HerNews.gr
Ψυχολογία

Οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να νιώθεις ενοχές!

Συχνά νιώθουμε ενοχές και κατηγορούμε τον εαυτό μας για τον τρόπο που ζούμε, καθώς θεωρούμε ότι δεν είναι τόσο τέλεια όσο θα έπρεπε. Αυτό το πρέπει μας κάνει να χαλάμε την ψυχολογία μας και τελικά την καθημερινότητα μας.

Καθώς σκεφτόμαστε ότι η ζωή μας είναι αδιάφορη σε σύγκριση με την ζωή των άλλων, αισθανόμαστε ενοχές για διάφορα γεγονότα, που δεν χρειάζεται να απολογηθούμε σε κανέναν.

 

Η επιλογή συντρόφου

Άν κάποιος πιστεύει πως ο σύντροφος σας δεν είναι αρκετά καλός για εσάς, αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Δεν πρέπει να σας νοιάζει η γνώμη των άλλων.. Να χαίρεστε και να στηρίζετε τις επιλογές που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Η καριέρα

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ντροπή αν έχουν χαμηλό εισόδημα ή αν η δουλειά τους δεν είναι συνηθισμένη, και έτσι αμφισβητούν τον εαυτό τους. Η πίεση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν οι γύρω τους είναι επιτυχημένοι. Άν είστε ευχαριστημένοι με την δουλειά που έχετε επιλέξει , δεν έχετε κανέναν λόγο να αισθάνεστε ντροπή και οφείλετε στον εαυτό σας να είστε περήφανοι.

Η καταγωγή

Αν ντρέπεστε για το μέρος που κατάγεστε και δεν το αποδέχεστε, δεν θα μπορείτε να νιώσετε ευτυχισμένοι, γιατί αυτή η σκιά θα σας κυνηγά για πάντα.. Η αποδοχή είναι ένας από τους τρόπους για να αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας.

Τα κιλά

Μπορεί να γεμίζετε με ενοχές όταν απολαμβάνετε κάποιο λαχταριστό φαγητό, το οποίο δεν είναι καλό για την υγεία σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να ντρέπεστε για τις “αμαρτωλές” επιλογές σας , ούτε για τα κιλά σας. Μην ξεχνάτε ότι το φαγητό είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Να αγαπάτε το σώμα σας, με λίγα ή παραπάνω κιλάκια.

Τα χρήματα

Δεν είναι ασυνήθιστο να νιώθετε άσχημα αν δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά την αγορά πραγμάτων. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάστε ότι οι ετικέτες δεν καθορίζουν αυτό που είστε. Μάθετε να αγαπάτε τον αυτό σας και να είστε ευτυχείς με αυτά που έχετε.

Είστε μόνοι

Ακόμα και αν οι άλλοι γύρω σας διαφωνούν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αισθάνεστε ντροπή αν επιλέξατε να είστε single. Μια σχέση ή ένας γάμος μπορεί να ακούγονται ωραία ιδέα, αν όμως αποφάσισατε πως θέλετε να ζείτε ελεύθεροι, δεν πρέπει να νιώθετε ενοχές γι’αυτό. Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι να είστε καλά!

Η διαφορετικότητα

Είναι ήδη δύσκολο να είσαι μέλος μιας μειοψηφίας, οπότε δεν βοηθάει να νιώθετε ενοχές επειδή είστε διαφορετικοί. Αντί να προσπαθήσετε να προσαρμοστείτε ώστε να γίνετε μέλος της πλειοψηφίας, θα ήταν πιο σοφό για εσάς πάνω από όλα να αγκαλιάσετε τη μοναδικότητα σας.

 

Νεότερα Άρθρα

Η ομορφιά του απλού: Ο μινιμαλισμός στην καθημερινότητά μας

HerNews ka

5 tips για να βελτιώσεις την συγκέντρωση σου

Her News

4 tips εξοικονόμησης χρόνου

Her News b