HerNews.gr
Ψυχολογία

4 tips εξοικονόμησης χρόνου

Μερικές φορές νιώθεις ότι δεν έχεις χρόνο ούτε να πιεις νερό. Σε πιάνει πανικός και δεν ξέρεις τι να πρωτοκάνεις, δεν σου φτάνουν οι 24 ώρες και ο ύπνος είναι πολυτέλεια. Υπάρχουν 4 tips που αν τα ακολουθήσεις, το τραγούδι των Locomondo «Δεν προλαβαίνω» ,θα αποτελεί παρελθόν. 

1. Μην αναβάλλεις τίποτα για αύριο

Μην μπεις στο τρυπάκι και την σκέψη να πεις αυτό θα το κάνω αύριο. Θα ελευθερώσεις χρόνο και το σημαντικότερο; Δεν θα σκέφτεσαι με εκνευρισμό ότι «έχω να κάνω και αυτό αύριο» Πάρε μια βαθιά ανάσα και τελείωσε ό,τι έχεις να κάνεις. Ο λαός λέει: «Μην αναβάλλεις κάτι γι αύριο ενώ μπορείς να το κάνεις σήμερα» Πίστεψε με, δεν θα το μετανιώσεις

2. Κάνε λίστα

Πάρε μια ατζέντα – υπάρχουν χιλιάδες πανέμορφες ατζέντες στο διαδίκτυο – και γράψε κάθε μέρα τι έχεις να κάνεις. Ακόμα και το πρωινό που έχεις να φας. Θα σε βοηθήσει και το σημαντικότερο, θα σου υπενθυμίσει τι έχεις να κάνεις. Όταν έχουμε κάποια δουλειά και δεν θέλουμε με τίποτα να την κάνουμε είτε από βαρεμάρα είτε από έλλειψη χρόνου, το μυαλό την διαγράφει και αυτομάτως γίνεται εκκρεμότητα. Όταν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να την τελειοποιήσεις και το θυμάσαι 5 λεπτά πριν  ε, ένας κρύος ιδρώτας θα σε λούσει… Ένα από τα tips που με βοήθησε είναι αυτό!

3. Μια δουλειά την φορά

Όταν καλείσε να κάνεις πολλά πράγματα κάποια θα τα αφήσεις στην μέση και φυσικά δεν υπάρχει χειρότερο από αυτό. Δείχνει ανεπάρκεια και έλλειψη εμπιστοσύνης. Κάνε μια δουλειά την φορά αλλά ολοκλήρωσέ την. Δώσε έμφαση σε εκείνη και μην σπαταλάς χρόνο σε άλλα πράγματα.

4. Συγκεντρώσου!

Τελευταίο και ένα από τα σημαντικότερα tips. Αυτό μπορείς να το κάνεις και σαν πείραμα. Όταν για παράδειγμα έχεις να τελειώσεις ένα project στην δουλειά, μην πιάσεις το τηλέφωνο σου. Θα το ολοκληρώσεις σε μισή ώρα. Αν το τηλέφωνο και τα Social σου αποσπούν την προσοχή  τότε τα 30 λεπτά θα γίνουν μια ολόκληρη ημέρα. Κρίμα δεν είναι; 

Νεότερα Άρθρα

Η αγκαλιά με ένα ζώο κάνει καλό στην υγεία

Her News

Τrauma bond: Γιατί μένουμε προσκολλημένοι σε κακοποιητικές σχέσεις;

HerNewskl

Self care: Πως θα χτίσεις την αυτοπεποίθησή σου!

Her News