HerNews.gr
Μόδα

Plant Power: Η νέα συλλογή της UGG είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά από φυτικά υλικά!

Τα νέα προϊόντα της UGG είναι σχεδιασμένα εξ’ ολοκλήρου από φυτικά υλικά και συνδέονται άρρηκτα με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής – αυτόν που φωνάζει δυνατά άνεση και ευαισθητοποίηση. Η συλλογή είναι ήδη διαθέσιμη σε επιλεγμένα καταστήματα .

Η UGG ,φέτος την άνοιξη του 2021, κάνει ένα τολμηρό βήμα στις προσπάθειές της για ενίσχυση της βιωσιμότητας, πρωτοστατώντας στην αλλαγή της βιομηχανίας της μόδας και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει ο κόσμος. Με την ολοκαίνουρια συλλογή “Plant Power”, η UGG λανσάρει ένα καινοτόμο στυλ υποδημάτων από φυσικά υλικά, δείχνοντας την ευαισθητοποίησής της έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής.

Η Plant Power συλλογή, για την UGG, είναι μόνο η αρχή! Η cult μάρκα, η οποία έχει μια μακρά παράδοση στο να δημιουργεί εμβληματικά κομμάτια, αποδεικνύει ότι τα μοντέλα παπουτσιών της αυτήν την περίοδο βιώνουν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή επιστροφή. Εργάζεται συνεχώς για να βελτιώσει τα προϊόντα της τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τον πλανήτη, αναζητώντας και χρησιμοποιώντας καινοτόμα υλικά. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει τη χρήση σε ανακυκλωμένα, ανανεώσιμα υλικά (φυτικά ή βιολογικά) και πιστοποιημένες ίνες κατά 35% έως το 2027, ανακοινώνοντας παράλληλα μια νέα στρατηγική αειφορίας.

Ugg Plant Power : Μια “feel good” συλλογή που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του DNA της UGG και της προσφοράς της.

Το νότιο–Καλιφορνέζικο lifestyle brand UGG, αναγνωρίζει τη σημασία της προστασίας του πλανήτη για τις μελλοντικές γενιές, επενδύοντας ολοένα και περισσότερο στην καμπάνια FEEL GOOD που λανσαρίστηκε τον Οκτώβριο του 2020. Η UGG κυκλοφορεί τώρα μία ειδική ιστοσελίδα, την feelgoodfuture.ugg.com, όπου προάγει τη βιωσιμότητα, διατυπώνοντας τους μακροπρόθεσμους στόχους και τη δέσμευση της εταιρείας προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Ως εξέλιξη λοιπόν αυτού του σημαντικού προγράμματος, η UGG λανσάρει με υπερηφάνεια τη συλλογή Plant Power.Η συλλογή παρουσιάζει ένα καινοτόμο στυλ υποδημάτων, προσεκτικά κατασκευασμένο από φυτικά υλικά ,θέτοντας σοβαρά το ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, βασικού μοχλού της υπερθέρμανσης του πλανήτη που απειλεί τους ωκεανούς, την ατμόσφαιρα και τον συνολικό τρόπο ζωής μας..

Το στυλ και η “Fluffy” άνεση συναντούν τη βιωσιμότητα

Διατηρώντας την μοντέρνα εμφάνιση και την χαρακτηριστική, μαλακή & cozy αίσθηση της ολοένα και πιο δημοφιλής συλλογής Fluff της UGG, τα Fluff Sugar Sandals εντυπωσιάζουν με τον σχεδιασμό τους, τα έντονα χρώματά τους και τα υλικά κατασκευής τους που συλλέγονται υπεύθυνα & με περιβαλλοντική συναίσθηση. Το υλικό είναι από ανανεώσιμο ζαχαροκάλαμο, η εξωτερική σόλα SugarSole™, επιτρέπει τη μειωμένη εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα, αντικαθιστώντας τα υλικά που έχουν ως βάση το πετρέλαιο. Το ζαχαροκάλαμο, ως φυτό που εξαρτάται από το νερό της βροχής, απομακρύνει το CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) από την ατμόσφαιρα και δεν απαιτεί άρδευση. Η διαχείρισή τους γίνεται υπεύθυνα και με περιβαλλοντική συνείδηση.

Τα iconic, γούνινα πέδιλα με την υπογραφή της UGG έχει μια μαλακή αίσθηση που προέρχεται από το χνούδι του φυτικού TENCEL™ Lyocell, ενός υλικού που κατασκευάζεται από ξυλοπολτό. Το συγκεκριμένο υλικό μετατρέπεται σε αναγεννημένες κυτταρινικές ίνες προερχόμενες από υπεύθυνα συλλεχθέντα δέντρα, ενώ διατίθενται σε τέσσερις λαχταριστές αποχρώσεις, οι οποίες βασίζονται σε μια συνειδητή διαδικασία βαφής με φυσικά υλικά.

Τα δέντρα καλλιεργούνται σε αειφόρες, πιστοποιημένες φάρμες από το Forest Stewardship Council (FSC) και το Programme for the Endorsement of Forest Certification (PEFC), δύο κορυφαίους οργανισμούς που προωθούν τη βιώσιμη διαχείριση των δασών.

Ταυτόχρονα, η συσκευασία της Plant Power συλλογής προσαρμόζεται, έτσι ώστε να αποστέλλονται χωρίς να χρειάζεται επιπρόσθετο περιτύλιγμα από τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, μια ενέργεια που έχει σώσει μέχρι τώρα 1.716.603 δέντρα.

Οι πληροφορίες κατασκευής, εκτυπώνονται απευθείας στο χαρτί της συσκευασίας που διαθέτει πιστοποίηση FSC και όχι σε ένθετο χαρτί, μειώνοντας δραστικά την συνολική ποσότητα χαρτιού που χρησιμοποιείται.

«Στην UGG, δεσμευόμαστε να αναλάβουμε τον ρόλο μας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε ο Andrea O’Donnell, Πρόεδρος της UGG® & Koolaburra από την UGG®, Deckers Brands. «Η ομάδα σχεδιασμού, εμπνεύστηκε από τα εικονικά μας μοντέλα και δημιούργησε νέες σιλουέτες κατασκευασμένες από φυτικά υλικά, με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Το αποτέλεσμα αυτής της ιδέας είναι η Plant Power συλλογή που αφηγείται μία ιστορία για τις δυνατότητες που υπάρχουν και αποτελεί ένα συναρπαστικό βήμα στο ταξίδι μας προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

Από το 2016, η UGG ως μέλος της Deckers Brands προσχώρησε στο Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών για τις επιχειρήσεις (UNGC), τη μεγαλύτερη εταιρική πρωτοβουλία βιωσιμότητας στον κόσμο με πάνω από 9.500 συμμετέχουσες εταιρείες. Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της UNGC, η UGG έθεσε στόχους σχετικά με τα απόβλητα, το νερό, τα υλικά, τα χημικά, το κλίμα, την καθαρή ενέργεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα. Η UGG εργάζεται συνεχώς για να εξελίξει την “πράσινη φιλοσοφία” της βελτιώνοντας τα προϊόντα της, τόσο για εμάς τους καταναλωτές όσο και για τον πλανήτη, με στόχο ένα πιο αισιόδοξο μέλλον… Η βιωσιμότητα είναι σίγουρα μια από αυτές τις αλλαγές.

 

Μαρία Γατζούδη

Fashion editor- Ενδυματολόγος-Σεναριογράφος

Msc-Med

Νεότερα Άρθρα

O διάσημος στυλίστας της Zendaya αποσύρθηκε από τον χώρο της μόδας

HerNewskl

Μέγκαν Φοξ: Ποζάρει για γνωστό περιοδικό με φόρεμα Celia Kritharioti και είναι πιο hot από ποτέ!

HerNews ka

Oίκος Donna Karan: Επιστρέφει με μια καμπάνια μόδας που δεν περίμενε κανείς

HerNewskl