HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ένα ταξίδι με τις “2girls1map”

Οι 2girls1map, (κατά κόσμον Λήδα και Ελπίδα), ξεκίνησαν το ταξίδι τους στο  Youtube πριν από περίπου 5 χρόνια.

Και μιλάμε για ταξίδι, μιας και η αγάπη τους για την εξερεύνηση τις οδήγησε να ασχοληθούν κατά κύριο λόγο με το travel vlogging προσθέτοντας μπόλικο χιούμορ στη συνταγή τους…

Κάτι τα 2 κορίτσια, κάτι ο χάρτης, ήρθε και έδεσε! Από τότε μεσολάβησαν πολλά video, πολλές ώρες μοντάζ, πολλές όμορφες συνεργασίες και γέλια, αμέτρητα ταξίδια και πολυάριθμες συγκλονιστικές εμπειρίες που μοιράζονται στα video και στα άρθρα τους.

Οι 2girls1map είναι εδώ και μας μιλάνε για την πορεία τους στο Youtube, και αποδεικνύουν ότι το travel vlogging και η κωμωδία μπορούν να γίνουν γυναικεία υπόθεση!

1. Πώς αποφασίσατε να ξεκινήσετε αυτό το κανάλι;
Είναι εύκολο για κάποιον να το κάνει;

Στην αρχή ξεκινήσαμε ως ντουέτο σε ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά στη συνέχεια θέλαμε να βρούμε κάτι πιο δημιουργικό. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μας στην Αγγλία, γυρίσαμε κάποια ερασιτεχνικά video για την πλάκα μας. Όταν τα ανεβάσαμε στο Facebook είχαν αρκετά θετική ανταπόκριση και έτσι σκεφτήκαμε να ανοίξουμε το δικό μας Youtube κανάλι που θα είχε ως αντικείμενο κωμικά σκετς και travel vlogs από ταξίδια μας.

Ο καθένας μπορεί να ανοίξει ένα κανάλι στο Youtube, αύριο κιόλας. Αν θες όμως να έχεις ένα επαγγελματικό αποτέλεσμα, σίγουρα θα χρειαστείς ένα έξυπνο concept, έναν καλό εξοπλισμό και να έχεις κάποιες γνώσεις video-μοντάζ. Εμείς στην αρχή ήμασταν τελείως άσχετες με όλα, αλλά φυσικά τα μάθαμε στην πορεία.

2. Ταξίδια ένα κεφάλαιο που έχει παγώσει στις ζωές μας. Ποιο είναι ο αγαπημένος σας προορισμός και γιατί τον ξεχωρίζετε;

Είναι περίεργο για μας ότι δεν έχουμε μπει σε αεροπλάνο πάνω από ένα χρόνο τώρα και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε περισσότερο. Είμαστε όμως αισιόδοξοι ότι όλο αυτό φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του και τα καλύτερα ταξίδια είναι πάντα αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμα. Παρόλα αυτά, από τους προορισμούς που ήδη έχουμε επισκεφτεί, ξεχωρίζουμε το Λονδίνο, το Μιλάνο και φυσικά την αγαπημένη Βουδαπέστη. Τόσο για τα αξιοθέατά τους όσο και για τις εμπειρίες που έχουμε ζήσει εκεί.

3. Ποιο μέρος του πλανήτη θέλετε να επισκεφτείτε όταν τελειώσει η πανδημία;

Σημειώνεις; (χαχα) Είναι πολλά τα μέρη, αλλά ενδεικτικά θα αναφέρουμε, Νέα Υόρκη, Αίγυπτο, Ντουμπάι, Ισλανδία και Τανζανία για safari.

4. Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σας έχει συμβεί σε ταξίδι και πως το αντιμετωπίσατε;

Όσο πιο πολύ ταξιδεύεις, τόσο περισσότερα περιστατικά συμβαίνουν, είτε ανησυχητικά, είτε κωμικά. Από χαμένες ταυτότητες, πτήσεις και τρένα, μέχρι αστεία φλερτ και συναντήσεις με ξένους celebrities. Έχουμε ειδική στήλη στο κανάλι, με όνομα “Travel stories” όπου εξιστορούμε διάφορα περίεργα περιστατικά που έχουν συμβεί στα ταξίδια μας. Το μυστικό είναι να τα αντιμετωπίζεις όλα με χιούμορ και ψυχραιμία.

5. Μπορείς να ταξιδέψεις και με λίγα χρήματα και αν ναι πως;

Όταν δεν έχει πανδημίες και άλλες τέτοιες ιστορίες, το παν είναι να προγραμματίζεις κάποιους μήνες πριν το ταξίδι σου, έτσι ώστε να βρίσκεις καλές προσφορές για πτήσεις και διαμονή. Το πιο safe είναι να κλείνεις πχ τα εισιτήριά σου 6 μήνες πριν για να βρεις καλύτερες τιμές. Για τη διαμονή σου πάντα ισχύει ότι μπορείς να μείνεις σε hostel και Airbnb και από εκεί και πέρα να ΄ναι καλά τα fast food restaurants. Στις μεγάλες πόλεις, υπάρχουν κάποιες κάρτες που συνδυάζουν με ένα fixed ποσό, τα μεταφορικά σου, μαζί με μουσεία και σημαντικά αξιοθέατα. Μια καλή και πρακτική λύση για να γλυτώσετε αρκετά έξοδα.

 

6. Χρησιμοποιείτε καθημερινά social media! Μπορεί κάποιος να βιοπορίζεται αποκλειστικά μέσα από αυτά;

Ναι μπορεί. Σίγουρα για το εξωτερικό είναι πιο εφικτό και διαδεδομένο, ενώ στην Ελλάδα αυτό ισχύει τα τελευταία χρόνια. Οι μεγάλοι λογαριασμοί μπορούν να βιοποριστούν από αυτό και μόνο αλλά και οι μικρότεροι είναι σε καλό δρόμο και συνεχώς αναπτύσσονται. Χρειάζεται πάντα αφοσίωση και πολλή δουλειά, όπως ισχύει και παντού.

7. Ποια είναι η αγαπημένη σας έκφραση/στάση ζωής!

Λήδα: Keep dreaming, keep laughing, keep travelling.
Ελπίδα: Buy memories, not things.

Μπορείτε να τις βρείτε εδώ : https://www.youtube.com/channel/UCnNNmMHa1WeYV2fjuL1yCNg
Instagram-Ελπίδα Λάμπρου: https://www.instagram.com/elpida_lamprou/
Instagram-Λήδα Κοντζεδάκη: https://www.instagram.com/lidakontzedaki/

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: KELLY VRANAKI✨ (@story_kelling) • Instagram photos and videos

Facebook: Story_kelling – Home | Facebook

Νεότερα Άρθρα

Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλά στο HerNews: «Η οικογένειά μου είναι το λιμάνι μου, αλλά και η πηγή απ’ όπου αντλώ δύναμη και ενέργειά»

Her News b

Ο Μηδενιστής μιλά αποκλειστικά στο HerNews: «Αγαπώ τον Ypo αλλά δεν θα μπορούσα να τον έχω στη ζωή μου»

HerNews ka

Δανάη Μπάρκα: Αποκάλυψε την πιο δύσκολη στιγμή που πέρασε στην εκπομπή της!

HerNewskl