HerNews.gr
NEWS Ελλάδα

Χριστίνα Μπόμπα: Η εξωσωματική και η κατάρριψη των ταμπού

Υπάρχει ένα ζήτημα – δαμόκλειος σπάθη – στις ζωές των γυναικών που επιθυμούν να γίνουν μητέρες. Το γεγονός ότι, παρόλες τις προσπάθειες τους, η εγκυμοσύνη δεν έρχεται και έτσι καταφεύγουν σε μεθόδους όπως η εξωσωματική.

Για την εξωσωματική και την διαδικασία, τόσο την πρακτική όσο και την συναισθηματική, μίλησε στην εκπομπή ‘’Μεσάνυχτα’’ με την Ελεονόρα Μελέτη, η Χριστίνα Μπόμπα και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε όσες γυναίκες την παρακολούθησαν και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ταυτίστηκαν ή βίωσαν έντονη ενσυναίσθηση.

Ακούσαμε από μια γυναίκα, που πολλοί βλέπουμε και μένουμε στην προβολή, τόσο τη δική της όσο και της σχέσης της, ν’ ανοίγεται και να μιλάει ουσιαστικά και εκ βαθέως γι’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα. Η σημασία του να αντιληφθεί κάποιος, έστω και λίγο το πως μπορεί να νιώθει ένα ζευγάρι όταν προσπαθεί ν’ αποκτήσει παιδί και δυσκολεύεται, είναι ύψιστη, μιας και με αυτόν τον τρόπο διευρύνουμε τα στενά κουτιά των πεποιθήσεων μας.

Ποια είναι αυτά τα κουτιά;

Ναι, ακόμη και στο 2021, είναι ταμπού για μια γυναίκα να μιλήσει ανοιχτά για εξωσωματική. Είναι ταμπού να βγει άνετα και δημόσια και να πει, ναι δεν έμεινα έγκυος ‘’φυσιολογικά’’ και έτσι έκανα εξωσωματική. Η εξωσωματική σε πολλές των περιπτώσεων λέγεται εμπιστευτικά και με χαμηλωμένο τόνο γιατί έτσι έχει συνηθιστεί και περαστεί ως βίωμα ακόμη και στις γυναίκες του σήμερα.

Αυτό φυσικά ξεκινάει από τα χρόνια όπου, ”ο άνδρας δεν έχει κανένα θέμα, η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει παιδιά”.

Με αυτή τη φράση, περάστηκαν ταμπού παρά ταμπού και φτάνοντας στο σήμερα μετουσιώθηκαν σε δυσκολίες έκφρασης του πως ένα ζευγάρι γίνεται γονιός.

Η Χριστίνα Μπόμπα λοιπόν, ξετύλιξε τον συναισθηματικό της κόσμο, μίλησε ανοιχτά για τα στάδια διαδικασίας, για το πως ένιωθε εκείνη και πως ο σύζυγός της και πώς αισθάνεται αυτή τη στιγμή που περιμένει με ανυπομονησία τα δίδυμα κοριτσάκια της.

Και αυτό είναι το πιο χαρμόσυνο και ευαίσθητο γεγονός που όλοι χρειάζεται να στεκόμαστε και όχι στον τρόπο σύλληψης! Η κάθε γυναίκα και το κάθε ζευγάρι έχει κάθε, μα κάθε δικαίωμα να προβεί σε οποιαδήποτε μέθοδο επιθυμεί και λειτουργεί, προς τον δρόμο δημιουργίας οικογένειας.

Παρακάτω παραθέτουμε το ευαίσθητο, συγκινητικό και με αλήθεια ψυχής βίντεο, στο οποίο η Χριστίνα Μπόμπα εξομολογείται στην Ελεονόρα Μελέτη.

Νεότερα Άρθρα

Μακελειό στη Λούτσα: Μαφιόζικη ενέδρα και εκτέλεση 6 ανδρών μέσα σε αυτοκίνητο

HerNews ka

Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν ΜΜΜ, δημόσιο, σχολεία & καταστήματα

Her News b

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από σήμερα: «Έρχονται» βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Her News b