HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Εγκυμοσύνη: Προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης

Η εγκυμοσύνη είναι μία όμορφη και γεμάτη δυσκολίες περίοδος στη ζωή μίας γυναίκας. Τα πιο συχνά προβλήματα της είναι η συχνουρία, η ναυτία, οι κράμπες, η δυσφορία, το αυξημένο βάρος και η αγωνία. 

Ενυδάτωση 
Η ενυδάτωση είναι εξίσου πολύ σημαντική για την εγκυμοσύνη. Δύο συχνές συνέπειες της αφυδάτωσης είναι η καούρα και οι ναυτίες, ειδικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών.

Αν πεινάσεις το βράδυ, φάε 
Παρόλο που νομίζεις ότι το βραδινό γεύμα θα σε παχύνει, αν επιλέξεις κάτι υγιεινό θα αλλάξεις γνώμη. Για παράδειγμα, αν φας μερικά κριτσίνια με λίγο τυρί, μια σαλάτα ή 2 ριζογκοφρέτες δεν θα πάρεις βάρος, ούτε θα αυξήσεις το λίπος στον οργανισμό σου. Επέλεξε πρωτεΐνες, σύνθετους υδατάνθρακες καθώς ή λίγο ζεστό γάλα. Έτσι, θα καταφέρεις να μην φας ένα γλυκό ή κάτι ανθυγιεινό. 

Προτίμησε το ζεστό μπάνιο

Εάν πονάς το ζεστό νερό θα σε ανακουφίσει και θα σου απαλύνει τον σωματικό πόνο. Όταν συνηθίζουμε να κάνουμε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσουμε η αλήθεια είναι ότι ηρεμούμε και σωματικά και ψυχολογικά. Σε περίπτωση που αισθάνεστε κατά την εγκυμοσύνη μικρά τραβήγματα ή πόνους, οι χαλαρωτικές επιδράσεις του ζεστού νερού είναι ότι πρέπει για αυτά τα θέματα. 

Κάνε μερικές ασκήσεις χαλάρωσης
Σύμφωνα με σχετικές έρευνες η Yoga βοηθάει ιδιαίτερα τους πόνους της εγκυμοσύνης και σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Τα θετικά της σε θα σε χαλαρώσουν, θα σε ξεκουράζουν και ταυτόχρονα γυμνάζεις το σώμα σου. Το τελευταίο ειδικά είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι μετά την γέννα δεν θα δυσκολευτείς να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης. 

Απέφυγε την καφεΐνη και τη ζάχαρη
Ίσως να πιστεύεις ότι η ενέργεια είναι αυτό που χρειάζεσαι όταν ξυπνάς για να μπορέσεις να φέρεις εις πέρας τις υποχρεώσεις της ημέρας σου. Αν το τσάι σε ηρεμεί, δοκίμασε να αγοράσεις εκείνο που δεν περιέχει καφεΐνη και πρόσεξε οι τροφές που καταναλώνεις να έχουν μόνο φυσικά σάκχαρα. 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί παθαίνεις κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

HerNews ka

Η ναυτία στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης

Her News

Εγκυμοσύνη: Πώς επηρεάζει τον ύπνο σας

Her News b