HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Κριστιάννα Μπέτα: Οι σπουδές στην Αγγλία, η ζωγραφική & η μητέρα της Νατάσα Θεοδωρίδου

Η Κριστιάννα Μπέτα μιλά αποκλειστικά στο HerNews και την δημοσιογράφο Βιβή Μπουγιούρα. Εκτός από νέα και όμορφη είναι και ένα από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά πνεύματα της γενιάς της.  Ζει μόνιμα στο Λονδίνο και εργάζεται ως δικηγόρος. Λατρεύει την ζωγραφική και την ποίηση. Η καλλιτεχνική της φλέβα δεν είναι καθόλου τυχαία αφού είναι κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου, της καλύτερης ερμηνεύτριας, όπως εκείνη χαρακτηρίζει και αναμφισβήτητα, έχει δίκιο.

 

Πως αυτοπροσδιορίζεσαι; Δικηγόρος ή ζωγράφος; 

Δεν μου άρεσαν ανέκαθεν τα “labels”. Μου είναι δύσκολο να δώσω μια μόνο ταυτότητα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και με τις δυο επαγγελματικές δραστηριότητες μου. Κάθε μια αντανακλά ένα κομμάτι της προσωπικότητας μου. Από την μια η  δημιουργικότητα μου σε συνδιάσκεψη με την νομική επιστήμη και από την άλλη η αγάπη μου για γνώση και για κοινωνική προσφορά. Αυτά τα  είναι στοιχεία που αντικατοπτρίζουν εμένα ως άνθρωπο. 

Πως είναι η ζωή στο Λονδίνο; Ποσά χρόνια ζεις εκεί; 

Αφότου ολοκλήρωσα τις πτυχίο μου στις Πολιτικές Επιστήμες στην Ελλάδα, ήρθα στο Λονδίνο οπού συνέχισα για το πτυχίο της νομικής και πλέον εργάζομαι! Το Λονδίνο είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια που έχει την ικανότητα να σε μαγεύει. Είναι πηγή έμπνευσης. Έχω την τύχη να συναναστρέφομαι ανθρώπους με διαφορετικές κουλτούρες από την δίκη μου και αυτό με έχει εξελίξει ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη. 

Τι σου λείπει περισσότερο από την Ελλάδα; 

Η οικογένεια και οι φίλοι μου. Φαντάζομαι αυτό είναι και το αναμενόμενο; Εκτός αυτού λοιπόν μου λείπουν τα χρώματα της, η ελληνική κουζίνα καθώς η γλυκιά αύρα που απλόχερα χαρίζει η χώρα μας.

Έχεις φανταστεί την ζωή σου για πάντα στο Λονδίνο; 

Θα ήθελα να ζήσω για  αρκετό χρόνο στο Λονδίνο, όχι όμως για πάντα. Το στοιχείο μου είναι η θάλασσα και μου λείπει αφάνταστα. Εκτός αυτού όμως, μου αρέσει να ταξιδεύω και να μην έχω μόνο μια βάση. Τι να πω, το μέλλον επιφυλάσσει εκπλήξεις και αναμένω με ανυπομονησία. 

Πες μας για τους πίνακες σου και αυτά που ετοιμάζεις. Από που εμπνέεσαι;
 

Αυτό το διάστημα βρίσκομαι στο ξεκίνημα ενός καινούργιου project το οποίο συνδυάζει την τέχνη μου και το fashion industry. Σύντομα, θα δημοσιευθεί στην σελίδα μου στο Instagram.  https://www.instagram.com/kris_betta_/?hl=el

Εμπνέομαι από παραστάσεις ανθρώπους, μουσικές. Oλα αυτά μου δημιουργούν συναισθήματα, όπως επίσης και μια ερωτική σχέση, ένας δρόμος που περπατώ. Εκεί, η έμπνευση μου χτυπά την πόρτα. Ζώ το σήμερα και την κάθε μου στιγμή στο μέγιστο και αυτό απεικονίζεται στην τέχνη μου. Η μαγεία της έμπνευσης αλλά καμιά φορά και η δυσκολία της είναι το γεγονός ότι δεν ξέρεις πότε θα έρθει

Ποτέ ήταν η πρώτη φορά που ζωγράφισες; 

Πολύ μικρή. Πάντα ζωγράφιζα. Είμαι ιδιαίτερα τυχερή διότι και οι δυο μου γονείς προσπάθησαν να μου καλλιεργήσουν αυτήν την πλευρά. Επαγγελματικά ξεκίνησα να ασχολούμαι πριν από περίπου, ένα χρόνο . Κατά την διάρκεια της πρώτης καραντίνας, βρισκόμουν στο Λονδίνο και προσπαθούσα να διορθώσω κάποιες ατέλειες σε έναν πίνακα μου ώσπου κατέληξα να τον καλύπτω με καρδιές. Τυχαία με προσέγγισαν μέσω του Instagram για να αγοράσουν τον πίνακα. Ετσι λοιπόν, ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον χώρο της τέχνης.

Όταν πούλησες τον πρώτο σου πίνακα πως ένιωσες; 

Από τον πρώτο πίνακα μέχρι και σήμερα το συναίσθημα παραμένει ίδιο. Ασύγκριτο και απαράμιλλο. Κάθε πίνακας για εμένα είναι ένα στοιχείο της προσωπικότητας μου. Θέλω πάντα να βλέπω τον εαυτό μου σε κάθε δημιουργία μου. Για αυτό και οι πίνακες μου είναι ζωντανοί, χαρούμενοι και ανεξήγητοι. Η γνώση του ότι ένα κομμάτι μου βρίσκεται στον προσωπικό χώρο ενός άλλου ανθρώπου για εμένα αποτελεί δόση ευτυχίας. 

Γράφεις κάποια ποιήματα, θα ήθελες να τα μοιραστείς μέσω Instagram ή να τα εκδόσεις; 

Η τέχνη και η έμπνευση δεν είναι έννοιες μονοδιάστατες. Όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν καλλιτέχνη. Έτσι, βρίσκω ηρεμία στο να γράφω. Δεν είναι κάτι που θα ήθελα να μοιραστώ. Είναι απλά ένας τρόπος να γνωρίζω καλύτερα τον εαυτό μου, μέσα από την αποτύπωση συναισθημάτων μου σε χαρτί. Είναι το ημερολόγιο μου.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου προορισμός; 

Οπουδήποτε υπάρχει θάλασσα, ωραία χρώματα και θετική ενέργεια. 

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που έχεις ακούσει από τους γονείς σου;
 

“Να είμαι συλλέκτης εμπειριών χωρίς να αναλώνομαι” και “Να βλέπω πάντα την θετική όψη των πραγμάτων”. Η μητέρα μου, τις περισσότερες φορές που συζητάμε προσπαθεί να μου μεταλαμπαδεύει το μάθημα από κάθε κατάσταση. Ο πατέρας μου, από μικρή, όποτε πηγαίναμε στον κινηματογράφο μου ζητούσε να γράφω το ηθικό δίδαγμα από κάθε ταινία που βλέπαμε. 

Όταν είσαι συναισθηματικά πεσμένη, καλείς την μαμά σου να σου τραγουδήσει;

Ούσα και μη συναισθηματικά φορτισμένη είμαι τυχερή που μπορώ να την ακούω να τραγουδάει! Παρόλα αυτά, η μητέρα μου, έχει την ικανότητα να με ηρεμεί πολύ πριν προλάβω να το ζητήσω. Και οι δύο μου γονείς με τον τρόπο τους με βοηθούν να εκλογικεύω τις καταστάσεις και τα θέματα που μπορεί να αντιμετωπίζω 

Ποιο από τα τραγούδια της μητέρας σου ξεχωρίζεις; 

“Αν υπάρχει παράδεισος”. Κάθε φορά που το ακούω είναι σαν να το ακούω για πρώτη φορά..

Σκέφτηκες ποτέ να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να ακολουθεί το μονοπάτι που έχει κλίση. Η μητέρα μου είναι ερμηνεύτρια και η καλύτερη σε αυτό που κάνει. Το δικό μου καλλιτεχνικό μονοπάτι με οδήγησε στην ζωγραφική. Εκτός αυτού, δεν διαθέτω τα προσόντα. Παρόλα αυτά τραγουδάω αρκετά στους φίλους μου, και τους φαίνεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό 

Πως είναι να είσαι η «μεγάλη αδερφή»;

Η Ανδριάνα είναι αρκετά ώριμη και πολλές φορές εγώ ζητάω την συμβουλή της για διαφορά θέματα. Είναι ευφυές και συνεσταλμένο παιδί. Κάποιες φορές νιώθω εγώ σαν “η μικρή αδερφή”.

Τι ρόλο έχει η φιλία και ο έρωτας στην ζωή σου; 

Κυρίαρχο. Υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από τον έρωτα; Η αγάπη και ο έρωτας αποτελούν πηγές έμπνευσης για την τέχνη μου. Είμαι κάθε μέρα ερωτευμένη με την ζωή. Πρόσφατα ένας φίλος μου χαρακτήρισε ένα έργο μου ως “amour chaotique”. Νομίζω αυτή η φράση χαρακτηρίζει και την ιδέα μου για αυτό το συναίσθημα.

Αν γύριζες πίσω στην εφηβεία , τι συμβουλή θα έδινες στην 16χρονη Κριστιάννα;

Απολύτως τίποτα. Έχω εκλογικεύσει την πορεία της ζωής μου μέχρι τώρα και το συμπέρασμα μου είναι πως με τα λάθη και τις εμπειρίες μου είμαι στο σωστό μονοπάτι για την προσωπική μου ολοκλήρωση. Για εμένα είναι λάθος να μετανιώνουμε για πράγματα που έχουν ηδη συμβεί. πρέπει να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος καθώς και αυτά αποτελούν τις συντεταγμένες που μας προετοιμάζουν  για το μέλλον. Εκτός αυτού, είμαι λάτρης της άποψης ότι “κάθε τι που συμβαίνει, συμβαίνει για κάποιον λόγο”.

 

Βιβή Μπουγιούρα 
Contact me @ : 

Νεότερα Άρθρα

Δώρα Χρυσικού: «Βρήκα τον καρκίνο κάνοντας εξωσωματική και συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα ποτέ παιδί»

Her News

Γιάννης Κότσιρας: «Τον Κωνσταντίνο Αργυρό δεν τον ήξερα. Τον γνώρισα σε μια τηλεδιάσκεψη»

Her News

Η Ουκρανή τραγουδίστρια Valeria Siel μιλάει στο HerNews για τον τραγικό πόλεμο: “Ντρέπομαι λίγο που τραγουδάω τώρα και οι άνθρωποι πεθαίνουν..”

Her News b