HerNews.gr
Fitness

Το καλοκαίρι πλησιάζει – Πως να χάσεις γρήγορα τα περιττά κιλά

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα κιλά που πήραμε την περίοδο του χειμώνα, αλλά και του lockdown θέλουμε να φύγουν επιτέλους από τη ζυγαριά μας, ώστε να χωρέσουμε επιτέλους στο αγαπημένο μας τζιν, αλλά και να βγούμε χωρίς ανασφάλειες στην παραλία..

Πέρα από το αν έχετε αποφασίσει να ακολουθήσετε κάποια δίαιτα ή έχετε επισκεφτεί ήδη τον διατροφολόγο σας, υπάρχουν κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να χάσετε εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά που θέλετε!

Οι τρόποι που θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους είναι οι εξής:
  • Πολύ νερό.
    Το “πιες νερό και θα αδυνατίσεις” ναι! Ισχύει. Συχνά μπερδεύουμε τη δίψα μας με την πείνα. Άρα, την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να φάτε κάτι, πιείτε νερό.
  • Σωματική δραστηριότητα.
    Για να χάσετε τα κιλά που πήρατε πρέπει να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε κάθε μέρα. Για να χάσετε βάρος απαιτείται περίπου 65-70 λεπτά αερόβιας άσκησης την εβδομάδα.
  • Πρωινό.
    Η ημέρα σας πρέπει να ξεκινά με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό. Όσοι τρέφονται σωστά και περιλαμβάνουν ένα καλό πρωινό στη διατροφή τους, δεν ξαναπαίρνουν τα περιττά κιλά που έχουν χάσει, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
  • Πρωτεΐνη.
    Η πρωτεΐνη παρατείνει την αίσθηση πληρότητας, άρα θα πεινάτε λιγότερο μέχρι το επόμενο γεύμα σας. Επιλέξτε τροφές με πρωτεΐνη χαμηλών λιπαρών, όπως γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, φέτες γαλοπούλας ή αυγά.
  • Τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες.
    Για να χάσετε κιλά, πρέπει να τρώτε φρούτα, λαχανικά και όσπρια. Ακόμα, βρώμη και ξηρούς καρπούς. Σας προσφέρουν πολύτιμες βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά χωρίς να λαμβάνετε με περιττές θερμίδες. Επίσης, με την κατανάλωση τους θα νιώθετε ότι δεν πεινάτε.
  • Αφαιρέστε το ένα τρίτο.
    Μειώστε τη μερίδα σας στο 1/3 του πιάτου σας και θα δείτε σύντομα διαφορά στα κιλά σας . Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε την ημερήσια κατανάλωση θερμίδων σας κατά 500 θερμίδες.
  • Όχι στο αλκοόλ.
    Το αλκοόλ περιέχει θερμίδες: 85 θερμίδες ένα ποτήρι κρασί, και 150 θερμίδες μία μπύρα. Τα αλκοολούχα κοκτέιλ όπως η μαργαρίτα και τα κρεμώδη κοκτέιλ περιέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες. Για να χάσετε βάρος κόψτε το αλκοόλ!
  • Όχι στα αναψυκτικά.
    Τα αναψυκτικά είναι παχυντικά και περιέχουν περιττές θερμίδες. Τα αναψυκτικά, δεν σβήνουν τη δίψα μας, ούτε μας χορταίνουν, μόνο μας παχαίνουν.

 

Νεότερα Άρθρα

Προπόνηση: Το σωστό cool down για κάθε μέρος του σώματος

Her News b

Σοκολάτα: Γιατί πρέπει να τρώμε

Her News b

Σεπτέμβριος: Ώρα για σωστή διατροφή – ξεκίνα με superfoods!

Her News b