HerNews.gr
Γνώμες

Που πάνε τα λεφτά;

Μια ερώτηση χίλια καρδιοχτύπια. Μια φράση που με συνοδεύει από 14 ετών. Που πάνε τα λεφτά;

Γράφει η Βιβή Μπουγιούρα

Αν ρωτάτε εμένα θα σας απαντήσω: Έλα μου ντε… Δεν είναι θέμα σπατάλης γιατί καλό θα ήταν να ξέρουμε που φεύγουν τα λεφτά. Όταν δεν ξέρεις, υπάρχει πρόβλημα.

Πρώτη του μήνα και είσαι χαρούμενος γιατί μπήκε ο μισθός και είσαι έτοιμος να κλείσεις κάποιες τρύπες. Δάνειο, σούπερ μάρκετ, τηλέφωνα και όλα αυτά που μας προκαλούν πονοκέφαλο. Θέλεις να πάρεις και εκείνο το ωραίο μπλουζάκι που εννοείται πρέπει να το συνδυάσεις με το ανάλογο παντελόνι. Χμ δεν έχω τα κατάλληλα παπούτσια… Όλα αυτά ξέρεις τι σημαίνουν; Λεφτά… Ένα ωραίο πρωινό στα μισά του μήνα πας στον φούρνο να πάρεις καφέ και σου λένε ότι κάρτα σου δεν εγκρίνεται. Βρίζεις τράπεζα  μέχρι που συνειδητοποιείς ότι δεν έχει μείνει ευρώ. Μα που τα χάλασα;

Για να σταματήσεις να κανείς αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σου υπάρχει μόνο μια λύση. Γράφεις που ξοδεύεις και τι (σκουπίζεις τον ιδρώτα σου) και συνεχίζεις. Έτσι κανείς καλύτερη διαχείριση και αυτομάτως ξέρεις περίπου τι γίνεται με την τσέπη σου. 

Θα μου πεις τα γράφω και πάλι φεύγουν. Θα σου απαντήσω σταματά τα περιττά έξοδα , όχι δεν χρειάζεσαι 150 κεριά σε ένα σπίτι 50 τετραγωνικών ούτε θέλεις αυτό το «μαραφέτι» που κόβει τα αβοκάντο γιατί μάντεψε. Σιχαίνεσαι τα αβοκάντο!

Αν είσαι από τους ανθρώπους που είτε παίρνεις 1€ είτε 10.000€ και 15 του μήνα παίρνεις γνωστούς και φίλους να σε σώσουν και να σου στείλουν λεφτά, είσαι μέσα στην καρδιά μου. Σε νιώθω και σε συμπονώ αλλά ταυτοχρόνως σε λυπάμαι γιατί πάντα θα ζεις μέσα στο άγχος “πως θα περάσει και αυτός ο μήνας” 

Το Μότο μου; Χάλασε λεφτά αλλά ευχαριστήσου το... Μην σε παίρνει από κάτω. Υγεία να έχουμε και όλα καλά θα πάνε!

Βιβή Μπουγιούρα 
Contact me @ : 

 

Νεότερα Άρθρα

Κι αν ρωτάς.. Το να χάνεις τον γονιό σου από καρκίνο, μοιάζει κάπως έτσι

Her News

Πριν από κάθε μεγάλη απόφαση…

Her News b

Ζούμε για να δουλεύουμε ή δουλεύουμε για να ζούμε; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Her News