HerNews.gr
Beauty

Χωρίστρα στη μέση ή στο πλάι; Δες τι σου ταιριάζει

Η χωρίστρα που θα επιλέξεις μπορεί να καθορίσει το πόσο αδύνατο θα φαίνεται το πρόσωπο σου. Το ήξερες αυτό; Σύμφωνα με το σχήμα του προσώπου σου θα μάθεις και ποια χωρίστρα σου ταιριάζει περισσότερο. 

Χωρίστρα στο πλάι μου, λοιπόν, ή στη μέση; 

Ο γνωστός κομμωτής, Mathew Alexander απαντάει σε όσες βρίσκονται στο παραπάνω δίλλημα! 

«Για να καταλάβεις αν σου ταιριάζει και αδυνατίζει περισσότερο το πρόσωπό σου η χωρίστρα στο κέντρο ή στο πλάι, πρέπει να εξετάσεις τρεις παράγοντες: τη θέση της κορυφής του κεφαλιού σου, τη φυσική γραμμή των μαλλιών σου και το σχήμα του προσώπου σου» εξηγεί ο ίδιος.

 

«Ξεκίνησε βρίσκοντας που είναι η φυσική σου χωρίστρα. Τα μαλλιά σου πέφτουν φυσικά προς το κέντρο ή προς το πλάι; Κι αν είναι στο πλάι, δεξιά ή αριστερά; Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως η «τέλεια» χωρίστρα εξαρτάται από τη θέση της κορυφής του κεφαλιού σου. Η κορυφή είναι το σημείο που καθορίζει τον τρόπο-τη φορά που αναπτύσσονται τα μαλλιά. Αρκεί να θυμηθείς το κεφαλάκι ενός νεογέννητου μωρού και το σημείο που ξεκινούν τα μαλλιά του. Συνήθως, βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού (στο κέντρο ή προς το πλάι), άλλες φορές πιο χαμηλά ενώ αρκετοί έχουν διπλή κορυφή. Αν η κορυφή είναι περισσότερο προς τα αριστερά, τα μαλλιά σου θα χωρίζονται καλύτερα από τα αριστερά.»

«Μια χωρίστρα στη μέση ταιριάζει καλύτερα στις γυναίκες που το μήκος των μαλλιών τους φτάνει στο ύψος του σαγονιού, δεν έχει μεγάλη απόκλιση από τη φυσική τους και ξεκινά από την κορυφή. Εκτός από τη φυσική χωρίστρα, το μήκος και το χτένισμα μπορεί να κολακεύει ακόμη περισσότερο.» Από αυτό καταλαβαίνουμε πως η χωρίστρα από μόνη της δεν κάνει τη διαφορά και δεν μπορούμε να πούμε ότι αδυνατίζει το πρόσωπο.

«Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο, τότε τα μαλλιά που πλαισιώνουν το πρόσωπό σου δεν πρέπει να είναι πιο χαμηλά από το σαγόνι, αλλά κατά προτίμηση στο ύψος του πηγουνιού.»

«Αν πάλι, έχεις μακρόστενο πρόσωπο, όπως η Sarah Jessica Parker, είναι καλύτερο να κόβεις λίγο το μήκος τους στο μπροστινό μέρος. Κατά προτίμηση, μπορείς να δοκιμάσεις μία μεγάλη φράντζα ή μύτες που να πέφτουν ανάμεσα στα μάτια και στο οστό των ζυγωματικών. Με αυτόν τον τρόπο, το πρόσωπό σου δείχνει πιο “γεμάτο”.»

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, προτίμησε τη χωρίστρα στο κέντρο και ένα κούρεμα όλα σε ένα μήκος ενώ αν έχεις τριγωνικό πρόσωπο προτίμησε αυτή στο πλάι.

Νεότερα Άρθρα

Τόνια Σωτηροπούλου: Αυτό είναι το άρωμα που δεν αποχωρίζεται εδώ και 20 χρόνια

HerNewskl

Cacao Makeup: Η τάση στο μακιγιάζ που έχει ως βάση το κακάο

HerNewskl

Jumbo Scrunchies: Είναι το Supersized Hair Trend της σεζόν

HerNews ka