HerNews.gr
BRIDE NEWS

Γάμος στα χρόνια του κορωνοϊού

Γάμος στα χρόνια του COVID19..Αδιαμφισβήτητα, το κύριο θέμα συζήτησης τον τελευταίο χρόνο είναι ο κορωνοϊός. Η παρουσία του ιού αυτού έχει επηρεάσει όλους τους ανθρώπους παγκοσμίως και σε όλα τα επίπεδα.

Εκτός από το ιατρικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, οι οποίοι ζουν στην πρώτη γραμμή τα γεγονότα, υπάρχουν και οι υπόλοιποι που προσαρμόζονται στη νέα αυτή πραγματικότητα.
Τι να πρωτοπούμε, για τους μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση, τους εργαζόμενους στην εστίαση που είναι πολλούς μήνες άνεργοι, για τους παππούδες που ζουν στα χωριά και μένουμε πολύ καιρό μακριά τους και πόσα ακόμα παραδείγματα μπορούμε να αναφέρουμε..

Σε αυτό εδώ το άρθρο θα αναφερθούμε στα ζευγάρια που ζουν την εμπειρία του γάμου τους στα χρόνια του COVID19.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, οπότε ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την απόφαση του ζευγαριού να πραγματοποιηθεί ο γάμος τους εντός της νέας πραγματικότητας.

Μετά έρχονται οι ετοιμασίες!!
Αν το ζευγάρι επιθυμεί ένα γάμο σε κλειστό κύκλο σε Δημαρχείο ή κάποιο μικρό εκκλησάκι, τότε τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Αν όμως επιθυμεί έναν ανοιχτό γάμο, τότε οι ετοιμασίες είναι αρκετές! Εδώ λοιπόν καλούνται οι νύφες – κακά τα ψέματα οι γυναίκες ασχολούνται συνήθως με αυτά – να οργανώσουν το γάμο τους, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους ισχύοντες περιορισμούς, αλλά χωρίς να στερηθούν και πολλά από όσα είχαν φανταστεί!
Όπως για παράδειγμα, να φορέσουν ένα όμορφο νυφικό ή φόρεμα, να διαλέξουν το στολισμό που επιθυμούν να πλαισιώσει την χαρούμενη αυτή μέρα, τα προσκλητήρια – που πιθανόν να δοθούν σε λιγότερα άτομα από όσα πραγματικά θα ήθελαν να έρθουν και να μοιραστούν τη χαρά τους, τις όμορφες φωτογραφίες που θα στολίζουν το σπίτι τους σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους κ.ά.

Από προσωπικής εμπειρίας να πω πως όλα αυτά είναι δύσκολο να υλοποιηθούν!

Το άγχος να αλλάξουν τα δεδομένα είναι υπαρκτό (π.χ. επιτρεπόμενο όριο ατόμων σε τελετή κ.ά.). Σε αυτό το άγχος να προσθέσουμε και τις έννοιες που έχουν όλα τα ζευγάρια που παντρεύονταν και προ COVID19, όπως ο καιρός που θα έχει τη μέρα του γάμου, να μην ξεχάσουν οι κουμπάροι τις βέρες, να καθίσουν οι καλεσμένοι όπως στο πλάνο για να μην παρεξηγηθεί κάποιος συγγενής, το φαγητό να είναι νόστιμο και αν συνεχίσω μπορώ να γράφω όλη μέρα!!

Έρχεται λοιπόν η μέρα αυτή και η χαρά είναι τόσο μεγάλη που γίνεται ο γάμος που ξεχνιούνται όλες οι ανησυχίες του ζευγαριού!

Πάντα πρέπει να κοιτάμε την θετική πλευρά των καταστάσεων και να μείνουμε στο γεγονός ότι η πραγματική αγάπη ανθίζει κάτω από όλες τις συνθήκες και αν το ζευγάρι το επιθυμεί πραγματικά να ενωθεί με τα δεσμά του γάμου βρίσκει τον τρόπο του! Άλλωστε, πολλά βιβλία και ταινίες αναφέρονται σε μεγάλους έρωτες που επιβιώσαν κάτω από δύσκολες συνθήκες όπως πολέμους κτλ

Τα ζευγάρια λοιπόν που παντρεύονται στα χρόνια του COVID19 θα έχουν να το αναφέρουν στις μελλοντικές γενιές σαν ένα σημαντικό κατόρθωμα (όπως το έθεσε και η γλυκύτατη και ταλαντούχα σχεδιάστρια του νυφικού μου – Atelier Rene)! Ελπίζω αυτοί οι γάμοι να γίνουν παραδείγματα για όλους να σκεφτούν πως η αγάπη είναι το όπλο που νικά τα πάντα και μας βοηθά να προχωράμε στη ζωή παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε..

 

Εμπρός λοιπόν τολμήστε το, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα ασφαλείας, και όλα θα πάνε καλά!

 

Μαριάννα Χρηστίδη,

Γεωπόνος Γ.Π.Α. – MSc Διαχείριση Ποιότητας Ε.Α.Π.

Νεότερα Άρθρα

Νυφικά Εσώρουχα: Όλα όσα θα κάνουν την μέρα του γάμου σας ξεχωριστή

Her News b

8 Τρόποι να σχεδιάσεις τον γάμο σου

Her News

Τα 5 κορυφαία λάθη στο μενού του καλοκαιρινού γάμου που πρέπει να αποφεύγουν όλα τα ζευγάρια

HerNews ka