HerNews.gr
Σχέσεις

Απιστία: Οι λόγοι που θα τον κάνουν να σε απατήσει

Η απιστία είναι καταστροφική για τις σχέσεις, είτε πρόκειται για παντρεμένα ζευγάρια, είτε για μια μακροχρόνια σχέση.
Μετά την αποκάλυψη μιας απιστίας σε ένα ζευγάρι, η εμπιστοσύνη χάνεται, οι ισορροπίες διαταράσσονται, δημιουργούνται έντονα προβλήματα και επαναλαμβανόμενες κρίσεις.

 Τι οδηγεί όμως τον σύντροφο σου στο σημείο να σε απατήσει;

Οι αιτίες της απιστίας ποικίλλουν και είναι πολύπλοκες. Η απιστία μπορεί να συμβεί σε κάθε είδους σχέση. Δεν συμβαίνει μόνο στις σχέσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες να συμβεί και σε κάποια ευτυχισμένη σχέση. Έρευνες αποκαλύπτουν πως οκτώ στους  δέκα  άνδρες και έξι στις δέκα γυναίκες απατούν το σύντροφό τους, κατά τη διάρκεια του γάμου ή της σχέσης τους.

Οι λόγοι που μπορεί να οδηγηθεί ο σύντροφός σου στην απιστία είναι οι εξής:
  • Το σεξ έχει γίνει βαρετό
    Έπειτα από κάποια χρονική περίοδο η σεξουαλική σας ζωή έχει γίνει βαρετή. Όταν ο ένας σύντροφος αισθάνεται πως δεν είναι πια ποθητός και το σεξ γίνεται ρουτίνα, θα κοιτάξει να βρει ένα τρίτο πρόσωπο για να αναπληρώσει το κενό.
  • Η οικειότητα
    Η φιλική σχέση που αποκτά το ζευγάρι με τον καιρό, καθώς «ως γνωστόν, όπου αγαπάς δεν ποθείς» και η συνήθεια που δημιουργείται, κάνει τη σχέση γλυκανάλατη και το ενδιαφέρον για το έτερον ήμισυ να χαθεί.
  • Περνάει μια μεταβατική φάση
    Είτε πρόκειται για μια μετακόμιση, αλλαγή δουλειάς , είτε έχει χάσει ένα αγαπημένο πρόσωπο, είτε πετύχει έναν σημαντικό στόχο, μια σειρά από συναισθήματα που δημιουργούνται τον κάνουν να σκέφτεται την αλλαγή. Τότε είναι που  χρειάζεται κάτι να του αποσπάσει τη προσοχή, ώστε να αφομοιώσει την αλλαγή καλύτερα.
  • Η γέννηση των παιδιών
    Η αλλαγή ρόλου της γυναίκας  που από  ελκυστική  ερωμένη  και  πόθος όλων των ανδρών,  μεταμορφώνεται   σε μητέρα  και  πιστή σύντροφο, άρα αδιάφορη  για διεκδίκηση.
  • Η συμβίωση
    Η καθημερινή  τριβή και σύγκρουση δυο ανθρώπων που συγκατοικούν, ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα,  οδηγούν  στο θάνατο τον μύθο της ηδονής που πυροδοτεί  τον έρωτα αλλά και τη σεξουαλική ορμή.
  • Η σιγουριά ότι σε έχει
    Η κλασική άποψη του αρσενικού που όταν κατακτήσει την Τροία, ξεχνά την ωραία Ελένη και πάει  για άλλα κάστρα. Δυστυχώς, για κάποιους ανθρώπους η σιγουριά μέσα στη σχέση δεν είναι ικανοποιητικό συναίσθημα.
  • Η γυναίκα από πάνω
    Όταν ο άνδρας αισθάνεται κατώτερος οικονομικά και ψυχικά, νιώθει μειονεκτικά με αποτέλεσμα να ψάχνει μέσω της απιστίας τρόπο να καλύψει το εγώ του.
  • Όταν πια δεν περνάει καλά
    Αν νιώθει ότι μαζί σου δεν περνάει καλά, δεν γελάει και δεν διασκεδάζει τόσο όσο παλιά, είναι πολύ δελεαστικό το να βρει κάποιον άλλον ώστε να τον συναρπάσει όπως έκανες κάποτε εσύ.

Μερικοί άνθρωποι βλέπουν τις εξωσυζυγικές σχέσεις, ως έναν τρόπο διεξόδου και διαφυγής από μια δυστυχισμένη κατάσταση. Θεωρούν την απιστία λύση για το πρόβλημα τους.
Γι’ αυτό και συχνά ο άπιστος σύντροφος, διηγείται την ιστορία του γάμου ή της σχέσης του, με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογεί την συνεχιζόμενη απιστία.

 

Νεότερα Άρθρα

Πρώην: Να στείλω ή να μην στείλω μήνυμα;

Her News b

Πως θα τον κάνεις δικό σου με συνόπτικες διαδικασίες!

Her News

Αγκαλιές: Με αυτούς τους τρόπους μπορούν να βελτιώσουν την σχέση σας

Her News b