HerNews.gr
Ψυχολογία

Νεύρα: 2 tips για να τα διαχειριστείς σωστά

Όταν νιώθουμε νεύρα είναι πολύ πιθανόν να παρεκτραπούμε και αυτό να οδηγήσει σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτήν που επιθυμούμε. 

Συνήθως, οι λόγοι που μπορεί να έχουμε νεύρα έχουν να κάνουν με το οικογενειακό, το εργασιακό ή και το κοινωνικό περιβάλλον μας. Γενικά, ό,τι μας περιβάλλει και ερχόμαστε σε επαφή με αυτό είναι ικανό να ταράξει την ηρεμία μας. Ποιοι είναι, όμως, οι τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να αποτρέψουμε ό,τι μας ενοχλεί την εσωτερική μας γαλήνη και πως θα έσουμε τις δικές μας ασπίδες; 

  • Θα πρέπει να μάθεις να αξιολογείς με την κρίση σου, αν αξίζει το ζήτημα που σου προκαλεί νεύρα. Δεν χρειάζονται την ενέργεια σου, ούτε τον χρόνο σου! Αν σκεφτείς ότι αξίζει να ασχοληθείς επειδή το θέμα είναι σοβαρό τότε αναγνώρισε το, παραδέξου το! Πολύ συχνά σπαταλάμε χρόνο σε πολύ μικρά και ασήμαντα πράγματα. Ο εγωισμός μας μερικές φορές μας αποπροσανατολίζει και μας κάνει να μη διαχωρίζουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα. Για αυτό δώσε βάση στον χρόνο σου. 
  • Να θέτουμε τα δικά μας όρια!  Έαν μας ενοχλεί η συμπεριφορά κάποιου πρέπει να το λέμε ώστε να δείξουμε σεβασμό στον εαυτό μας. Αν οι άλλοι γύρω μας ξέρουν από την αρχή ποια πράγματα είναι αυτά που δεν μας αρέσουν, τότε θα αποφύγοπουμε τους τσακωμούς. Άλλωστε συνήθως τα νεύρα εμφανίζονται οταν δεν έχουμε επικοινωνήσει σωστά με τον άλλον. 

Για αυτό την επόμενη φορά που θα αισθανθείς νεύρα ή θυμό μέσα σου έχε στο νου σου τις παραπάνω συμβουλές. Πρόσεξε ιδιαίτερα που θα δώσεις έμφαση και σημασία, θέσε τα όρια σου ανοιχτα στους άλλους και μην αφήσεις ένα μικρό γεγονός να επηρεάσει την διάθεση και την γαλήνη σου. Είσαι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα και δεν αξίζει!  

Νεότερα Άρθρα

Αν με ρωτάς τι έχει αξία, θα σου πω! Το να ζεις.

Her News

Γιατί ονειρευόμαστε; Η ψυχολογία πίσω από τα όνειρα

Her News

Κατάθλιψη: Μάθε ό,τι χρειάζεσαι

Her News b