HerNews.gr
Γνώμες

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

OlinaΛΥΣΗous”: Episode 5! 

Κεφάλαιο: Μαγική συνταγή! Cheers! 

Πολύ πολύ καλησπέρα σας κορίτσια μου αγαπημένα! Επειδή ο ήλιος αποφάσισε να ανέβει εκεί ψηλά επιτέλους(!) και επειδή είμαι ταξιδιάρα ψυχή, αποφάσισα να σε ταξιδέψω γι’ ακόμη μια φορά. Ξέρω ότι έχεις ζοριστεί αρκετά το τελευταίο διάστημα και ζητά… λύση για ψυχολογική ανάταση! Γι’ αυτό είμαι εγώ εδώ με το OlinaΛΥΣΗous.
Θα σε ταξιδέψω για να δοκιμάσεις το κοκτέιλ της επιτυχίας. Έτοιμη;!

Σήμερα λοιπόν θα σου πω ένα παραμύθι! Κάτσε αναπαυτικά κι εγώ θα σε μεταφέρω σε ένα μπαλκόνι. Στο μπαλκόνι που η θέα του σε ταξιδεύει εκεί που θα πιείς το πιο γεμάτο από όμορφες στιγμές κοκτέιλ.

Μαγική συνταγή για το πιο νόστιμο κοκτέιλ που γράφει επάνω… ευτυχία! 

Είσαι χαμένη στη μετάφραση της εποχής. Ψάχνεις τα χαμένα συγγνώμη που δεν άκουσες τη χρονιά που πέρασε, τα σ’ αγαπώ που δεν έφτασαν ποτέ στα αυτιά σου, τις θυσίες που δεν έκαναν για σένα, τον έρωτα που δεν σου έφτασε, τα δάκρυα που χάθηκαν τις τελευταίες 365 μέρες. Ήσουν αρκετά δυνατή; Κι όμως ναι. Πέρασες δύσκολα. Πολύ. Όμως ξέρεις τι γίνεται; Υπάρχει κάτι μαγικό που σε βοηθάει να επιβιώνεις. Η επιμονή. Θα πετύχεις. Και πετυχαίνεις

Κάθε χρονιά είναι μοναδική και κάθε χρονιά κουβαλάει και μια ιστορία. Άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε για να πάει στα τσακίδια. Έτσι όπως κάθομαι στον καναπέ με τη ροζ (φανταστική) πιτζαμούλα μου, θα σου πω ποιο στο σημερινό OlinaΛΥΣΗous το μυστικό. Η χρονιά που πέρασε μου έμαθε πολλά. Πάρα πολλά. Μα πάνω απ’ όλα μου έμαθε να ξέρω τι θέλω για τη χρονιά που έρχεται. Η δύναμη που έχουμε μέσα μας νικάει τα πάντα. Και έχουμε ακόμη αποθέματα. Και αν πέσεις; Θα σηκωθείς. 

Σου γράφω λοιπόν στο OlinaΛΥΣΗous τα συστατικά της μαγικής συνταγής για να φτιάξεις το ωραιότερο παραμύθι – κοκτέιλ που λέγεται ΖΩΗ. Το δικό σου παραμύθι. Που θα πίνεις μια γουλιά και θα σε κάνει να ζωντανεύεις ξανά. 

Χαρτί και μολύβι ανά χείρας και σημείωνε. Enjoy!

Τα συστατικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής: 
  • 100 γρ. τόλμη. Τολμήστε. Μην είσαι δειλός. Τόλμησε να στείλεις αυτό το μήνυμα, να πεις “σε σκέφτομαι” ή “μου λείπεις”, να πεις όσα θέλεις. Τόλμησε, διεκδίκησε, πήγαινε. Πες το. Το περιμένει και ο άλλος. Να το κάνεις γιατί και οι δυο το σκέφτεστε αλλά υπάρχει αυτός ο εγωισμός που σκοτώνει τα πάντα. Άστον για λίγο κλειδωμένο στο δωμάτιο γιατί είναι κακός σύμβουλος, και φέτος κάνε όσα δεν έκανες και όσα δεν τόλμησες γιατί φοβήθηκες. Ποτέ δεν είναι αργά. Μη φοβάσαι να μιλήσεις, μη φοβάσαι να αλλάξεις τη ζωή σου αν κάτι σου λέει πως αξίζει, μη φοβάσαι να πεις όσα αισθάνεσαι, μη φοβάσαι να φας τα μούτρα σου για να μάθεις. Γιατί αν δεν πάθεις δεν θα μάθεις. Και πίστεψε με, φέτος μάθαμε πολλά. Μη χάνεις ούτε λεπτό λοιπόν γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει…
  • Μια κουταλιά της σούπας αγκαλιά. Ε ναι! Η αγκαλιά είναι το ωραιότερο συναίσθημα. Όσο μπορούμε τώρα.  Μπορεί να είχες τη χειρότερη μέρα, να γκρινιάζεις ανελέητα όμως ένα πράγμα στη γη που θα σε κάνει να κλείσεις το στόμα σου είναι αυτή η αγκαλιά. Φέτος να το κάνεις πιο συχνά γιατί δεν είχες καταλάβει την αξία της. Μια κίνηση. Από τον άνθρωπο που σε κάνει να τα ξεχνάς όλα. Δεν είναι πολυτέλεια η αγκαλιά που σε κάνει να χάνεσαι. Είναι επιλογή.
  • 100 γρ. χαμόγελο. Να χαμογελάς. Γιατί σε κάνει πιο όμορφο. Και πιο σέξυ. Και ο άλλος ανησυχεί. Και αναρωτιέται. Μήπως ήταν τόσο ηλίθιος που σε έχασε; Μήπως έκανε το μεγαλύτερο λάθος που σε άφησε και δεν είσαι εσύ αυτή που σε νανουρίζει το άκουσμα της καρδιάς του στο στήθος του; Μπορεί να έλεγε ότι είσαι ότι σημαντικότερο είχε, ότι σε θέλει, ότι είσαι αυτό το κάτι τελοσπάντων, όμως στο φετινό παραμύθι θα μάθεις να διώχνεις τα ψέματα μακρυά. Δεν θέλεις δειλούς ανθρώπους κοντά σου. Θέλεις να σε διεκδικούν. Να στο δείχνουν. Να στο λένε. Μια λέξη και θα καταλάβεις. Ένα σημάδι και θα το δεις. Να χαμογελάτε. Μαζί.
  • 100 γρ. έρωτα. Έρωτα θέλει η ζωή έρωτα θέλει που λέει και το άσμα. Τώρα βέβαια θα μου πεις μα καλά αφού έχω καεί από έρωτα θα πάω να μπλέξω να πάθω τα ίδια; Ίσως ακόμα να μην είσαι έτοιμη. Να φοβάσαι. Γιατί όταν έχεις πληγωθεί δύσκολα αφήνεσαι να δεθείς ξανά. Νιώθεις το αγκάθι ότι σε πονάει. Δεν θέλω όμως πεσιμισμούς! Εκείνος χάνει που δεν είσαι δίπλα του. Εκείνος χάνει που δεν τολμάει να ζήσει μαζί σου. Προχώρησε. Με στυλ ε; Πέτα και το μαλλί με νάζι στον αέρα. Γιατί όλα είναι θέμα στυλ και γιατί μπορείς, μην το ξεχνάς!
  • 1 ζυγαριά. Να ζυγίζεις τα καλά και τα κακά. Να μετράς αυτά που έχεις και όχι τι σου λείπει. Να νιώθεις ευγνώμων για όσα έχεις καταφέρει. Φίλους, υγεία, γονείς, σπουδές, δουλειά. Είναι τόσα πολλά. Γι αυτό μην περιμένεις την ευτυχία από κανέναν που δεν μπορεί να στη δώσει. Μόνο εσύ μπορείς να τη δώσεις στον εαυτό σου. Γιατί όσο περιμένεις από άλλον απογοητεύεσαι. Να είσαι περήφανος για όσα έδωσες ακόμα και εκεί που στα πέταξαν στη μούρη. Να είσαι περήφανος και για όσα για κάποιο λόγο στερήθηκες.

  • 100 γρ. χρυσόσκονη. Μια χούφτα πριν βγεις έξω. Πριν πας βόλτα το σκύλο. Πριν πας στη δουλειά. Πριν συναντήσεις ένα σημαντικό πρόσωπο. Γιατί όλα περνάνε. Η μαγική χρυσόσκονη παίρνει μακριά ότι σε πληγώνει. Ένας από τους στόχους σου λοιπόν είναι να κλάψεις μόνο από χαρά. Η μαγική χρυσόσκονη που θα σκορπίζεις θα φροντίσει γι αυτό μην ανησυχείς. Η ζωή τρέχει. Τρέξε πίσω της συνεχίζοντας να γράφεις το παραμύθι σου έχοντας κοντά σου το στήριγμά σου. Οικογένεια και φίλους. Πάντα εκεί. Πάντα μαζί.
  • 1 κομμάτι χαρτί. Συγχωροχάρτι λέγεται. Να συγχωρείς. Μην κρατάς κακία ακόμα και εκεί που σε ρήμαξαν. Με αυτόν που θυμώνεις κάποτε έδινες τα πάντα για να είσαι έστω ένα δευτερόλεπτο στην καθημερινότητά του. Δεν θα σπαταλήσεις καμία αρνητική ενέργεια. Για κανέναν. Ζήσε, αγάπα, συγχώρεσε. Θα νιώσεις ανακούφιση. Και όχι απελπισία.
  • 100ml λαχτάρα: Λαχτάρα να ζεις. Μίλα. Πες όσα θέλεις. Τα άκουσες όλα; Ήθελες κι άλλο; Πες τα. Δεν είναι αργά. Αξία έχουν οι στιγμές. Αυτό μένει. Μην μετανιώνεις για τίποτα και έλα πιο κοντά. Μια λέξη δρόμος. Μια κίνηση. Πάντα με μέτρο και φειδώ.
  • 1 βαλίτσα. Να τη γεμίσεις εμπειρίες. Έρωτα, πάθος, τόλμη. Τόλμη να κάνεις όσα νιώθεις. Αυτά που έμαθες. Αυτά που θέλεις να ζήσεις. Ξεκίνα το ταξίδι σου και να θυμάσαι πως ποτέ δεν είναι αργά και τίποτα δεν χάνεται. Μια γουλιά  δρόμος είναι.
  • 100 γρ. κανέλα: Κοκτέιλ χωρίς κανέλα γίνεται; Είναι το μαγικό συστατικό για όλα. Δίνει άρωμα σε κάτι που έχει ξεθωριάσει. Από τα χρόνια, από τη λήθη, από τη συνήθεια. Δώσ’ του ζωή. 
Ξέρεις κάτι; Έμαθα ένα πράγμα.

Ότι ο έρωτας μπορεί να σε απογειώσει μπορεί όμως να σε πάει και στον πάτο. Στο φετινό OlinaΛΥΣΗous παραμύθι όμως θα μάθεις ότι στον πάτο δεν έχει ωραία θέα και απλά θα ανεβαίνεις όλο και ψηλότερα. Ναι το ξέρω. Κάθε μέρα είναι σημαντική, κάθε μέρα σου δίνει κάτι, κάθε μέρα σου μαθαίνει πολλά. Θέλω να ξυπνάς να παίρνεις μια βαθιά ανάσα, να λες το σ’ αγαπώ με όλο σου το είναι και να ξεκινάς τη μέρα σου με αισιοδοξία.
Και αν ψάχνεις τον πρίγκιπα σου μην ανησυχείς, είναι μπλεγμένος σε κάποιες από τις σελίδες του παραμυθιού σου και ψάχνει το γοβάκι σου. Το γοβάκι που θα “κουμπώσει” ακριβώς στην ψυχή σου. 

Ακολούθησε τη συνταγή μου και θα αλλάξουν όλα. 

May the force be with you all. Cheers! 

Contact @: 

Instagram: @olgatsaousselou 

Facebook: Olina Olga Tsaousselou 

Twitter: @olgatsaousselou 

olinalicious.blogspot  

Σε φιλώ στη μούρη. 


Oli 

xxx 

Νεότερα Άρθρα

Εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε πριν τα 40

Her News

HisStories 10: “Κυριακή… Κάποιου Αυγούστου”

Her News b

Παιδικές φίλες: Πιστές και αιώνιες

Her News b