HerNews.gr
Γνώμες Καριέρα

Γυναίκα καριέρας ή Γυναίκα νοικοκυρά; Οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος!

Στις μέρες μας είναι μεγάλος ο διχασμός για τον ρόλο της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία! Παλαιότερα ήταν όλα πιο εύκολα….ο άντρας ήταν για τη δουλειά και η γυναίκα στο σπίτι!

Τώρα όμως …η σύγχρονη γυναίκα έχει διεκδικήσει και κατακτήσει…με μεγάλη επιτυχία και τον τομέα της καριέρας….
Σίγουρα όλες μας είμαστε περήφανες για όλα αυτά που έχουμε κατακτήσει με κόπο και θυσίες και απολαμβάνουμε που μπορούμε και είμαστε ανεξάρτητες και προσφέρουμε κι εμείς στα οικογενειακά βάρη.
Πόσο εύκολο είναι όμως να είσαι η γυναίκα καριέρας που μπορεί και θέλει να είναι και κυρά του σπιτιού της;

Κατά τη γνώμη μου ….είναι δύσκολοι και οι δύο ρόλοι!

Από τη μια… η γυναίκα νυκοκοιρα έχει να τακτοποιησει όλες τις δουλειές του σπιτιού (πραγμα καθόλου μα καθόλου εύκολο), ψώνια, σουπερμάρκετ και ένα σωρό άλλα τα οποία θέλουν κόπο, χρόνο και οργάνωση.
Από την άλλη η γυναίκα καριέρας καταφέρνει ένα σωρό στην εργασία της project, χρονοδιαγράμματα, δύσκολες συμπεριφορές ,στόχους και πολλά πολλά ακόμα που και κόπο και οργάνωση και ένα σωρό δεξιότητες χρειάζονται….αλλά…στο σπίτι της γυναίκας καριέρας τι γίνεται;

Σίγουρα…γυναίκες είμαστε ,δεν μπορούμε να έχουμε παρατημένο το σπίτι μας (βέβαια μια ελαφριά ακαταστασία λόγω έλλειψης χρόνου δικαιολογείται αλλά χάος ποτέ), άρα…σκούρα τα πράγματα!

Η σημερινή γυναίκα καριέρας…έχει και το γραφείο και το σπίτι και τον εαυτό της (νύχια, μαλλιά, μακιγιάζ λίγο είναι;)…και ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουμε είναι η ισότητα σε όλα κορίτσια….αλλιώς όλα πάνε χαμένα.

Πρέπει όπως διεκδικήσαμε τα δικαιώματα μας εκτός σπιτιού να διεκδικήσουμε και τα δικαιώματα μας εντός…

Η δουλειά δουλειά αλλά και το σπίτι σπίτι…και οι άντρες μπορούν να βοηθήσουν και είναι απόλυτα ικανοί να το κάνουν,αρκεί κι εμείς να το ζητήσουμε με τον σωστό τρόπο!
Τα φιλιά μου!

Υ.Γ.: Χαμογελάτε έστω και στραβά…κάποια στιγμή θα ισιώσει…

 

 

Μαριλένα Γεωργιοπούλου

Νεότερα Άρθρα

Γιατί τον βλέπω στα όνειρα μου;

Her News b

Mobbing: Μήπως δέχεσαι bullying στη δουλειά;

Her News

4 πεποιθήσεις που χρειάζεται να έχετε για να βρείτε την αληθινή αγάπη

HerNews ka