχει λύση!
Μια πρότασή μας είναι το βιβλίο «Βεν. Οι περιπέτειες μιας θαρραλέας πάπιας».

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ποιος δεν αναζητά την αληθινή φιλία, την ασφάλεια, την οικογενειακή θαλπωρή; Ο Βεν, το μικρό παπί, που έχασε την οικογένειά του πολύ νωρίς, θα αναγκαστεί στην αρχή να περιπλανηθεί και να έρθει αντιμέτωπος με κινδύνους, αποκτώντας όμως μοναδικές εμπειρίες.
Σε αυτή την περιπλάνηση το παιδί θα γνωριστεί με αρκούδες, με ανθρώπους, με μια κουκουβάγια, με την πολυλογού Γκρέτα, θα συναντήσει ακόμα και τους… γίγαντες της Πράσινης Κοιλάδας! Από όλα κάτι κερδίζει και δημιουργεί φιλίες, που είναι αυτό που τόσο ποθεί. Όμως, δεν θέλει τίποτα στη ζωή του να είναι δεδομένο. Κι όταν, επιτέλους, ξαναβρεί τους όμοιούς του; Θα σταματήσει την πορεία του; Ή θα κάνει άλλη επιλογή;

Ας ακολουθήσουμε το θαρραλέο και τρυφερό αυτό πλάσμα στο μοναχικό ταξίδι του προς την κατάκτηση της αληθινής φιλίας και της αυτογνωσίας.

Ας ακούσουμε τα σοφά λόγια της κουκουβάγιας: «Καμιά φορά, αυτό που βλέπεις μπροστά σου, μπορεί και να σε παραπλανήσει». Ας σκεφτούμε τι είναι σημαντικό για εμάς και τι θα κάναμε εμείς αν βρισκόμασταν στη θέση του Βεν…

Ποιος είναι ο συγγραφέας του βιβλίου;

Ο Γιώργος Λυμπέρης μεγάλωσε στο Πολύκαστρο του Ν.Κιλκίς. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στο «Θέατρο και Εκπαίδευση» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Από το 2010 έχει δουλέψει ως εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Σήμερα εργάζεται ως εκπαιδευτικός θεατρικής αγωγής σε δημόσια σχολεία και παράλληλα ως εκπαιδευτής ενηλίκων. Συγγραφικά έχει συστηθεί στο κοινό με θεατρικά έργα για παιδιά και ενήλικες.

Είναι ένα εξαιρετικό παραμύθι!

Σίγουρα μέσα από μια όμορφη δραματοποίηση τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία για μια δημιουργική απασχόληση με το διάβασμα εν μέσω της καραντίνας! Προτείνεται και για ενήλικες! Προάγει την έννοια της φιλίας με ωραίο τρόπο και μας διδάσκει πως υπάρχει η αληθινή φιλία και μπορούμε να τη βρούμε. Μήπως ήρθε η ώρα λοιπόν για διάβασμα; Τέτοιο διάβασμα… το προτείνουμε σίγουρα!

 

Νικολέτα Γατζούδη

Ειδική Παιδαγωγός-Θεατρολόγος-Δημοσιογράφος, MSc, Med

Νεότερα Άρθρα

Τζένιφερ Άνιστον – Άνταμ Σάντλερ: Η νέα τους ταινία κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο στο Netflix

HerNews ka

5+1 επερχόμενες ταινίες το 2023 που ανυπομονούμε να δούμε

HerNews ka

Σινεμά: Barbie & Oppenheimer «σπάνε» το box office – Ουρές στις αίθουσες

HerNews ka