HerNews.gr
Pets Ψυχολογία

Η αγκαλιά με ένα ζώο κάνει καλό στην υγεία

Προχθές με αφορμή την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων είχα την χαρά να βρεθώ ανάμεσα σε πολλά σκυλάκια. Είναι γεγονός ότι η αγκαλιά με ένα ζώο μπορεί να κάνει καλό στην υγεία τόσο στην ψυχική όσο και την σωματική.

Είναι πολύ σημαντικό δώρο για τον άνθρωπο, να δίνει και να παίρνει αγάπη. Ακόμα και αν πολλές φορές στην πορεία της ζωή μας το ξεχνάμε, τα ζώα έρχονται να μας το θυμίσουν.

Τα ζώα κάνουν καλό στην υγεία μας.

Η ανιδιοτελής αγάπη, που προσφέρουν τα κατοικίδια στον άνθρωπο, συμβάλλει θετικά στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης.
Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο John Hopkins και δημοσιεύτηκε στο Journal Depression and Anxiety, σύμφωνα με την οποία τα σκυλάκια αποδέχονται τον άνθρωπο, όπως ακριβώς είναι, γι’ αυτό και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του συναισθήματος της μοναξιάς.

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα βαθύτερο ψυχολογικό επίπεδο, τα κατοικίδια ζώα βοηθούν τους ανθρώπους να καταπολεμούν το στρες. Απολαμβάνουν την παρουσία τους, τα καμώματα τους, την παιχνιδιάρικη φύση τους.

Εκτός όμως από την ψυχική υγεία τα ζώα κάνουν καλό και στην σωματική υγεία. Με τα κατοικίδια οι άνθρωποι παραμένουν δραστήριοι είτε βγάζοντάς τα βόλτα ή απλά φροντίζοντάς τα.

Οποίος έχει σκύλο γνωρίζει πως το «6» δυο φόρες την ημέρα είναι απαραίτητο. 

 

Κέλλυ Βρανάκη

Contact me @:

Instagram: https://www.instagram.com/story_kelling/ 

Facebook: https://www.facebook.com/Story_kelling-929217863902546/  

Νεότερα Άρθρα

Δύσκολα συναισθήματα: Πως να τα διαχειριστώ

Her News

Η Λούνα αναζητά τους άνθρωπους της για να γεμίσει το σπίτι αγάπη και παιχνίδι

Her News

Τρόποι για να ενισχύσετε την αυτοεκτίμηση

Her News